Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Πάλι δικαιώθηκα... Είχα γράψει για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Δράμα, ότι κλείδωσαν τις θέσεις οι Άννα Καρασαββίδου, Παύλος Παπαδόπουλος και ότι η υποψηφιότητα Κοτσαηλίδη είναι ισχυρή.
Τελικά δικαιώθηκα...
Όσο για τον Γιάννη Ξανθόπουλο, θεωρούσα δεδομένο ότι δεν αλλάζει.
Να θέσω ένα ερώτημα: Με ποια λογική επιλέγονται οι κκ. Κοτσαηλίδης και Καρασαββίδου που δεν κατέθεσαν καν αίτηση υποψηφιότητας;

Επικοινωνώ με τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη του ΠΑΣΟΚ όταν ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο...
Χαλαρό τον άκουσα, απλά μου ανέφερε ότι θα μιλήσει στις 17 Σεπτεμβρίου, μετά τις εκλογές.
Όσο για τον Γρηγόρη Μιχαηλίδη, κάποιοι τοπικοί παράγοντες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι. Που πολέμησαν και έκοψαν από τις λίστες έναν νέο επιστήμονα με τέτοιο βιογραφικό.

Τέλος πάντων... Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ.
Σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ. Αποφασίζουν κάποιοι κατά πως τους βολεύει.

Πάμε τώρα στην ΝΔ...
Όπου πολλοί αναρωτιούνται ποιοι θα είναι οι πέντε υποψήφιοι.
Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση... Οι εν ενεργεία βουλευτές είναι μέσα (Δαϊλάκης, Τζίμας).
Θεωρώ επίσης δεδομένες τις υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή Σταύρου Παπαδόπουλου και του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ και Νομαρχιακού Συμβούλου Δημοσθένη Ανδριόπουλου.
Για την 5η θέση πιστεύω ότι προηγείται ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Καραβάς.
Το τι θα προκύψει θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Κάθε φορά που ασχολούμαι με την διαβούλευση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων αναδεικνύεται ο ρόλος του παρασκηνίου.
Δηλώνεις την υποψηφιότητά σου και αρχίζουν τα όργανα. Τα παρασκήνια κι οι συσχετισμοί σε πρώτη προτεραιότητα. Όμως περίμενε κανένας να είναι "αγγελικός κόσμος" ο χώρος της πολιτικής;

Την Δράμα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής και είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες.
Όλοι περίμεναν την εξαγγελία για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής. Άλλωστε σε προεκλογική περίοδο είμαστε.
Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε τίποτε. Απλά δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Δράμα και τότε θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Ο πρωθυπουργός εντυπωσίασε με τον λόγο του, την άνεση και τον δυναμισμό του.

Τι θα κάνει το ΚΚΕ; Ο Συνασπισμός; Ο ΛΑΟΣ;
Μιλάνε πολλοί επί παντός επιστητού. Και αναλύουν τα αποτελέσματα χωρίς να γνωρίζουν τον εκλογικό νόμο.
Λοιπόν, αν δείτε τον Νόμο Σκανδαλίδη, θα καταλάβετε ότι είναι πολύ δύσκολη η εκλογή βουλευτή από τα μικρά κόμματα σε τριεδρικό νομό.

Με τις εκλογές άραγε ποιοι ασχολούνται αυτήν την περίοδο;
Ο περισσότερος κόσμος συνεχίζει να παραθερίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Η ΕΜΥ μας ενημερώνει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχισθούν όλο τον Σεπτέμβριο.
Άρα μένουν 10 μέρες μέσα στον Σεπτέμβρη για να "παίξουν μπάλα" οι υποψήφιοι. Τις υπόλοιπες μέρες καλό είναι να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις στην Πέραμο και στην Τούζλα όπου παραθερίζουν οι περισσότεροι Δραμινοί.

Γυρίζουμε σελίδα...
Μετά από αίτημα του Δήμου Δράμας και του τοπικού συμβουλίου Ξηροποτάμου εγκρίθηκε η ανέγερση οικισμού εργατικών κατοικιών σε έκταση 100 στρεμμάτων στο αγρόκτημα Ξηροποτάμου-Δράμας.
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών αναμένεται η δημοπράτηση του έργου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Πολύ θετική εξέλιξη για το μεγαλύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Δράμας, τον Ξηροπόταμο.

Λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά τους κατοίκους στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Αρκαδικού.
Το πρόβλημα ήταν τα λύματα που έπεφταν στον χείμαρρο της Αγίας Βαρβάρας. Αφού βρέθηκε η αιτία, τοποθετήθηκε αγωγός και φρεάτιο και διοχετεύθηκαν στον συλλεκτήριο αγωγό που οδηγεί στον βιολογικό καθαρισμό.
Η παρέμβαση της ΔΕΥΑΔ κρίνεται θετική από το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, αφού αφορά την ποιότητα ζωής στον Δήμο Δράμας. Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΔ κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και βοήθησαν στην λύση του προβλήματος.

Η αναγγελία των εκλογών δημιούργησε πρόβλημα και στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.
Η έναρξή του ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου που είναι και η ημερομηνία των εκλογών. Τελικά η έναρξη μετατίθεται για τις 17 Σεπτεμβρίου.
Φυσικά ο όλος προγραμματισμός του Φεστιβάλ είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Κανένας δεν πίστευε ότι θα πάμε σε εκλογές. Που δεν θα επηρεάσουν καθόλου τις προβολές και το διαγωνιστικό τμήμα.

Κλείνοντας να σχολιάσω κάτι ακόμη...
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Εδώ και ένα χρόνο τόσο ο Γιώργος όσο και άλλοι πολιτικοί παράγοντες, ζητούν εκλογές από τον πρωθυπουργό.
Τώρα που ο Καραμανλής τους έκανε το χατήρι διαμαρτύρονται γιατί γίνονται τόσο εσπευσμένα.
Τελικά έχω την άποψη ότι δεν ήθελαν εκλογές και γι' αυτό τις ζητούσαν. Όμως ο απλός πολίτης δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παραλόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ