Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Σταύρος Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας ΝΔ

Η φωνή της αλήθειας για την Δράμα

Μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής με τον πρώην Βουλευτή Δράμας της ΝΔ Σταύρο Παπαδόπουλο.
Άνθρωπος αυθόρμητος, μαχητικός, πεισματάρης ο Σταύρος Παπαδόπουλος μίλησε για όλους και για όλα.
Κρίνει θετική για τον τόπο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του στο έργο της κυβέρνησης στον Νομό Δράμας.
Αναφέρθηκε και στην μεγάλη πολιτική του διαδρομή.
Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ δεσμεύεται ότι ως βουλευτής θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον Δραμινό λαό.

-κ. Παπαδόπουλε, συνέβησαν τόσα πολλά τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα μας βαδίζει σε εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου. Περιμένατε αυτήν την εξέλιξη;
-Πάντοτε όσες φορές ρωτήθηκα για το θέμα των εκλογών έλεγα ότι ο κ. Καραμανλής θα αποφασίσει για το χρόνο των εκλογών, αλλά συμπλήρωνα ότι όλα παίζονται.

-Γιατί γίνονται οι εκλογές; Αυτήν την χρονική στιγμή;
-Υπάρχουν απ' όσα ανέφερε και ο πρωθυπουργός λόγοι που έχουν να κάνουν με την οικονομία αλλά και προώθηση συγκεκριμένων θεμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως εθνική σύνταξη κλπ.
Φυσικά πρέπει να προωθήσουμε και τις μεταρρυθμίσεις. Χρειάζονταν η ανανέωση της λαϊκής εντολής για την συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου και των αλλαγών που απαιτούνται για την κοινωνική συνοχή.

-Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να μην συζητηθεί το πόρισμα Ζορμπά στο θέμα των ομολόγων. Είναι υπερβολική η προσέγγιση αυτή;
-Κατ' αρχάς το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει το τι θέλει. Ο αρχηγός του εδώ και ένα χρόνο ζητούσε επίμονα εκλογές. Τώρα που η χώρα οδηγείται σε εκλογές, το ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται.
Βλέπουν την ήττα, αισθάνονται την δύναμη της ΝΔ και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και εκφράζονται με ανησυχίες ανύπαρκτες.
Η δικαιοσύνη εξάλλου είναι ανεξάρτητη και η υπόθεση των ομολόγων βρίσκεται στα χέρια της. Εάν παρέμβει η εκτελεστική εξουσία στο έργο της δικαιοσύνης, πλήττεται η δημοκρατία και καταρρέει το δημοκρατικό πολίτευμα.
Ο κ. Ζορμπάς παρέδωσε το πόρισμά του στην δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει.

-Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ξεκίνησε από την Δράμα, όπου την Κυριακή μίλησε ο πρωθυπουργός. Είχε δημιουργηθεί η αίσθηση, κ. Παπαδόπουλε, ότι θα προχωρήσει σε εξαγγελίες και δεσμεύσεις για τον τόπο μας. Τελικά δεν έγινε τίποτε...
-Ο κ. Καραμανλής είχε προγραμματίσει την επίσκεψή του στην Δράμα με πρόσκληση του κ. Νομάρχη εδώ και πολύ καιρό για να εγκαινιάσει το αμφιθέατρο της Νομαρχίας που μετά από ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα έπαιρνε το όνομα "Κωνσταντίνος Καραμανλής".
Ο σκοπός, λοιπόν, της επίσκεψης δεν ήταν προγραμματισμένος για προεκλογικό λόγο. Επειδή λοιπόν οι στιγμές ήταν συγκινησιακά φορτισμένες για την τιμή που γινόταν στον μεγάλο εθνικό ηγέτη, δεν ήθελε να δώσει χροιά προεκλογική σε μια εορταστική εκδήλωση.
Όλοι περίμεναν να εξαγγείλει ιδιαίτερα την δημιουργία πανεπιστημίου στον Νομό Δράμας. Αυτό θα γίνει με την νέα κυβέρνηση και με βουλευτή τον Σταύρο Παπαδόπουλο, που όλοι κάτω τον εκτιμούν για την αγωνιστικότητα, το πάθος του για τον τόπο και την φωνή της αλήθειας και όχι του ψέματος που συνήθως υπάρχει σ' αυτόν τον τόπο.

-Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί το έργο της κυβέρνησης στον νομό λέγοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτε. Έγινε έργο στον Νομό Δράμας;
-Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι έχουν γίνει μεγάλα έργα και η κυβέρνηση Καραμανλή χρηματοδότησε με πολλά δις πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η παράκαμψη Δράμας-Καβάλας, το Τελωνείο Εξοχής, η χρηματοδότηση μελέτης Δράμας-Αμφίπολης, έργα αναδασμών, έργα άρδευσης, η είσοδος του φυσικού αερίου, στρατόπεδα κλπ.
Μην ξεχνάμε ότι τα παραπάνω έγιναν πράξη με την νέα διακυβέρνηση.
Επίσης πολλά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στους Δήμους και την Κοινότητα του Νομού, ενταγμένες σε προγράμματα (ΠΕΠ, ΘΗΣΕΑΣ, ΣΑΤΑ κλπ). Παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Χρειάζεται διαρκής αγώνας, διεκδίκηση και προσπάθεια.

-Υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ποιοι είναι το μήνυμα που στέλνετε στην κοινωνία της Δράμας;
-Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Σταύρος αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια, για να δώσει λύση στα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δραμινός λαός ερχόμενος σε καθημερινή επαφή μαζί του, αφουγκραζόμενος τους προβληματισμούς των ανθρώπων που με πολύ αγάπη μεταφέροντας τα στην κεντρική διοίκηση προσπαθώ να δώσω λύσεις.
Θέλω ο καθημερινός πολίτης να ζει με αξιοπρέπεια, μακριά από τα όρια της φτώχειας και την κοινωνική απαξίωση.
Αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για ένα κράτος πρόνοιας αγάπης και απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης.
Για όλα αυτά αγωνιζόμενος μέσα στην Βουλή των Ελλήνων κατέθεσα πάρα πολλές ερωτήσεις και επερωτήσεις με άλλους συναδέλφους για την επίλυση των παραπάνω αναφερομένων προβλημάτων. Άλλωστε το γνωρίζετε ότι ήμουν πρώτος σε κατάθεση ερωτήσεων στην Βουλή των Ελλήνων.
Φυσικά με διακρίνει η εργατικότητα και η μαχητικότητα. Δεν έμαθα να λειτουργώ ως λόρδος. Κινούμε πάντα σεμνά και ταπεινά για τα συμφέροντα της Δράμας και του Δραμινού λαού.

-33 χρόνια έντονης κομματικής δράσης στην ΝΔ, όπου είστε ιδρυτικό μέλος...
-Ανήκω στην ΝΔ από την ίδρυση της. Στις εκλογές του 1974 ήρθα στην Δράμα, αγωνιζόμενος με τους τότε βουλευτές που τους παρουσίαζα σε διάφορα χωριά. Πολιτεύτηκα για πρώτη φορά το 1985, και από το 1996-2004 υπηρέτησα τον τόπο μας ως βουλευτής.

-Ποιες είναι οι στιγμές που ξεχωρίζουν στην μέχρι τώρα πολιτική σας διαδρομή;
-Σίγουρα η εκλογή μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 1996. Χρειάσθηκε τεράστιος αγώνας και κατάθεση ψυχής για να έρθει η εκλογική επιτυχία.
Θεωρώ επίσης πολύ σημαντική την επιλογή μου να υποστηρίξω από την αρχή του τον σημερινό Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την ηγεσία της ΝΔ το 1997. Η επιλογή αυτή με δικαίωσε.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Ευχαριστώ τον Δραμινό λαό για την αγάπη του και την στήριξη στον αγώνα μου όλα αυτά τα χρόνια. Δηλώνω παρών στις εξελίξεις και μάχιμος όσο ποτέ άλλοτε. Από τις 17 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε δουλειά για την νέα διακυβέρνηση αυτού του τόπου.
Στηριζόμενος και πάλι στην αγάπη του Δραμινού λαού πιστεύω ότι θα είμαι και πάλι βουλευτής για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων της Δράμας και του Δραμινού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ