Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Τι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά;
Ανακοινώθηκαν οι διυπουργικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν το ύψος των επιδοτήσεων για τα φωτοβολταϊκά συστήματα στη χώρα μας.
Στην Δράμα η επιδότηση από 60% που θα χορηγούνταν λόγω χαμηλότερου δείκτη ηλιοφάνειας, έπεσε στο 40%, ίδια δηλαδή με την Κρήτη και άλλες περιοχές που έχουν υψηλότερο δείκτη ηλιοφάνειας.
Με την απόφαση αυτή ακυρώθηκε στην ουσία ο Αναπτυξιακός Νόμος που με τα κίνητρα που έδινε στον νομό μας, είχε ως στόχο να στηρίξει διάφορες επενδυτικές δράσεις με στόχο να ξεφύγουμε από το τέλμα της υπανάπτυξης και να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας που στον τόπο μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Και τι θα γίνει με όσους είχαν αποφασίσει να επενδύσουν; Απλά ακυρώνουν την επένδυση γιατί δεν τους συμφέρει.
Αξίζει τέλος, να αναφέρουμε ότι ο μόνος που αντέδρασε είναι ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κώστας Μιχαηλίδης που ανέδειξε το θέμα. Όλοι οι άλλοι σιωπούν... εμείς πάντως περιμένουμε να αντιδράσουν.

Παιδικές χαρές υψηλών προδιαγραφών
Μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά στην περιοχή Προαστίου, στις εργατικές κατοικίες Νοσοκομείου και στο ΚΕΦΟ στην περιοχή Στενημάχου.
Έχουν πλέον την δυνατότητα να παίξουν και να χαρούν σε χώρους κατάλληλους και άρτιους από πλευράς αισθητικής.
Ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές, υψηλών προδιαγραφών, με πιστοποίηση, δίνουν την δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παίξουν και να χαρούν.
Ο Δήμος Δράμας προγραμματίζει και άλλες παρεμβάσεις. Μέσα στην 4ετία σε περίπου 30 πάρκα θα μπουν καινούργιες παιδικές χαρές πιστοποιημένες που παρέχουν απόλυτη ασφάλεια.
Θετική πρωτοβουλία που στα πάρκα βελτιώνει την αισθητική και όχι μόνο της πόλης.

Σημαντικό έργο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Τρία χρόνια και τρεις μήνες συμπλήρωσε ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. Είναι πλέον ο μακροβιότερος Γενικός Γραμματέας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Άνθρωπος ήπιων τόνων με τεχνοκρατικές γνώσεις και υψηλή πολιτική κουλτούρα, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος λειτούργησε θετικά και στην απορρόφηση κονδυλίων από διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και στην ανάδειξη του ρόλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τόσο σε κεντρικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ιδιαίτερα καλός γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, με διασυνδέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, φιλικός με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ουσιαστικός στην προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, επέδειξε έργο ζηλευτό στην Περιφέρειά μας.
Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ