Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Τα μικρά καταστήματα
Το μικρό εμπορικό κατάστημα της γειτονιάς, που πρόφερε φιλικό περιβάλλον και η εξυπηρέτηση του καταναλωτή γίνεται συνήθως από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, δεν συνιστά πλέον ελκυστική "πρόταση" για τους 8 από τους 10 καταναλωτές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών κατευθύνεται σε μεγάλα και ισχυρά σημεία πώλησης (πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα κλπ).
Η έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα το "Βήμα" αφορά κύρια το λεκανοπέδιο της Αττικής και πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Τελειώνουν τα μικρά καταστήματα, οι έμποροι με την κλασική τους μορφή.
Την ίδια ώρα απαιτούνται να ληφθούν πρωτοβουλίες από τους Εμπορικούς Συλλόγους για να αντιμετωπίσουν το δυσμενές κλίμα. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στην διαδικασία των προσφορών ώστε να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και στους κλάδους ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, κινητών τηλεφώνων, προϊόντων πληροφορικής, κοσμήματα, αξεσουάρ, καλλυντικών κα.
Οι καταναλωτές αναζητούν καλύτερες αγορές. Και φυσικά ψάχνουν τις φθηνότερες τιμές. Όμως όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.
Αλίμονο αν κλείσουν τα μικρά καταστήματα. Θα βρεθούν στον δρόμο οι εργαζόμενοι, θα χάσουν την δραστηριότητά τους οι επιχειρηματίες και οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο θα είναι τεράστιες.
Άρα είναι απαραίτητη η στήριξη της αγοράς. Η εικόνα των καταναλωτών που διαμαρτύρονται για την κρίση και την ίδια ώρα σπεύδουν να ψωνίσουν στα πολυκαταστήματα, είναι απαράδεκτη... Με πράξεις δείχνουμε την αγωνία μας για την αγορά και όχι μόνο με λόγια.

Μακεδονικές Βιομηχανίες Μετάλλου
Άλλη μια περίπτωση επιχειρηματία που επιδοτήθηκε με δημόσιο χρήμα αλλά παρ' όλα αυτά δεν τήρησε όσα θα έπρεπε να υλοποιήσει.
Διαβάζω την επιστολή των εργαζομένων στην εταιρία "Μακεδονικές Βιομηχανίες Μετάλλου ΑΕ" στην Δράμα.
Ο Ιταλός εργοδότης επιδοτήθηκε με σχεδόν 4.000.000 ευρώ με την δέσμευση αφενός της δημιουργίας θέσεων εργασίας 70 συνολικά που ποτέ δεν υλοποίησε και αφετέρου της αδιάκοπης και συνεχούς λειτουργίας της εταιρίας για μια τουλάχιστον δεκαετία.
Δυστυχώς η επιχείρηση έκλεισε και οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν. Και δεν βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ.
Δεν θα έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα σε βάρος του εργοδότη;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ