Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Έγινε ο απολογισμός της Ονειρούπολης... Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εντυπωσίασαν.
Η Ονειρούπολη προβλήθηκε σε όλο το Πανελλήνιο. ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, MEGA, ANT1, ALPHA, STAR, SKY, πρόβαλαν την σπουδαία δράση σ\' όλο το Πανελλήνιο και σε όλο τον κόσμο.
Φυσικά αυτό το γεγονός, δηλαδή η προβολή της Ονειρούπολης έφερε στην Δράμα επισκέπτες. Για όσους είναι καχύποπτοι είναι καλό να επισκεφτούν τους ξενοδόχους της Δράμας για να μάθουν πόσους επισκέπτες είδε η Δράμα όλο το διάστημα που διήρκεσε η Ονειρούπολη.
Προσωπικά δέχθηκα τηλεφωνήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου φίλοι ζήτησαν να μάθουν λεπτομέρειες για την μεγάλη αυτή γιορτή. Και φυσικά όταν έμαθαν λεπτομέρειες, ήρθαν στην Δράμα και έγιναν πρεσβευτές του θεσμού.

Καλές οι αντιρρήσεις, καλές οι αρνήσεις, όμως πρέπει να είσαι τυφλός για να μην βλέπεις και να μην αναγνωρίζεις την επιτυχία της Ονειρούπολης. Ο Δήμαρχος έδωσε διάφορα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο θετικός ήταν ο θεσμός για την Δράμα.
Φιλοξενήσαμε στην εφημερίδα μας συνεντεύξεις που ανέδειξαν την επιτυχία της Ονειρούπολης. Πχ ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Σάκης Λαλασίδης έδωσε στοιχεία που αναδεικνύουν την επιτυχία του θεσμού.
Αλλά και όλοι οι επαγγελματίες καταλαβαίνουν πόσο βοήθησε η Ονειρούπολη στην προβολή του τόπου και στην αύξηση του τζίρου.

Σημαντική η εξαγγελία ότι ο Δήμος προετοιμάζει παράλληλες δράσεις και για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Όσο για τους εθελοντές, ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μαργαρίτης υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο των Δημοτών Εθελοντών στη επιτυχία της Ονειρούπολης.
Η άνοδος της Ονειρούπολης οφείλεται κύρια στους Δημότες Εθελοντές. Σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και κέρδισαν το στοίχημα.

Πάμε σε κάτι άλλο...
Συνεχίζεται το Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ στον Δήμο Δράμας. Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα που υλοποιείται από την ΚΕΔΚΕ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών.
Στην Δράμα η συνεργασία του Δήμου με τα Αστικά ΚΤΕΛ είναι άριστη. Από τις 5.30 το πρωί έως τις 8.30 το πρωί όλοι οι Δραμινοί μπορούν να μετακινούνται με τα Αστικά δωρεάν χωρίς να πληρώνουν εισιτήρια.
Είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να επιλέγουμε αυτόν τον τρόπο μετακίνησης. Συμφέρει οικονομικά και δεν επιβαρύνει την κυκλοφορία στην πόλη.

Θαυμάσια η τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών προς τιμήν των Εκπαιδευτικών και της μαθητιώσας νεολαίας του Δήμου Δράμας στο Δημοτικό Ωδείο. Όπου βραβεύτηκαν και οι αριστούχοι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η Δράμα με ρεκόρ στις επιδόσεις των μαθητών και φυσικά με πρωτιές στην εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πολύ θετική η λειτουργία των δύο τμημάτων ΤΕΙ που οριστικοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Οινολογία ξεκινά από την ακαδημαϊκή περίοδο 2009-2010 ενώ η Βιοτεχνολογία από το 2010... Καλώς εχόντων των πραγμάτων αμέσως μετά θα έχουμε την αυτονόμηση του ΤΕΙ.
Το ΤΕΙ Δράμας δεν θα είναι πλέον παράρτημα της Καβάλας. Θα λειτουργήσει αυτόνομα και οι όποιες αποφάσεις για την λειτουργία του δεν θα επηρεάζονται από την Καβάλα.
Μακάρι να ακούμε τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις. Που βοηθούν στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του τόπου μας.

Τα ΤΕΙ είναι πλέον Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι ισοδύναμα με τα ΑΕΙ... Φυσικά ο αγώνας για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής συνεχίζεται.
Με στόχο την λειτουργία ΑΕΙ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Δράμα. Αυτός είναι στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με την συνεργασία όλων των φορέων.

Τι ήταν αυτά που είπε ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος... Μόνο ως συγκλονιστικά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε.
Είχε δει από κοντά τον Τούρκο ηθοποιό Αττίλα Ολγκάτς που του είχε αναφέρει πως το 1974 είχε σκοτώσει Έλληνες αιχμαλώτους στην Κύπρο. Αυτά συνέβησαν το 1990 όταν ο κ. Γιαννόπουλος υπηρετούσε στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης.
Όπως είπε, ο Αττίλας του είχε δείξει και το αριστείο του τουρκικού στρατού για τις υπηρεσίες του στην Κύπρο.

Όταν είδα τις αποκαλύψεις του \"Στρατηγού\" έμεινα άναυδος... Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι ο Τούρκος πρέπει να οδηγηθεί στο Δικαστήριο της Χάγης. Για να δικαστεί έστω και καθυστερημένα για όσα διέπραξε.

Σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες... Τα μπλόκα χαρακτηρίστηκαν υπερβολική αντίδραση αφού δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.
Παρ\' όλα αυτά είναι πολύ δικαιολογημένη η αγωνία των αγροτών. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι πολύ μικρές, θα έλεγα εξευτελιστικές. Οι αγρότες πωλούν το σιτάρι, το καλαμπόκι σε τιμές μικρότερες από την δεκαετία του \'80. Την ίδια ώρα τα αγροτικά εφόδια είναι πανάκριβα.
Κάτι πρέπει να γίνει. Χιλιάδες αγρότες βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο. Αναζητούν διέξοδο... Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Κυριολεκτικά μπαίνουν \"μέσα\" από τις καλλιέργειες που παράγουν.
Κάποιοι που δεν έχουν ιδέα, τους προτείνουν να αλλάξουν καλλιέργειες. Μόνο που όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις.

Αλλαγή καλλιεργειών σημαίνει επενδύσεις... Και αν οι αγρότες προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις ότι η αλλαγή στις καλλιέργειες θα είναι προς όφελός τους.
Σε διαφορετική περίπτωση τα προβλήματα για τον αγροτικό κόσμο θα πολλαπλασιασθούν. Επομένως καλές οι αναλύσεις όμως υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο στους γεωργούς αλλά και στους κτηνοτρόφους.
Που πωλούν το γάλα και το κρέας πάμφθηνα και το αγοράζουμε με πολύ μεγαλύτερες τιμές. Θα μας εξηγήσει κανένας τι φταίει για όλα αυτά;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ