Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ξεκινάμε με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ που πήρε ολιγοήμερη διακοπή λόγω πυρκαγιών. Το σκέφτηκαν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ καλύτερα και κατάλαβαν ότι δεν είναι σωστό, την ώρα που καίγεται η χώρα, εσύ να ανακοινώνεις τα ψηφοδέλτιά σου.
Πάντως αν κάποιος με ρωτούσε, ποιο θεωρώ πιθανότερο σχήμα στον Ν. Δράμας εγώ θα έλεγα το εξής: Χρ. Αηδόνης, Γιάννης Ξανθόπουλος, Παύλος Παπαδόπουλος, Άννα Καρασαββίδου, ενώ γαι την 5η θέση παίζουν Γρ. Μιχαηλίδης, Μ. Χαραλαμπίδης, Γ. Κοτσαηλίδης.

Όσο για την ΝΔ εδώ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για τα τέσσερα ονόματα. Δαϊλάκης, Τζίμας, Στ. Παπαδόπουλος, Δημ. Ανδριόπουλος ενώ την 5η θέση διεκδικούν αρκετοί.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", υποψήφιος θα είναι ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κώστας Καραβάς. Όσο για τον Δημοσθένη Ανδριόπουλο, επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Απάντησε έτσι σε όσους διαδίδουν ότι έκανε πίσω, ότι έχει ασυμβίβαστο κλπ. "Θα βόλευε σε κάποιους να κάνω πίσω ή να μην κατέβω, όμως για άλλη μια φορά θα ήθελα να αναφέρω ότι θα είμαι υποψήφιος βουλευτής", τόνισε ο Δήμος στην Άλφα τηλεόραση και στην εκπομπή "Επίκαιρα".

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης όπου ρωτά τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Τουρισμού ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία της τουριστικής υποβάθμισης του νομού.
Ο βουλευτής κάνει αναφορά και στην προτεινόμενη ΚΥΑ για τον τουρισμό που δεν στηρίζει τις τουριστικές επενδυτικές δραστηριότητες. Περιμένουμε την απάντηση στην ερώτηση που έθεσε.

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το Dramaica Youth Festival 2007 που διοργανώνεται στα γρασίδια της Αγ. Βαρβάρας από την Οργανωτική Επιτροπή Νεολαίας, τον Δήμο, την Νομαρχία και την ΤΕΔΚ.
Τα νέα παιδιά δούλεψαν, η διαφημιστική καμπάνια ήταν εξαιρετική και το αποτέλεσμα κρίνεται πολύ θετικό.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και αφορούν στην διεκδίκηση και τελική δικαίωση, ενός πάγιου αιτήματος της Δραμινής κοινωνίας και συγκεκριμένα της δημιουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα.
Ο βουλευτής Μαργαρίτης Τζίμας απέστειλε προσωπική επιστολή στον Πρωθυπουργό όπου του υπενθυμίζει το αίτημα των Δραμινών και ζητά την προσωπική του παρέμβαση ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη.

Οι πιέσεις για το Πανεπιστήμιο είναι πολλές όμως την ίδια ώρα κάποιοι διεκδικούν και κερδίζουν χωρίς ντόρο και φασαρίες. 12 νέα τμήματα σε διάφορα ΤΕΙ προτείνει η Επιτροπή Χωροταξικού Σχεδιασμού. Μεταξύ αυτών προτείνεται η δημιουργία τμημάτων σε Αμαλιάδα, Νιγρίτα και Ιεράπετρα.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...
Όταν σε κάθε πόλη φτιάχνουν ένα Πανεπιστήμιο και σε κάθε χωριό ένα ΤΕΙ. Φαίνεται πάντως πως αυτό το καθεστώς παραμένει.

Με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο συναντήθηκε στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης.
Θέμα της συνάντησης η Γέφυρα του Ζώγκε. Ο Γενικός Γραμματέας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δημάρχου να γίνει κατά το ταχύτερο δυνατό τρόπο η ωρίμανση του έργου και στην συνέχεια οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στην κατασκευή του έργου.
"Παίζει" δυνατά ο Θωμάς και διεκδικεί την έναρξη μεγάλων έργων που αφορούν την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Για το φθινόπωρο προσδιορίζεται η λειτουργία της Σχολής Κρέατος στην Δράμα...
Η σχολή αυτή αναμένεται να καλύπτει τις ανάγκες απ' όλη την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το κάθε γκρουπ αποτελούμενο από 20 άτομα θα κάνει δίμηνη πρακτική και θεωρητική άσκηση.

27 είναι συνολικά οι θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ για την Νομαρχία Δράμας. Οι θέσεις αυτές είναι 14 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 8 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 5 Δευτεροβάθμιας. Από αυτές οι 9 θέσεις αφορούν ειδικές κατηγορίες πολιτών ενώ οι υπόλοιπες 18 είναι γενικές.

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Καλαμπακίου διοργάνωσε τριήμερες εκδηλώσεις για την Γιορτή Καλαμποκιού.
Οι επισκέπτες είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και να γευτούν δωρεάν καλαμπόκι, ποπ κορν και την παραδοσιακή καλαμποκόπιτα. Οι εκδηλώσεις σημειώνουν τεράστια επιτυχία.

Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα συνεχίζεται η προετοιμασία της Προσοτσάνης υπό τις οδηγίες του Γιώργου Λάλα και των άμεσων συνεργατών του.
Ο έμπειρος τεχνικός δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας την φετινή αγωνιστική περίοδο. Μια ομάδα με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ