Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Να προστατεύσουμε θάλασσες και ακτές
Διαβάζω σε διαφημιστικό της HELMERA (Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) πόσα χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούν στην θάλασσα διάφορα υλικά.
Να δώσουμε τα στοιχεία, έχουν ενδιαφέρον.
Γυάλινο μπουκάλι 1 εκατ. Χρόνια, πετονιά 600 χρόνια, Πλαστικό μπουκάλι 450 χρόνια, Κουτί αλουμίνιο 80-200 χρόνια, λαστιχένια σόλα 50-80 χρόνια, πλαστικό ποτήρι 50 χρόνια, Κουτί Κονσέρβα 50 χρόνια, νάυλον ύφασμα 30-40 χρόνια, Πλαστική σακούλα 10-20 χρόνια, φίλτρο τσιγάρου 1-5 χρόνια, μάλλινο ρούχο1-5 χρόνια, Κόντρα πλακέ 1-3 χρόνια, Χάρτινη συσκευασία γάλακτος 3 μήνες, πυρήνας μήλου 2 μήνες, Εφημερίδα 6 εβδομάδες, φλούδα πορτοκαλιού 2-5 εβδομάδες, χαρτοπετσέτα 2-4 εβδομάδες.
Αυτό είναι το διάστημα που απαιτείται για να διαλυθούν στην θάλασσα. Άρα γίνεται κατανοητό να προστατεύουμε τις ακτές. Να μαζεύουμε τα σκουπίδια πρίν φύγουμε από την παραλία και να τα πετάμε σε κάδο απορριμμάτων, να μην αποθέτουμε τα αποτσίγαρά μας στην παραλία ή στην θάλασσα, να μην πετάμε σκουπίδια όταν ταξιδεύουμε με σκάφος ή πλοίο, να χρησιμοποιούμε χάρτινες αντί για πλαστικές σακούλες.
Τα απορρίμματα στις θάλασσες και τις ακτές αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα ρύπανσης για τις χώρες της Μεσογείου.
Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο αφού οι καθαρές θάλασσες και ακτές είναι αναγκαιότητα.
Ο Σεβασμός προς το περιβάλλον σημαίνει σεβασμός προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Τοπικά Συμβούλια Νέων
Συνάντηση νέων πραγματοποιήθηκε πρίν λίγες μέρες με θέμα την ενημέρωση όλων όσων παραβρέθηκαν γύρω από τον νέο θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων Νέων, τα οποία με νόμο το κράτος συστήνονται υποχρεωτικά σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Ζαχαριάδης, ο οποίος ως ο Νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος έχει την ευθύνη για την ανάρτηση του Μητρώου Νέων.
Είναι ένας νέος θεσμός που θα αντικαταστήσει τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων.
Απαραίτητη είναι η εγγραφή στο Μητρώο Νέων που άνοιξε γι΄αυτόν τον σκοπό μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.
Καλό θα είναι όλοι οι νέοι 15-28 ετών να εγγραφούν στα μητρώα. Η μαζική συμμετοχή των νέων είναι η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ