Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γιάννης Ξανθόπουλος

Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί υπεύθυνη και δομική αντιπολίτευση, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς κραυγές

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ξανθόπουλο. Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση του Συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ξανθόπουλος, δηλώνει βέβαιος για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο και την νίκη του κόμματός του.
Κατηγορεί την ΝΔ για ανυπαρξία έργου στον Νομό, όπου είχε υποσχεθεί πάρα πολλά και ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα.
Όσο για την πιθανότητα λειτουργίας ΑΕΙ στην Δράμα ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε "μέχρι το τέλος αυτής της διακυβέρνησης δεν την βλέπω πιθανή. Ίσως επιχειρήσουν με υποσχέσεις για την επόμενη τετραετία να ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά τον Δραμινό λαό. Αλλά δεν θα το πετύχουν".

-Έχουν ανέβει πολύ οι τόνοι της αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα.
Οι μεγάλες πυρκαγιές «άναψαν φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό...
-Οι πυρκαγιές απέδειξαν ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τα αναμενόμενα προβλήματα, παρόλο που ο Πρωθυπουργός της χώρας σε σύσκεψη πρίν το καλοκαίρι Αρμοδίων Υπουργών και όχι μόνο, διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό ότι ο Κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση των πιθανών πυρκαγιών. Έτσι είχαμε το δυσάρεστο φαινόμενο να καούν μεγάλες εκτάσεις και για πρώτη φορά ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας, σε τέτοιο βαθμό. Το ΠΑΣΟΚ δεν επιχαίρεται, πολύ περισσότερο δεν είναι ο αυτουργός των πυρκαγιών όπως υποστήριξε ο κ. Γιακουμάτος Υφυπουργός Απασχόλησης, πού δυστυχώς παραμένει ακόμη στην θέση του.
Απόδειξη ότι την χώρα κυβερνά ένας άβουλος Πρωθυπουργός ο οποίος δεν απέπεμψε και έναν άλλο Υπουργό του τον κ. Πολύδωρα όταν δήλωνε ότι ως Υπουργός εκτίει ποινή και κάνει αγγαρεία».
Εν κατακλείδι από τις πυρκαγιές και από την αντιμετώπιση των Εκτάκτων Αναγκών και των Απρόβλεπτων φαινομένων αποδεικνύεται ότι την χώρα κυβερνά μια κακή κυβέρνηση.

-Είναι καλή η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση;
-Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θα έλεγα ότι ασκεί υπεύθυνη και δομική αντιπολίτευση, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς κραυγές. Καθημερινά αναδεικνύει με επιχειρήματα τα λάθη της κυβέρνησης και ταυτόχρονα προβάλλει τις θέσεις του και τις προτάσεις του προς τον Ελληνικό λαό για όλα τα θέματα της καθημερινότητας αλλά και βασικών πολιτικών.

-Είστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των Δημοσκοπήσεων;
-Το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει τις εκλογές του 2004 με διαφορά πάνω από 5 μονάδες. Οι δημοσκοπήσεις με τον τρόπο πού γίνονται και αμφισβητείται από πολλούς δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ των 2 κομμάτων σχεδόν έχει μηδενιστεί. Θα ήθελα βέβαια να μας εμφάνιζαν σημαντικό προβάδισμα κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα γίνει στην τελική και μόνη αληθινή δημοσκόπηση, πού είναι οι εκλογές.
Είμαι σίγουρος για την νίκη του ΠΑΣΟΚ.

-Πώς είστε τόσο σίγουρος;
-Η ΝΔ απέτυχε ως Κυβέρνηση γιατί και είχε υποσχεθεί πάρα πολλά πράγματα με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών και γιατί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, με αποτέλεσμα να βιώνουν οι Έλληνες την φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, την εγκληματικότητα, την διαφθορά και την διαπλοκή. Η πιθανότητα να ξεγελαστεί με νέες υποσχέσεις ο Ελληνικός λαός για δεύτερη φορά είναι πολύ μικρή και από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο σε στελεχιακό δυναμικό και με κυβερνητικό πρόγραμμα που αγγίζει τα προβλήματα του λαού δίνει άμεσα την προοπτική νίκης.

-Πώς βλέπετε το κυβερνητικό έργο στον Ν. Δράμας; Μήπως είστε υπερβολικός όταν λέτε ότι ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα;
-Και στον Ν. Δράμας η ΝΔ είχε υποσχεθεί πάρα πολλά. Και Πανεπιστήμια, και ΤΕΙ και Εφετεία, και μείωση της ανεργίας αύξηση εισοδημάτων και ανάπτυξη και έργα. Αυτό πού έκανε μόνο η ΝΔ στον Νομό ήταν και εκείνο με ελλείψεις και καθυστερήσεις, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει Έργα και Παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ (Τελωνείο Εξοχής, Φυλακές Νικηφόρου, Παράκαμψη Δράμας, Θερμοκήπια Μικροχωρίου, Αναπτυξιακούς Νόμους, Επιδότηση Εργασίας 12%, Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων). Χωρίς αιδώ οι παράγοντες της ΝΔ καπηλεύονται τα παραπάνω ως δικές τους επιτυχίες. Το μόνο πού τους αναγνωρίζεται είναι η ίδρυση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι, το οποίο χρωστούσαν στον Ν. Δράμας, γιατί αυτοί ως κυβέρνηση απομάκρυναν την περίοδο 1990-1993 το Κέντρο Νεοσυλλέκτων από την Δράμα.

-Πρόσφατα παρουσιάστηκε από τον πρύτανη του ΔΠΘ η μελέτη ίδρυσης τμήματος πληροφορικής στην πόλη μας. Είστε αισιόδοξος ότι τελικά θα πετύχουμε την λειτουργία τμήματος ΑΕΙ στην Δράμα;
-Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε οι άνθρωποι της ΝΔ στην Δράμα και μάλιστα ο Βουλευτής κ. Σταύρος Δαϊλάκης, το αποκλείει. Έλεγαν ότι θα κάνουν Πανεπιστήμια και ύστερα από 3 και1/2 χρόνια διακυβέρνησης παρουσίασαν μία μελέτη και αυτή στο αρχικό της στάδιο. Για να γίνουν Πανεπιστήμια, χρειάζεται Πολιτική βούληση την οποία μέχρι το τέλος αυτής της διακυβέρνησης δεν την βλέπω πιθανή. Ίσως επιχειρήσουν με υποσχέσεις για την επόμενη Τετραετία να ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά τον Δραμινό λαό. Αλλά δεν θα το πετύχουν.

-Σε λίγες μέρες το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τα ψηφοδέλτιά του. Τι εκτιμάτε θα είστε υποψήφιος;
-Το ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο Πρόεδρος μας ο Γιώργος Παπανδρέου θέλουν στα ψηφοδέλτια μας να αποτυπώνεται η συνέχεια, η ανανέωση και η συμμετοχή των γυναικών έτσι ώστε τα ψηφοδέλτια αυτά να είναι νικηφόρα. Στην διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες, η υποψηφιότητά μου δεν αμφισβητήθηκε και μάλιστα προτάθηκε απ' όλα τα θεσμικά όργανα. Φρονώ όμως ότι η υποψηφιότητά μου κατοχυρώθηκε και καταξιώθηκε από την Δραμινή Κοινωνία η οποία αναγνωρίζει σε μένα την καθημερινή μου πολιτική παρουσία στο μεσοδιάστημα από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα. Είναι μια υποψηφιότητα πού «επιβάλλεται» από την κοινωνία.

-Έχετε προβλέψει τους άλλους υποψήφιους;
-Θεσμικά θα είναι ο Εν Ενεργεία Βουλευτής και από κεί και πέρα πιστεύω ότι η Επιλογή των υπολοίπων προσώπων από τα θεσμικά όργανα θα γίνει στο πλαίσιο της αρχής, της συνέχειας, και της ανανέωσης και της συμμετοχής γυναικών, προς εξυπηρέτηση του νικηφόρου αποτελέσματος.

-Καλή Επιτυχία ...Καλό Αγώνα.
-Ευχή μας είναι η προεκλογική περίοδος να μην έχει ακρότητες και να τηρηθούν οι κανόνες της πολιτικής και μόνο δεοντολογίας.
Εμείς ως ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλουμε σε αυτό. Χωρίς κραυγές αλλά με επιχειρήματα. Έτσι θα κερδίσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ