Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Εκλογή νέας κεντρικής επιτροπής στην ΝΔ και όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλο, εκλέχθηκε η Ζωή Καριοφυλλίδου και η Ελευθερία Χαραλαμπίδου.
"Έντονο" θεωρείται το παρασκήνιο της μη εκλογής του Χρήστου Βασιλειάδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο κόσμος του επενδυτή" και οι δύο νεοεκλεγείσες στην ΚΕ ήταν στην γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη.

Καλά τα πήγε και ο Θόδωρος Δαμιανός που έβαλε υποψηφιότητα για γραμματέας στην ΚΕ όχι για να εκλεγεί αλλά για να κάνει μια καλή εμφάνιση.
Όλοι γνώριζαν πως η υποψηφιότητα Ζαγορίτη ήταν δύσκολο να κινδυνέψει. Παρόλα αυτά ο Θόδωρος Δαμιανός τόλμησε και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Συγκέντρωσε 87 ψήφους σε μια δύσκολη αναμέτρηση.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και σε συνεργασία με την Δ/νση Δασών, το Δασαρχείο Δράμας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα για την προστασία και φύλαξη του Κορυλόβου.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί δύο δασικοί δρόμοι στο νότιο μέρος του και έγινε διαχωρισμός συστάδων. Με πρωτοβουλία της Δ/νσης Δασών ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού (ενός δασολόγου και 10 εργατών) που θα ασχοληθούν με την καλύτερη φύλαξη και προστασία του Κορυλόβου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση και επιτυχία για τον Δραμινό Πρωταθλητή του Αθλητικού Ομίλου Δράμας Κώστα Δουβαλίδη.
Ο νεαρός Πρωταθλητής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, έσπασε τα χρονόμετρα και κάνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών και νέων με 13:49 πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Μπράβο στον νεαρό Πρωταθλητή μας που δοξάζει την Δράμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε στην πόλη μας ο πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" Στέλιος Παπαθεμελής.
Επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κκ Παύλο ενώ αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε "Βέτο τώρα, βέτο εδώ και τώρα" από την Ελλάδα.
Στην συνέντευξη τύπου ήταν παρούσα και η κα Βαφειάδου που έχει αποχωρήσει από τον ΛΑΟΣ. Είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Παπαθεμελή που τρέχει για να καταρτίσει τα ψηφοδέλτια του σε ολόκληρη την χώρα.

Τρία σενάρια προτείνει η αρμόδια επιτροπή για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας διαβάζουμε στο "Βήμα".
Οι προβλεπόμενες αλλαγές αφορούν την ευρεία ανακατανομή των διοικητικών ορίων των περιφερειών της χώρας, την μεταφορά του δεύτερου βαθμού αιρετής διοίκησης στο επίπεδο της περιφέρειας, την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των νομαρχιών που θα καταστούν διευθύνσεις στις υπό σύσταση περιφέρειες και άμεση εκλογή του περιφερειάρχη.
Επαναστατικές μπορούν να χαρακτηρισθούν οι προτάσεις, αν τελικά εφαρμοστούν γιατί μπορεί να τεθούν στις καλένδες.

Πάντως οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες...
Δεν μπορεί μια χώρα 10 εκατομμυρίων να έχει 1000 δήμους και να βάζει υψηλούς στόχους. Πρέπει να γίνουν συνενώσεις για να έχουμε ισχυρούς δήμους. Γιατί με δήμους των 2000 και των 5000 κατοίκων, μην περιμένουμε προκοπή και θεαματικά αποτελέσματα.

Ύστερα από πρόσκληση του Μουσικού Ομίλου "Ορφέας" η Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας συμμετείχε στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αγ. Κωνσταντίνου Φθιώτιδας που έγινε στον Δήμο Αγ. Κωνσταντίνου.
Στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης η Μικτή Χορωδία Αγ. Κωνσταντίνου, η Δημοτική Χορωδία Χαλανδρίου και το Φωνητικό Σύνολο "Σειρήνες".
Η Μικτή Χορωδία για άλλη μια φορά εντυπωσίασε με την εμφάνισή της.

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα βόλεϊ του Ερμή Δράμας που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων κατέλαβε την 3η θέση.
ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία ο Ερμής δοξάζει την Δράμα στο Πανελλήνιο με τις επιτυχίες του στις Νεάνιδες, στις Κορασίδες αλλά και στις Γυναίκες.
Το νέο ΔΣ έχει ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την νέα χρονιά και οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Συγχαρητήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ