Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα
Παρουσιάστηκε και η μελέτη για την δημιουργία τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα από την Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ως γνωστόν η σύγκλητος είχε πάρει απόφαση για την επέκταση του ΔΠΘ στον Νομό Δράμας και Καβάλας και αμέσως μετά προχώρησε στην σύνταξη μελέτης.
Για την Δράμα προτείνεται η λειτουργία τμήματος πληροφορικής από το έτος 2008-2009 με 100 φοιτητές.
Σίγουρα είναι θετικό που ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες των ανθρώπων του Δημοκρίτειου σχετικά με την επέκταση του Πανεπιστημίου.
Όπως ανέφερε ο αντιπρύτανης κ. Καραμπίνης "Η μελέτη αποδεικνύει ότι η επέκταση του Πανεπιστημίου στην Δράμα είναι στρατηγικός στόχος επιβίωσης. Το ΔΠΘ πρέπει να επεκταθεί για να μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστική".
Από εδώ και πέρα το πρόβλημα μεταφέρεται στους πολιτικούς παράγοντες του τόπου. Που έχοντας στα χέρια τους αυτήν την μελέτη πρέπει να δώσουν τον αγώνα για να πάρουν την πολιτική δέσμευση ότι θα δημιουργηθεί Πανεπιστημιακή Σχολή στην Δράμα.
Ο Νομάρχης, ο βουλευτής κ. Τζίμας, ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση αυτής της διεκδίκησης. Παρόλα αυτά ο βουλευτής κ. Δαϊλάκης συνεχίζει να επιμένει ότι με υπουργό την Γιαννάκου "...ξεχάστε την δημιουργία Πανεπιστημίου στην Δράμα".
Τι θα γίνει τελικά;
Άποψή μου είναι ότι οι τοπικοί παράγοντες έμπρακτα μπορούν να αποδείξουν αν έχουν δύναμη και προσβάσεις στην κεντρική εξουσία.
Αν πετύχουν να δεσμεύσουν την κυβέρνηση θα αποδείξουν ότι διαθέτουν ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα ισχύσει για άλλη μια φορά το "Δράμα όνομα και πράγμα".

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ
Μέχρι τέλη Ιουλίου θα δοθούν στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Στην Δράμα έχουμε αρκετές υποψηφιότητες... Είναι αυτοί που κατέθεσαν αίτηση να είναι υποψήφιοι (Π. Παπαδόπουλος, Γ. Ξανθόπουλος, Λ. Ζουρνατζής, Γρ. Μιχαηλίδης, Μ. Χαραλαμπίδης) ενώ και η ΝΕ πρότεινε μια σειρά στελεχών (Ορφανίδης, Τελλίδης, Τσελεπής, Φεσατίδου, Παπάζογλου, Καρασαββίδου).
Οι τελικές επιλογές θα λάβουν υπόψιν την συγκυρία ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και πρόσωπα που δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο στα πλαίσια των ευρύτερων συμμαχιών.
Τι θα προκύψει; Θα το δούμε με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ