Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Πάει και αυτό, τελείωσε το συνέδριο της ΝΔ...
Οι σύνεδροι κατέβηκαν στην Αθήνα με κάθε μεταφορικό μέσο διαμαρτυρόμενοι γιατί το κόμμα δεν τους κάλυψε ένα μέρος τουλάχιστον των εξόδων που έκαναν.

Δυνατός ο Καραμανλής με ενωτικό λόγο αναφέρθηκε στην νέα διακυβέρνηση και στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων. Χαρακτήρισε την ΝΔ παράταξη του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου.
Βασικό χαρακτηριστικό ότι κανένας (πλην Αβραμόπουλου) δεν ανάφερε την λέξη δεξιά. Την απέφευγαν όλοι τους.

Πάμε και στην εκλογή της νέας ΚΕ...
Όπου συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι δύο βουλευτές κκ Τζίμας, Δαϊλάκης, ο Νομάρχης Κώστας Ευμοιρίδης και ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης.
Εκλέχθηκαν δύο γυναίκες από την Δράμα. Η αντινομάρχης Ελευθερία Χαραλαμπίδου και η Δημοτική Σύμβουλος Ζωή Καριοφυλλίδου.
Ο Χρήστος Βασιλειάδης πάλεψε αλλά δεν εκλέχθηκε. Το 2006 ήταν η χρονιά του. Το 2007 όλα του πάνε στραβά... Αλλά ο Χρήστος έπρεπε να βοηθηθεί περισσότερο.
Εκλέχθηκε πολύ ψηλά και ο πρώην υπουργός Θόδωρος Δαμιανός που έβαλε πλώρη για την θέση του γραμματέα. Αυτά για το συνέδριο.

Από συνέντευξη του Σταύρου Δαϊλάκη στην Άλφα τηλεόραση, όταν αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Κώστα Ευμοιρίδη... "Με τον Νομάρχη όταν βλεπόμαστε, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πολύ. Επικοινωνούμε με τα μάτια. Η σχέση μας δεν χρειάζεται σάλτσες. Άλλωστε την σάλτσα την χρησιμοποιούμε σε άνοστα φαγητά".
Πως τα λέει ο βουλευτής...

Παρόλα αυτά στο βασικό ερώτημα, σχετικά με το Πανεπιστήμιο στην Δράμα, ο κ. Δαϊλάκης θεωρεί ότι η διεκδίκηση είναι δύσκολη...
Από την μία το λόμπι της Θράκης, από την άλλη η υπουργός κάνουν δύσκολη την διεκδίκηση. Πρέπει όμως να το διεκδικήσουμε δήλωσε ο Σταύρος, ο οποίος απουσίαζε από την παρουσίαση της μελέτης στην Νομαρχία.

Με ταχύτατους ρυθμούς υλοποιείται το πρόγραμμα "Θησέας" στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Στον Δήμο Δράμας προβλέπονται έργα απαλλοτριώσεων ακινήτων και διανοίξεων οδών όπως και υποδομών δομημένων περιοχών όπου ολοκληρώθηκε το σχέδιο πόλης.
Συνολικός προϋπολογισμός 2.400.000 ευρώ. Το πρόγραμμα "Θησέας" δίνει λύσεις σε μεγάλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Έργα προβλέπονται και στους άλλους δήμους και στην Κοινότητα Σιδηρονέρου.

Ξεκίνησε και υλοποιείται η πρώτη φάση των έργων που αφορούν την ανάπλαση του χειμάρρου που διασχίζει το Κ. Νευροκόπι.
Σε πρώτη φάση προβλέπεται ο εξωραϊσμός και η διαμόρφωση της κοίτης και των πρανών του χειμάρρου και η διαμόρφωση περιπατητικής οδού στην μια του πλευρά. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν εργασίες συνολικής ανάπλασης και δημιουργίας χώρου αναψυχής.
Σημαντικό έργο που θα μετατρέψει τον χείμαρρο Κ. Νευροκοπίου σε χώρο αναψυχής.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον δρόμο μεταξύ Lidl και Νεογάλ που οδηγεί στο Πανόραμα.
Ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στον περιφερειακό Κορυλόβου και στο Νοσοκομείο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να κινηθούν προς την ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου να μην εισέρχονται στο κέντρο της πόλης.
Αυτό το έργο σε συνδυασμό με τις οδούς που διανοίχθηκαν στην περιοχή 1ης Ιουλίου δίνει την ευχέρεια εναλλακτικών λύσεων σε όσους οδηγούς επισκέπτονται την Δράμα. Δεν χρειάζεται πλέον να μπουν στο κέντρο και να το μπλοκάρουν.
Καλή συνέχεια στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που απαλύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Εντυπωσίασε η παρουσίαση της μελέτης του νέου Καθολικού Ναού της Ιεράς Λαυρεντιανής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Νέα Σουμελά.
Παρόντες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και οι Κώστας Ευμοιρίδης, Νομάρχης Δράμας και Θωμάς Μαργαρίτης, Δήμαρχος Δράμας που συνεχάρησαν τον Μητροπολίτη για το πλούσιο έργο που έχει επιδείξει στην Μητρόπολη Δράμας.
Το σχέδιο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ενώ σε παρακείμενο στην Μονή και από ετών σε αχρησία ευρισκόμενο κτίριο θα λειτουργήσει το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Θαυμάσια η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη.

Κλείνοντας, περαστικά στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λάζαρο Ζουρνατζή που είχε ένα μικρό τροχαίο ατύχημα ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις.
Λάζαρε, σιδερένιος...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ