Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 στους 124 Γυμναστές
4721 θέσεις στην Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διεκδίκησαν στον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 59.277 δάσκαλοι και καθηγητές. Το ποσοστό συμμετοχής έκανε ρεκόρ, αφού ξεπέρασε το 80%.

Οι πιθανότητες επιτυχίας για την πλειονότητα των κλάδων είναι απελπιστικά μικρές. Μόνο 1 στους 12,6 θα καταφέρει να διοριστεί τελικά σε σχολείο την επόμενη διετία...
Σε ορισμένους κλάδους η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι γυμναστές πχ που πήραν μέρος στον διαγωνισμό άγγιξαν τους 6.000 για 48 θέσεις, δηλαδή θα διοριστεί 1 στους 124!!!

Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη και σε άλλους κλάδους. Θα διοριστούν 1 στους 77 Φιλόλογους Ιταλικής Γλώσσας, 1 στους 63 Οικονομολόγους, 1 στους 46 Θεατρ. Σπουδών, 1 στους 39 Θεολόγους, 1 στους 32 Φιλολόγους.
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι δάσκαλοι, οι οποίοι αν πιάσουν την βάση θα διοριστούν σχεδόν όλοι.

Με το όνειρο της επαγγελματικής αποκατάστασης εν μέσω οικονομικής κρίσης δόθηκε από χιλιάδες νέους η μάχη για μια θέση στο Δημόσιο... Μόνο που τα πράγματα πλέον δυσκόλεψαν. Και το μέλλον χιλιάδων πτυχιούχων είναι αβέβαιο.

Ο "Γολγοθάς" της ανεργίας, της υποαπασχόλησης ή της ανασφάλιστης εργασίας δυστυχώς δεν ανατρέπεται πλέον ούτε με τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ούτε με καλές προθέσεις.
Η κατάσταση είναι δραματική. Και το πρόβλημα της ανεργίας έχει πλέον πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σωστός ο Περιφερειάρχης
Προκαλεί ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή με δηλώσεις του και ενέργειές του.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Σταμάτης, κάλεσε τον Πρόξενο στο γραφείο και του επέστησε την προσοχή ότι προκαλεί με την στάση του και τις κινήσεις του.

Του είπε ευθέως "αν συνεχίσεις να αναμιγνύεσαι στα εσωτερικά της πατρίδας μας, φεύγεις... Θα ζητήσω την απέλασή σου."
Εύγε κ. Περιφερειάρχα... Μακάρι τέτοιες ενέργειες να ήταν πιο συχνές απέναντι στους γείτονες μας που προκαλούν. Και ειδικά το τελευταίο διάστημα αποθρασύνθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ