Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Ζωή Καριοφυλλίδου

Μέλος Κ.Ε. ΝΔ-Δημ .Σύμβ. Δ. Δράμας-Πρόεδρος Αγροτ. Συνετ. Ν. Αμισσού

Ήταν πολύ δύσκολη η εκλογή στην ΚΕ... Οι περισσότεροι ήταν στις στενές κομματικές γραμμές

Στην Συνέντευξη της εβδομάδος φιλοξενούμε την Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Δράμας την νεοεκλεγείσα στην Κ.Ε. της Ν.Δ. Ζωή Καριοφυλλίδου.
Αναφέρθηκε στο Συνέδριο της Ν.Δ. και στην δυσκολία εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή, όπου οι περισσότεροι ήταν στις πραγματικές γραμμές.
Χαρακτηρίζει συγκλονιστική την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, πού ήταν η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, ενώ συμφωνεί με τον βουλευτή κ. Μανόλη που πρότεινε να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσεως του μέλους στην Κ.Ε. και του Κυβερνητικού Στελέχους.

-Πόσο δύσκολη ήταν η εκλογή σας στην Κεντρική Επιτροπή;
-Πάρα πολύ δύσκολη. Οι περισσότεροι ήταν στις στενές κομματικές γραμμές και λογικό ήταν τα πράγματα να δυσκολεύουν. Πέρα από αυτό όμως μετρούσαν και η αξία και οι αγώνες του καθενός πού έθεσε υποψηφιότητα για την Κ.Ε. Υπήρχαν και άτομα πού ήταν τελείως άγνωστα και προωθήθηκαν από κάποια Υπουργεία. Για μένα, θεωρώ μεγάλη αδικία και λυπάμαι ειλικρινά για την μη εκλογή του κ. Χρήστου Βασιλειάδη παρά τους αγώνες του και την συνεισφορά του στο κόμμα. Δυστυχώς δεν στηρίχθηκε όσο έπρεπε. Νομίζω, είχε να δώσει πάρα πολλά.

-Να τονίσω κ. Καριοφυλλίδου ότι εκλέγεστε για 2η φορά μέλος της Κ.Ε.
-Ναι, είχα εκλεγεί και στο 5ο Συνέδριο πριν 6 χρόνια. Αν συγκρίνω το προηγούμενο Συνέδριο με αυτό, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Επειδή ήμουν υποψήφια στον αγροτικό τομέα , το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν συνδικαλίστριες αγρότισσες, είμαστε μόνο 2 σε ολόκληρη την χώρα και στις εκλογές της Κ.Ε. δυστυχώς εκλέγονται πάντα Γεωπόνοι, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα προβλήματα πού βιώνουμε εμείς οι αγρότες. Το πρόβλημα είναι ότι αν αποχωρήσουμε εγώ και η Κτιστάκη από την Κρήτη, πολύ πιθανόν να μην υπάρξει αγρότισσα Συνδικαλίστρια.

-Σας βοήθησαν οι Δραμινοί Σύνεδροι;
-Ναι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Δραμινούς. Ένα ευχαριστώ στον κ. Ορφανίδη που ήταν Σύνεδρος από την Γερμανία, στον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεόφιλο Παπαδόπουλο και σε όλους τους άλλους φίλους μου. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δράμας Θωμά Μαργαρίτη αλλά και σε όσους ήταν δίπλα μου. Όμως εκτός από την στήριξη πού είχα, περίμενα μεγαλύτερη βοήθεια από τα εκλεγμένα ηγετικά στελέχη του τόπου, την οποία δεν μου έδωσαν. Επίσης ευχαριστώ και πολλούς φίλους από όλη την Ελλάδα, κύρια από τους χώρους Αγροτικής Αυτοδιοίκησης.

-Θα σας μείνει κάτι χαραγμένο στην μνήμη από το Συνέδριο;
-Σίγουρα θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη μου η ομιλία του Προέδρου μας Κων/νου Καραμανλή. Ήταν συγκλονιστικός, ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων.
Κατήγγειλε την πολιτική της οξύτητας, της πόλωσης και του φανατισμού, απέρριψε το λεξιλόγιο των ύβρεων, της συκοφαντίας και της διχαστικής αντιπαράθεσης. Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι θα είμαστε ασυμβίβαστοι σε θέματα διαφάνειας, ενώ υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Με εντυπωσίασε επίσης η ομιλία του Επιτίμου Προέδρου του Κόμματος Κων/νου Μητσοτάκη ο οποίος συγκινήθηκε και μίλησε για την ενότητα του κόμματος.

-Ο Βουλευτής κ. Μανόλης πρότεινε να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του μέλους στην Κ.Ε. και του Κυβερνητικού Στελέχους. Σας βρίσκει σύμφωνη αυτή η άποψη;
-Συμφωνώ με τον κ. Μανόλη.

-Να ρωτήσω κάτι προσωπικό. Σας πίκρανε το γεγονός ότι δεν εκλεγήκατε στην Ν.Ε. Δράμας της Ν.Δ;
-Ναι, πάρα πολύ. Αλλά απέδειξα ότι αξίζω Πανελλαδικά. Άλλωστε εδώ ξέρουμε πώς γίνονται οι εκλογές. Εδώ θέλουν άτομα να μην μιλούν αλλά μόνο να ακούν. Και εγώ δεν τους κάνω την χάρη.

-Μαζί με σας εκλέχθηκε και η Αντινομάρχης Ελευθερία Χαραλαμπίδου. Δύο γυναίκες στην ΚΕ. . Τι θα ευχόσασταν στην κ Χαραλαμπίδου;
-Συγχαρητήρια στην κ. Χαραλαμπίδου έδειξε ότι είναι καταξιωμένη Πανελλαδικά και εγώ προτείνω να κατέβει και για Βουλευτίνα, άλλωστε μας χρειάζεται και μια γυναίκα που θα πρέπει να πολιτευθεί.

-Να ρωτήσω και για τον Αγροτικό Τομέα. Οι αγρότες δεν βιώνουν τις καλύτερες ημέρες.
-Όχι σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των αγροτών. Ο Ε.Λ.Γ.Α. τα τελευταία χρόνια δίνει αρκετά χρήματα στους αγρότες και με αυτόν τον τρόπο στηρίζει το εισόδημά τους. Άλλωστε τα 2 τελευταία χρόνια με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Ε.Λ.Γ.Α. δίνουν αποζημίωση και στην ακαρπία πράγμα πού δεν συνέβαινε παλαιότερα.

-Σας Ευχαριστώ. Καλή Επιτυχία.
-Και εγώ σας ευχαριστώ που τα είπαμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ