Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


"Μια καινούργια ευχή. Καλή αντάμωση σε αυτόν τον θαυμάσιο τόπο με το εύγευστο φαγητό". Με αυτό το κείμενο στο βιβλίο επισκεπτών στο "Νησάκι", αποχαιρέτησε την Δράμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ο πρόεδρος ήρθε στην Δράμα συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Καλατζή, παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα "Ελευθέρια" και πέρασε ένα μήνυμα ανησυχίας για το περιβάλλον και στην Δραμινή κοινωνία.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε "ημέρα εθνικού πένθους" την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει συντελεσθεί στην Πάρνηθα και στη Πήλιο, και ζήτησε να χαραχθεί μια εθνική πολιτική για το περιβάλλον με την συμμετοχή όλων των κομμάτων, όλων των φορέων που θα καταλήξει σε εφαρμογή της νέας εθνικής πολιτικής για την προστασία της φύσης και υπογράμμισε: "Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να γίνει το κυρίαρχο και αδιαπραγμάτευτο εθνικό μας θέμα".

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης που στην Μητρόπολη έκανε λόγο για τα χειρόγραφα της εικοσιφοίνησας που πρέπει άμεσα να επιστραφούν από την Βουλγαρία ενώ στο Δημαρχείο ανέφερε το χρόνιο αίτημα ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής, ζητώντας από τον πρόεδρο να στηρίξει την προσπάθεια.
Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος δέχθηκε ως δώρο ένα αντίγραφο αγαλματιδίου του Διονύσου, το οποίο φιλοτέχνησε ο Δραμινός γλύπτης Ηλίας Σαρακασίδης.
Από τον Νομάρχη Κ. Ευμοιρίδη πήρε έναν αμφορέα, με σμάλτο και χρυσό, έργο του συμπολίτη μας κ. Μεσσήνη.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παύλος του προσέφερε επίσης ένα δώρο...

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπούλιας ήρθε για 3η φορά στον νομό τους τελευταίους 18 μήνες.
Είχε τιμήσει με την παρουσία του το άνοιγμα της συνοριακής διόδου Εξοχής και επίσης την εκδήλωση για τις σφαγές του Δοξάτου.

Γυρίζουμε σελίδα...
Με τον Νομάρχη Δράμας κ. Ευμορίδη συναντήθηκε ο πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου ΙΤΑ κ. Γερασίμου.
Η συνάντηση αφορούσε στα νέα σχέδια της εταιρίας που προσανατολίζεται να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής υλικών που χρησιμοποιούνται στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γερασίμου έχει δημιουργήσει την θερμοκηπιακή μονάδα στην περιοχή του Μικροχωρίου με χρήση φυσικού αερίου.
Μετά τα πολλά αρνητικά, να και μια θετική εξέλιξη σε ότι αφορά την απασχόληση και την προσέλκυση επενδύσεων. Όμως για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ας κρατάμε μικρό καλάθι. Πολλά μεγάλα και βαρύγδουπα έχουμε ακούσει για εκατοντάδες θέσεις εργασίας, όμως στην πράξη δεν είδαμε και πολλά.

Στα εκλογικά δεν έχουμε ιδιαίτερη κινητικότητα...
Απλά πολλοί στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την δυσφορία τους γιατί περίμεναν μέχρι τα μέσα Ιουνίου να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων. Οι μέρες περνούν και οι ανακοινώσεις δεν γίνονται. Και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους νέους υποψηφίους.

Θυμηθείτε το... Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα έχουμε εκπλήξεις. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι παίζει "δυνατά" γνωστός εκπαιδευτικός, με έντονη κομματική και αυτοδιοικητική δράση που ζει στην Θεσσαλονίκη.

Στην ΝΔ τρέχει με πολύ δυνατούς ρυθμούς ο στρατηγός εα και Νομαρχιακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Καραβάς.
Ο στρατηγός αισιοδοξεί ότι θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές και ξεκίνησε ήδη προεκλογικό αγώνα. Οι πληροφορίες μου λένε ότι την υποψηφιότητά του στηρίζουν και κομματικοί παράγοντες από την Ρηγίλης.

Τι θα κάνει ο Φώτης Καλογήρου; Θα πολιτευθεί με τον ΛΑΟΣ ή θα παραμείνει στέλεχος της ΝΔ;
Ο Φώτης το σκέφτεται, ρωτά την άποψη των φίλων του και σύντομα θα αποφασίσει.
Πάντως είναι πολύ πικραμένος και συχνά κάνει λόγο για όσους δεν τον υποστήριξαν όταν διεκδίκησε τον Δήμο Δοξάτου.

Αυτό το παιδί έχει εξελιχθεί σε μετρ των εκλογών...
Αναφέρομαι στον Χρήστο Παπαθεοδώρου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Δράμας της ΟΝΝΕΔ που εξελέγη σύνεδρος στο συνέδριο της ΝΔ. Ο Χρήστος εκλέχθηκε με μεγάλο αριθμό ψήφων από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Συγχαρητήρια και στον Αλέξη Τσιαμπούση. Που πέτυχε την εκλογή του στην κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Μετά την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, την προεδρεία της ΟΝΝΕΔ Ν. Δράμας, είχαμε και αυτήν την διάκριση για τον Αλέξη, που έχει μεγάλο πολιτικό μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ