Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Εθνικό θέμα το περιβάλλον
Ήταν συγκλονιστικός ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την ομιλία του στην Δράμα όταν αναφέρθηκε στο περιβάλλον.
Με αφορμή την πρόσφατη τεράστια καταστροφή από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στο Πήλιο, ο πρόεδρος τόνισε ότι είναι ημέρα εθνικού πένθους, δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια αλλά για σιωπή και περισυλλογή.
Και συνέχισε...
"Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι το κυρίαρχο και αδιαπραγμάτευτο εθνικό μας θέμα. Είναι ώρα να χαραχθεί μια εθνική πολιτική για το περιβάλλον, η οποία θα καταλήξει σε εφαρμογή της νέας εθνικής πολιτικής για την προστασία της φύσης που θα έχει διαχρονικό χαρακτήρα και δεν θα επηρεάζεται από πολιτικές αλλαγές."
Πολύ θετική η τοποθέτηση του προέδρου που αναδεικνύει το πρόβλημα της οικολογικής καταστροφής αλλά και το κυρίαρχο αίτημα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Που ανήκει ο Ν. Δράμας
Το είδαμε και αυτό...
Η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" στις 24 Ιουνίου πρόσφερε μαζί με την εφημερίδα και έναν τουριστικό χάρτη της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου δεν συμπεριλαμβάνονταν ο Νομός Δράμας.
Με επιστολή του ο Νομάρχης ζητά από την εφημερίδα να προβεί άμεσα στις αναγκαίες διορθώσεις επανεκδίδοντας τον χάρτη.
"Δεν θέλω να πιστέψω ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Με καλή πίστη εκτιμώ ότι είναι ανθρώπινο λάθος και αβλεψία" τονίζει ο κ. Ευμοιρίδης.
Εκτιμώ ότι και αυτή η περίπτωση πρέπει να μας προβληματίσει.
Δεν θεωρώ ότι ήταν ανθρώπινο λάθος αυτό που συνέβη. Απλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο νομός μας συνεχίζει να είναι και άγνωστος, και απομονωμένος.
Πως θα αρθεί άραγε η απομόνωσή μας;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ