Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Όχι μόνο κριτική
Δυνατός παίκτης ο Θωμάς...
Στην εκδήλωση απολογισμού για την Ονειρούπολη αναφέρθηκε σε όλα. Έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης όπου συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, φιλανθρωπικές οργανώσεις και πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν στην όλη διοργάνωση οι δημότες εθελοντές.
Ζήτησε την συμμετοχή όλων και απευθυνόμενος στον κ. Χαρακίδη υπογράμμισε... Θέλουμε βοήθεια και προτάσεις και όχι στείρα κριτική.
Άλλωστε στον εμπορικό κόσμο απευθύνεται η Ονειρούπολη. Δεν είναι εκδήλωση για τους εξωγήινους.

Πάντως ο Κυριάκος για δεύτερη φορά συνεχάρη τον Δήμαρχο Δράμας για την Ονειρούπολη. Και παραδέχθηκε την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης...
Φυσικά από διγλωσσία σ' αυτόν τον τόπο πάμε καλά. Άλλα λέμε το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Και φυσικά οι δηλώσεις μας εξαρτώνται και από το ακροατήριο...

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς για τις εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων το 1974, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Πρόεδρος του κόμματος της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Για το θέμα αυτό συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Γιαννόπουλου πως ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλας Ολγκάτς του είχε εκμυστηρευθεί το 1990 πως είχε σκοτώσει Έλληνες αιχμαλώτους το 1974 στην Κύπρο. Ο κ. Γιαννόπουλος υπηρετούσε τότε στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης.
Όπως είπε ο Αττίλας του είχε δείξει και το "βραβείο" του τουρκικού στρατού για τις ηρωϊκές του πράξεις στην Κύπρο. Ο κ. Γιαννόπουλος είχε αναφέρει το γεγονός στους εδώ υπευθύνους. Όμως δεν έγινε τίποτε... Οι μυστικές υπηρεσίες των Τούρκων αντιλήφθηκαν τι έγινε και τον εξαφάνισαν.
18 χρόνια μετά ο "Στρατηγός" αναφέρθηκε στο συνταρακτικό αυτό γεγονός. Και υπογράμμισε ότι ο τύπος αυτός πρέπει να οδηγηθεί στο Δικαστήριο της Χάγης.
Για να δούμε θα τιμωρηθεί γι' αυτά που διέπραξε;

Το είδαμε και αυτό... Σε χάρτη εντύπου της HELEXPO παρουσιάζεται η Βόρεια Ελλάδα ως Οθωμανική Αυτοκρατορία...
Το "λάθος" οδήγησε στην απόλυση της υπεύθυνης. Το πιο ωραίο απ' όλα είναι ότι το παραπάνω βλακώδες λάθος, συνόδευε κείμενο για τις Ευρωεκλογές του 2009.
Έβαλαν έναν χάρτη όπου η Ελλάδα ξεκινά από την Θεσσαλία. Πάλι καλά που δεν ζήτησαν απ' όλους εμάς να μην ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές.

Καλό θα είναι διάφοροι φορείς του Δημοσίου που έχουν ως κύριο αντικείμενο την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό να προσέχουν και να μην κάνουν τραγικά λάθη.
Άλλωστε γι' αυτό πληρώνονται πλουσιοπάροχα τα στελέχη τους.

Είναι απίστευτα τα στοιχεία που διαβάσαμε στα "Νέα" σχετικά με την λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τα στοιχεία 3500 άνθρωποι κάθε χρόνο αποκλείονται από τις Δημόσιες ΜΕΘ και συνεπώς χάνουν την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο 76% του ΜΕΘ λείπουν νοσηλευτές, στο 26% λείπουν γιατροί, στο 15% δεν επαρκεί ο εξοπλισμός ενώ απαρχαιωμένος είναι ο εξοπλισμός σε αναπνευστήρες, μόνιτορ, κρεβάτια, ακτινολογικά μηχανήματα.

Πρέπει να στηριχθεί το ΕΣΥ. Απαιτούνται πρωτοβουλίες ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση ο ιδιωτικός τομέας θα γιγαντωθεί και άλλο.
Και φυσικά οι ιδιώτες λειτουργούν με βάση το κέρδος και τον χρυσό κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα. Καλό είναι να μην το ξεχνάμε.

Επί ευκαιρία, τι γίνεται με το Νοσοκομείο της Δράμας; Λύθηκαν κάποια προβλήματα ή δεν έγινε τίποτε το ουσιαστικό;

Σίγουρα θετική εξέλιξη η άμεση λειτουργία από την φετινή Ακαδημαϊκή Περίοδο του ΤΕΙ Οινολογίας. Η γραφειοκρατία ξεπεράστηκε και "τέλος καλό όλα καλά".
Και τώρα αγώνας δρόμου για την λειτουργία του ΤΕΙ Βιοτεχνολογίας, που είναι εξασφαλισμένη αλλά πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα. Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο Καπνολογικό Ινστιτούτο κα να ξεκινήσει από το 2010.
Ο Μαργαρίτης Τζίμας αναφέρθηκε στο παρασκήνιο και στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν γι' αυτό το θέμα.

Άρχισε πάλι... Ο άνθρωπος αυτός δεν διορθώνεται... Έχει κυριολεκτικά εξελιχθεί σε έναν αθεράπευτο γραφικό τύπο που ζει έτσι... χωρίς πρόγραμμα.
Αφού έπαιξε τον ρόλο του image maker σε διάφορους υποψηφίους και όλους τους κατέστρεψε πολιτικά, τώρα βγάζει "καημό" και "ανησυχία" για το που βαδίζει ο τόπος.
Δες καλύτερα που βασίζεις εσύ. Αν οι καταδίκες σου ήταν ζώνες στο καράτε θα είχες βγει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο πιο ωραίος όμως είναι ο αιρετός... που βασίζεται στον μεγάλο διαμορφωτή της κοινής γνώμης.
Δεν βάζεις καμία εταιρεία να διενεργήσει δημοσκόπηση με το ερώτημα "Ποια η άποψή σας για τον Μάγο"; Και τότε θα κατανοήσεις το μεγαλείο και το γελοίο του πράγματος.

Όταν βγάζεις άχτι και δηλητήριο σε ότι κάνεις και ότι λες τότε χάθηκες... Ο κόσμος δεν έχει καμία διάθεση να ασχολείται με ανθρώπους που έχουν άμεσα ανάγκη "υποστήριξης".
Και καλό είναι οι αιρετοί να προσέχουν. Αλλιώς θα χάσουν την μπάλα και το γήπεδο και φυσικά θα εκτεθούν.

Και μια φιλική συμβουλή τώρα που τελείωσαν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου... Καλό θα είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες και όχι μόνο, να προσέχουν τι αγοράζουν τον Γενάρη.
Δεν κυκλοφορούν φορμαρισμένοι παίκτες. Συνήθως αγοράζεις "καμένα χαρτιά" και "κουρασμένα παλικάρια".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Λάβαμε από την Εφημερίδα Ηχώ Δράμας και τον Εκδότη & διευθυντή σύνταξης κ. Άγγελο Νουσδίλη την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κ. εκδότη,
στο φύλλο της εφημερίδας σας «Ψίθυροι press», με αριθμό 242, της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2009, απευθύνατε ανοιχτή επιστολή στην κ. Αθανάσιο Φυλακτό, καλώντας τον να μη μας απαντήσει σε αντίστοιχη δική μας επιστολή και εγκαλώντας μας για μη τήρηση των κανόνων της δεοντολογίας, σε σχέση με επιστολή που μου απέστειλε ο κ. Ιωάννης Αλάτζας. Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, επισυνάπτω την επιστολή του καθώς και την απάντηση μου στην επιστολή του κ. Αλατζά, όπου του ξεκαθαρίζω απερίφραστα ότι η εφημερίδα μας θα φιλοξενήσει αναλυτικά όποιο στοιχείο αυτός μας προσκομίσει για την κίνηση των ξενοδοχείων του νομού μας, τα τελευταία χρόνια την περίοδο των Χριστουγέννων και του ζητάω να κανονίσουμε συνάντηση. Προσθέτω σε αυτά που αναφέρονται ότι από το τέλος της εορταστικής περιόδου έχουμε επικοινωνήσει δυο φόρες με τον κ. Αλατζά για να κανονίσουμε τη συνάντηση μας χωρίς αυτό να γίνει εφικτό ως στιγμής και άλλη μία επισκέφτηκα ο ίδιος το ξενοδοχείο με την ευκαιρία άλλης εκδήλωσης, αλλά ο κ. Αλατζάς απουσίαζε. Παρόλα αυτά η συνάντηση μας και η παρουσίαση όλων των στοιχείων επίκειται και θα σας στείλουμε όταν αυτή γίνει, όλο το ρεπορτάζ για να ενημερωθείτε. Για όσα σας αναφέρω μπορείτε να ρωτήσετε και τον ίδιο τον κ. Αλατζά.
Στο κείμενο σας, είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια σας να αποφύγετε να απαντήσετε με τους αβάσιμους ισχυρισμούς σας περί μη τήρησης της δεοντολογίας από την πλευρά μας, στο σημαντικό ερώτημα που τέθηκε με ανοιχτή επιστολή, από την εφημερίδα μας προς το συνεργάτη σας κ. Αθανάσιο Φυλακτό, ο οποίος τυγχάνει έμμισθος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Δράμας και ταυτόχρονα δημοσιογραφεί, χωρίς να αναφέρει την ιδιότητα του ως συμβούλου, στην εφημερίδα σας, σε τηλεοπτικό σταθμό και δεν ξέρω που αλλού. Άλλωστε ούτε ο ίδιος ο κ. Φυλακτός απάντησε στην ανοικτή επιστολή μας, απλά μας παρέπεμψε στον Καρυωτάκη, ωσάν να ιστορούσε ο ποιητής μας, τις «περιπέτειες» των ειδικών συμβούλων με τους «λύκους» της δεοντολογίας στο ποίημα του «Υποθήκαι», ενώ ούτε κι εσείς ως «Καμπίσιος» απαντήσατε. Δηλαδή επειδή θεωρήσατε ότι υπάρχει ζήτημα δεοντολογίας, σε κάποιο θέμα με την ΗΧΩ, που δεν υπάρχει, ξεμπερδέψατε με το σαφέστατο «κώλυμα» του συνεργάτη σας να αρθρογραφεί και να σχολιάζει χωρίς να αναφέρεται σε κάθε περίπτωση, ότι είναι ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Δράμας; Περιμένουμε την απάντηση σας...
Εμείς στην ΗΧΩ ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Δεν θα το κάνουμε τώρα. Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι σαφή και αφορούν το δημόσιο συμφέρον, η θέση μας για τον Κήπο είναι από την αρχή ξεκάθαρη, υπέρ της νομιμότητας και της διαφύλαξης του Κήπου ως χώρου αναψυχής. Αν ενοχλείστε από αυτό τόσο, όσο κι ο Δήμαρχος Δράμας, δεν φταίμε εμείς, ούτε κι εσείς. Καθένας με αυτό που έχει ταχθεί.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Άγγελος Νουσδίλης
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης
Εφημερίδας «ΗΧΩ»


Κύριε Νουσδίλη,
Η αλήθεια είναι μία. Την επιστολή του κ. Αλατζά δεν την δημοσιεύσατε. Δεν το λέμε εμείς, το αναφέρει ο ίδιος. Η επιστολή του εστάλη στην "Ηχώ" στις 23.12.2008 και όταν είδε ότι δεν την δημοσιεύσατε, την απέστειλε και σε άλλες τοπικές εφημερίδες.
Εμείς στην εφημερίδα μας την δημοσιεύσαμε στι1 9.01.2009. Ο κ. Αλατζάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Κύριε Διευθυντά,
Θεώρησα υποχρέωσή μου να απαντήσω στην τοπική εφημερίδα ΗΧΩ με επιστολή μου διορθώνοντας την σχετικά με ένα δημοσίευμα στο οποίο ισχυριζόταν ότι τα ξενοδοχεία της Δράμας δεν είχαν κίνηση κατά την περίοδο της «Ονειρούπολης». Δυστυχώς αν και έχουν περάσει πάρα πολλές ημέρες, η επιστολή μου στάλθηκε στις 23-12-08, ποτέ δεν δημοσιεύτηκε.
Θεωρώ ότι εκτός από τους δημοσιογράφους, και τους πολιτικούς και οι απλοί πολίτες έχουμε δικαίωμα στο λόγο. Παρακαλώ αν μπορείτε να δημοσιεύσετε εσείς την επιστολή μου"

Από τις 23 Δεκεμβρίου πέρασαν 45 ημέρες. Σήμερα, με μεγάλη καθυστέρηση μας λέτε ότι εσείς αναζητούσατε τον κ. Αλατζά, ώστε να σας δώσει στοιχεία για την κίνηση των ξενοδοχείων της Δράμας.
Δηλαδή κ. Νουσδίλη θα σας ήταν κόπος να δημοσιεύσετε την επιστολή του συμπολίτη μας και να μην εκτίθεστε στη δραμινή κοινωνία;
Εσείς που κάνατε πρωτοσέλιδο άρθρο την "πληροφορία" ενός ανώνυμου ξενοδόχου, δεν δημοσιεύσατε καν επώνυμη επιστολή που διαψεύδει την ανώνυμη πληροφορία σας !
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Δράμας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας, ενισχύει την άποψη του κ. Αλατζά. Ότι δηλαδή η κίνηση στην πόλη μας λόγω της "Ονειρούπολης" ήταν αυξημένη.

Συγνώμη αλλά εμείς όλα αυτά δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε !
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Μετά τιμής

Βαγγέλης Ελευθεριάδης
Ο εκδότης της "Ψ"

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ