Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Στέλεχος ΠΑΣΟΚ

1 σχόλιο

Υπάρχει τρόπος να πετύχουμε την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Δράμα

Στην συνέντευξη της εβδομάδος φιλοξενούμε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Τομέα Επιμόρφωσης Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Κρίνει ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ είναι σκληρή ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση των ομολόγων ως καθαρό πολιτικό στραπατσάρισμα της οικονομικής πολιτικής του κ. Αλογοσκούφη.
Αναφερόμενος στην αίτηση που κατέθεσε για να είναι υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στον Ν. Δράμας υπογράμμισε ότι τα δύο βασικά κίνητρα συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο ήταν η προσφορά στον τόπο και στην παράταξη.
Τέλος, δηλώνει ότι την Δράμα θα την πάνε μπροστά οι ίδιοι οι Δραμινοί αφού χρειάζεται νέα πνοή, νέα στρατηγική και όχι μόνο κραυγές που καταδικάζουν το χθες.

-κ. Χαραλαμπίδη, ανέβηκε η θερμοκρασία στο περιβάλλον, "ανέβηκε" και το πολιτικό θερμόμετρο... Σας προβληματίζει κάτι στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης;
-Αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολιτικά καυτό ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών που έρχονται. Οι τόνοι ήδη είναι ανεβασμένοι, τα προβλήματα στην κοινωνία έντονα και η σκληρή αναμέτρηση ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη.

-Ως ΠΑΣΟΚ θα κινηθείτε σε ρυθμούς "σκληρού ροκ";
-Η αντιπολίτευση που αποφασίσαμε να κάνουμε είναι πράγματι σκληρή και για μας περισσότερο επίπονη, γιατί αν και κριθήκαμε για τις προηγούμενες θητείες μας ως κυβέρνηση, η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ συνεχίζει να επαναφέρει παλιές υποθέσεις, και μάλιστα σε επίπεδο ακόμη και ωμής παρέμβασης στα της δικαιοσύνης.
Παράδειγμα η επιμονή τους να συγκροτήσουν κατηγορητήριο στην δεδικασμένη υπόθεση της ΔΕΚΑ όπου υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις.

-Το ΠΑΣΟΚ έχει επικεντρώσει την τακτική του και δίνει μεγάλη έμφαση στην υπόθεση των ομολόγων. Με τα ομόλογα θα πάτε στις εκλογές κ. Χαραλαμπίδη;
-Η υπόθεση των ομολόγων είναι ένα καθαρό πολιτικό στραπατσάρισμα της οικονομικής πολιτικής του κ. Αλογοσκούφη. Είναι μια ιστορία που σχεδιάσθηκε από τον Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομίας εν γνώση και του Πρωθυπουργού για να μπορέσουν να ξεφύγουν από το στρίμωγμα που δέχθηκαν με την επιτήρηση που τόσο ανόητα οι ίδιοι προκάλεσαν.
Ενδεχόμενα δεν υπολόγισαν στην στρατηγική τους, τους ενδιάμεσους αρουραίους Παπαμαρκάκη, Αποστολίδη, Σημαιοφορίδη.

-Είναι η δική σας εκδοχή στην υπόθεση αν κατάλαβα...
-Δεν είναι εκδοχή. Είναι μια ωμή πραγματικότητα που η αποκάλυψή της δεν θα αργήσει.

-Μήπως ως ΠΑΣΟΚ κεντρικά, χειρίζεστε "άγαρμπα" τα ομόλογα;
-Είναι γεγονός ότι επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ -ενδεχόμενα λόγω της προοδευτικότητας του χώρου- υστερεί έναντι της ΝΔ. Τα οποιαδήποτε επικοινωνιακά λάθη όμως δεν αλλάζουν τα πολιτικά γεγονότα, τις επιπτώσεις των οποίων πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τα λεφτά των ταμείων είναι λεφτά τω ασφαλισμένων Ελλήνων.

-Σας ικανοποίησε η προβολή του προγράμματός σας; Αν ρωτούσαμε 100 άτομα κ. Χαραλαμπίδη "τι θυμάστε από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ...", έχω την άποψη ότι ελάχιστοι θα θυμούνται κάτι...
-Αυτό είναι προσωπική σας εκτίμηση... και ενδεχόμενα σωστή. Μέχρι στιγμής η δουλειά που κάνουμε πάνω στο πρόγραμμα είναι το πέρασμά του στα στελέχη μας.
Η δεύτερη φάση προβλέπει να επεκταθούμε ευρύτερα στην κοινωνία. Καταλαβαίνετε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν τα πολύ καλά ενημερωμένα στελέχη μας για να μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα.

-Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν σταθερά πίσω το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ, αν και η ψαλίδα έχει κλείσει. Πως το σχολιάζετε;
-Αυτή η ψαλίδα μην ξεχνάμε στις εκλογές του 2004 ήταν 5 μονάδες. Πριν από λίγο καιρό όλοι στην ΝΔ "κόμπαζαν" για άνετη επικράτηση και στις επόμενες εκλογές. Πρόσφατα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης "επιστράτευσε" την πρόταση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα σε κάθε Έλληνα είναι έντονη η αίσθηση της επόμενης πεντακομματικής βουλής. Αύριο θα μιλάμε και για το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ.

-Είστε πολύ αισιόδοξος. Τις απόψεις σας ενστερνίζονται και άλλοι σύντροφοί σας;
-Όλος ο κομματικός στελεχιακός μηχανισμός έχει γνώση από δικές μας μετρήσεις που δεν θέλουν να κρύψουν το καθετί, και οι οποίες μας δίνουν προβάδισμα στην Β' Αθήνας 5 ποσοστιαίων μονάδων και εξισορρόπηση σε κρίσιμους νομούς της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.
Επιπρόσθετα στις περιοδείες του προέδρου μας εξαιρώντας το πλήθος και την αθρόα συμμετοχής. Βλέπουμε πρόσωπα με πολύ ανεβασμένο ηθικό και πάθος. Είναι ενδείξεις για μας που επιβεβαιώνουν τις δικές μας μετρήσεις. Οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται στα ΜΜΕ είναι απαράδεκτες λόγω της συχνότητας που εμφανίζονται και των καθαρών προθέσεών τους για χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

-Καταθέσατε αίτηση για να είστε υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι οι λόγοι που σας ώθησαν σε αυτή την απόφαση;
-Είναι γνωστό ότι μέχρι και σήμερα εργάζομαι για την παράταξή μου στον δύσκολο τομέα της επιμόρφωσης, όπου με επίπονη προσπάθεια καταφέρνουμε και καθιερώνουμε μια νέα κουλτούρα διαλόγου μέσα στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία. Είναι επίσης γνωστή η υπερβολική μου αγάπη για την Δράμα. Η προσφορά λοιπόν στον τόπο μου και στην παράταξή μου είναι τα δύο βασικά κίνητρα για να ζητήσω από τον πρόεδρο του κινήματος να με τιμήσει με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο.

-Δεν βαδίζει καλά ο τόπος μας κ. Χαραλαμπίδη. Πολλά τα προβλήματα με κυριότερο αυτό της ανεργίας. Υπάρχει διέξοδος;
-Αν καταλάβουμε ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να εντοπίσουμε την διέξοδο και να την προσπεράσουμε με σοβαρούς και σωστούς σχεδιασμούς, τότε μόνο θα δοθεί η πρέπουσα απάντηση στο ερώτημά σας. Την Δράμα θα την πάνε μπροστά οι ίδιοι οι Δραμινοί. Χρειάζεται νέα πνοή, νέα στρατηγική και όχι μόνο κραυγές που καταδικάζουν το χθες.

-Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο... Πολύς θόρυβος για την Πανεπιστημιακή Σχολή. Πιστεύετε ότι διεκδικούμε σωστά το Πανεπιστήμιο ή κάνουμε κάποιο λάθος;
-Ποτέ δεν διεκδικήσαμε σωστά και σοβαρά το Πανεπιστήμιο στην Δράμα. Ότι καταγράφηκε ως προσπάθεια ήταν ντουφεκιά στον αέρα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορεί να κατορθωθεί και το Δραμινό Πανεπιστήμιο. Θα ξεκινήσω προσπάθεια ενημέρωσης και συντονισμού των πολιτικών προσώπων του νομού μας και έχω έντονη την πεποίθηση ότι θα φτάσουμε στον στόχο. Υπάρχει τρόπος.


Σχόλια (1)

ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ -4- - Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 13:10
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΙΧΑΛΑΡΑ.ΠΑΣΟΚ 4 EVER.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ