Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Πολύ συζήτηση τις τελευταίες μέρες για την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος σε ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη για το πού βρίσκεται το αίτημα δημιουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής ή τμήματος ΤΕΙ στην Δράμα.
Ο Υφυπουργός δήλωσε άγνοια και στην πόλη μας άρχισαν τα όργανα. Ο κ. Αηδόνης έκανε λόγο για παραμύθι των στελεχών της ΝΔ, ενώ ο βουλευτής κ. Τζίμας ανέφερε ότι η σύγκλητος του Δημοκρίτειου ετοιμάζει την μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα ενώ χαρακτήρισε άστοχη την απάντηση του υφυπουργού.

Στην κόντρα άρχισαν να εμφανίζονται και διάφορα έγγραφα που αφορούσαν την απόφαση της συγκλήτου για ίδρυση δύο τμημάτων, ανά ένα στην Καβάλα και στην Δράμα.
Για την πόλη μας η σύγκλητος προτείνει το τμήμα Πληροφορικής.
Όμως που οφείλεται η άγνοια του υφυπουργού; Είναι δυνατόν γι' αυτό το θέμα να είναι πλήρως ενημερωμένοι όλοι (σύγκλητος, βουλευτές, Γιαννάκου) και να το αγνοεί ο κ. Ταλιαδούρος;
Και γιατί άραγε δεν τον ενημέρωσαν οι τοπικοί φορείς;

Πάντως ανησυχία προκαλεί και η απάντηση του υφυπουργού ότι δεν έχει υποβληθεί σχετική πρόταση από το ΤΕΙ Καβάλας για την ίδρυση νέου τμήματος στο παράρτημα της Δράμας.
Τι έγινε άραγε το 3ο τμήμα ΤΕΙ; Τι έχει να απαντήσει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας;

Κόντρες και αντιπαραθέσεις και για το τελικό κείμενο του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τον χαρακτηρισμό της Ροδόπης ως περιοχής οικοανάπτυξης.
Συμπολίτευση και αντιπολίτευση διαφώνησαν όχι επί της ουσίας αλλά επί της διαδικασίας. Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ολόκληρη η οροσειρά πρέπει να χαρακτηρισθεί εθνικό πάρκο για να έχει προοπτική τουριστικής ανάπτυξης.

"Αλλαγή" προέδρου στην ΝΕΠΟΤΑ, με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέο προγραμματισμό.
Νέα πρόεδρος η Ελευθερία Χαραλαμπίδου ενώ νέος αντιπρόεδρος ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της μειοψηφίας Κώστας Μιχαηλίδης.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και συνέχιση του έργου που έχει επιτελέσει η έως τώρα πετυχημένη πρόεδρος κ. Πόπη Σαπουνίδου.

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες συνάντηση στην Νομαρχία Νομαρχών-Δημάρχων Ποντιακής Καταγωγής με στόχο την δημιουργία φορέα που θα αναδείξει και θα διερευνήσει το ποντιακό ζήτημα.
Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, οι Νομάρχες Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης, Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης και αρκετοί Δήμαρχοι απ' όλη την χώρα.
Από την Δράμα διακρίναμε τον πρώην βουλευτή Σταύρο Παπαδόπουλο, τον Δήμαρχο Σιταγρών Θόδωρο Αθανασιάδη και τον πρώην Νομάρχη Σωκράτη Δημητριάδη.
Εντυπωσίασε με την τοποθέτησή του ο γνωστός για τους αγώνες του στο ποντιακό ζήτημα Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Παρόλα αυτά δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για αργότερα.

Πραγματοποιήθηκε και η 2η Γιορτή της Μουσικής του Κόσμου στην πόλη μας.
Μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που είναι η 21η Ιουνίου. Η γιορτή μουσικής φιλοξένησε κάθε είδος μουσικής από την κλασική μέχρι την τέχνη του flamenco και από την jazz μέχρι την ethnic.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Δήμο Δράμας και τον Μουσικό Οργανισμό για την μεγάλη επιτυχία.

Αυτά τα παιδιά του Δραμινού στίβου μας τρέλαναν...
Μπορεί η Δράμα να μην πηγαίνει καλά στα ομαδικά αθλήματα όμως "σκίζουν" οι αθλητές στον κλασικό αθλητισμό.
Ο Κώστας Δουβαλίδης πέτυχε Πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μ. εμπόδια με 13:59 σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε 11 χρόνια. Με τον μεγάλο μας αθλητή επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Δήμαρχο Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και του επανέλαβε την ειλημμένη απόφαση του Δήμου να στηρίξει και οικονομικά τον Δραμινό πρωταθλητή.
Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος επαναφέρει και το αίτημα του Δήμου για ανακατασκευή του εθνικού σταδίου το οποίο πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο προπονητήριο.

Να αναφέρουμε και τους άλλους αθλητές μας που πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις. Είναι η Μαρία Πάνου και Ελένη Λευκοπούλου (2η και 3η στα 800 μ. Γυναικών).

Πάμε και στην Δράμα των ομαδικών αθλημάτων...
Που βαδίζει η ομάδα μας, η Δόξα Δράμας; Τι γίνεται με το Δραμινό Ποδόσφαιρο; Έως πού θα φτάσει η κατρακύλα;
Απαιτούνται άμεσα μέτρα. Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των φορέων όπου θα γίνει συζήτηση για συγχωνεύσεις ομάδων με άμεσους στόχους.
Και με το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ πρέπει να οδηγηθούμε σε συγχωνεύσεις.

Κάποιοι θα πουν "...τι μας λες τώρα... εσύ θα καθορίσεις την ατζέντα συζήτησης;"
Δεν διεκδικών κανέναν τέτοιο ρόλο. Απλά αναρωτιέμαι αν η κατρακύλα μπορεί να συνεχισθεί.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν καλό είναι να ξεπεράσουν πάθη και λογικές του παρελθόντος. Ο Νομός Δράμας κάποτε στα ομαδικά αθλήματα μας έκανε υπερήφανους. Για να επαναληφθούν οι επιτυχίες του παρελθόντος πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ