Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Αμφιθέατρο Κ. Καραμανλής
Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια μια συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ήταν 1997, πριν 10 ολόκληρα χρόνια. Λίγους μήνες πριν είχε πεθάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Στην συνεδρίαση εκείνη ο Σταύρος Δαϊλάκης, επικεφαλής της Νομαρχιακής Αντιπολίτευσης τότε, είχε προτείνει η αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου να ονομαστεί "Α. Παπανδρέου".
Τότε όλοι είχαν μείνει άναυδοι. Δεν πίστευαν κυριολεκτικά στα αυτιά τους. Μα είναι δυνατόν ένας από την άλλη "πλευρά", ένας δεξιός να προτείνει κάτι τέτοιο, αναρωτιόνταν οι Πασόκοι ενώ αρκετοί "σκληροί" της ΝΔ, μιλούσαν για υπερβολή.
Η πρόταση του Σταύρου πέρασε ομόφωνα... Ζήτησε μάλιστα από όλους να υποστηρίξουν ανάλογη πρόταση κάποιος άλλος χώρος να ονομαστεί "Κ. Καραμανλή".
Τα χρόνια πέρασαν. Ο Δαϊλάκης εκλέχθηκε βουλευτής με την ΝΔ, η πόλωση και η αντιπαράθεση καλά κρατούν, έστω σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Δύο απόγονοι των ιστορικών ηγετών, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής και μετά την αίθουσα "Α. Παπανδρέου" έχουμε πλέον και αμφιθέατρο "Κ. Καραμανλής" στην Νομαρχία.
Η Δράμα τιμά τους μεγάλους ηγέτες αυτής της χώρας, προσπερνώντας κόμματα και ιδεολογίες. Άλλωστε και οι δύο ήταν μεγάλοι ηγέτες. Με πολλές διαφορές και αντιθέσεις.
Κανένας όμως δεν αμφισβητεί τον καταλυτικό τους ρόλο στην διαμόρφωση της σύγχρονης μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Πετυχημένη Ημερίδα της Περιφέρειας στην Αθήνα
Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Αθήνα με θέμα "2007-2013 Νέα Εποχή-Νέα Προοπτική για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης".
Πρωτοκλασάτα ονόματα της κυβέρνησης έδωσαν το παρόν τους στην ημερίδα και μίλησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές στην νευραλγική αυτή περιοχή της χώρας.
Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, Τουρισμού Φ. Πάλλη-Πετραλιά, Μακεδονίας-Θράκης Γ. Καλαντζής και οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδης, Οικονομικών Χ. Φώλιας και Αγροτικής Ανάνπτυξης Αλ. Κοντός.
Και μόνο τα ονόματα των υπουργών αποδεικνύουν την άρτια οργάνωση της ημερίδας που ως στόχο είχε να αναδείξει τις δυνατότητες και προοπτικές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Συγχαρητήρια για την πετυχημένη διοργάνωση, ιδιαίτερα στον Περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ