Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Οι εθελοντικές συνενώσεις
Η διοικητική αναδιάρθρωση θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στον τομέα της αυτοδιοίκησης κατά την προεκλογική περίοδο.
Ο Κώστας Καραμανλής από την Θεσσαλονίκη άνοιξε το ζήτημα της μεταρρύθμισης στην διοικητική δομή της χώρα προαναγγέλλοντας την δημιουργία ισχυρών, παραγωγικών και αποτελεσματικών μονάδων.
Το "πακέτο" των διοικητικών μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει τα Μητροπολιτικά Κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, τις υπερπεριφέρειες και τις συνενώσεις δήμων.
Οι μικροί δήμοι δεν μπορούν να επιβιώσουν. Χαράζονται ευρύτερες συνενώσεις. Η κυβέρνηση θέλει όμως να έχουν την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Εκείνο που μπορεί να διασφαλιστεί είναι ένα πακέτο ενισχυμένων χρηματοδοτήσεων σε όσους προβούν σε εθελοντικές συνενώσεις.
Άρα θα έχουμε μεγαλύτερους ΟΤΑ. Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για αυτονομήσεις και διχοτομήσεις στους υπάρχοντες δήμους δεν ευσταθούν.
Άλλωστε δεν έχει να προσφέρει τίποτε. Η λογική του "μικρομάγαζου" δεν πρέπει να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Πρέπει να γίνουν προσπάθειες ευρύτερων συνενώσεων και όχι διασπάσεων.
Απαιτείται όμως η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Το αναγκαστικό με βρίσκει κάθετα αντίθετο γιατί απλά είναι αντιδημοκρατικό.

Δόξα Δράμας - Βέροια
Οι δρόμοι δεν θα είναι παράλληλοι

Διάβαζα πριν λίγες μέρες σε αθλητική εφημερίδα για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας της Βέροιας που ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα.
Ήταν πριν λίγα χρόνια όταν Δόξα Δράμας και Βέροια ανέβαιναν από την Δ' στην Γ' Εθνική. Η ομάδα μας τότε είχε φιλοδοξίες. Πολλοί ήταν αυτοί που στοιχημάτιζαν για άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια. Μεγάλα λόγια, υπερβολές και από ουσία... τίποτα. Η Βέροια χωρίς πολλά λόγια και με σοβαρότητα ανέβηκε στην Β' Εθνική και σε δύο χρόνια στην Σούπερ Λίγκα.
Αυτά βλέπω και μελαγχολώ. Από την μια η στασιμότητα και η μιζέρια και από την άλλη η πρόοδος και η ακμή. Αλήθεια, θα ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες για την μεγάλη μας ομάδα την Δόξα που βολοδέρνει χωρίς πρόγραμμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ