Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ε, ρε γλέντια. "Για πράσινες ακρίδες" έκανε λόγο ο Παν. Ψωμιάδης, Νομάρχης Θεσσαλονίκης, στην Προσυνεδριακή Διαδικασία της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε την "σπείρα" που κυβερνά την χώρα.
Υψηλό δείγμα πολιτικού πολιτισμού και πολιτικής αντιπαράθεσης. Και ενώ οι εκλογές πλησιάζουν θα ακούμε πολύ χειρότερα.

Είχαμε και την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής στην ΝΔ.
28 υποψήφιοι για 16 θέσεις στην εκλογική διαδικασία και προσωπικά αναρωτήθηκα "γιατί άραγε πολλοί αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κομματικά όταν το κόμμα τους είναι στην κυβέρνηση;"
Μήπως γιατί η εξουσία είναι το θέλγητρο; Ας αφήσω τις κακίες.

Τελικά πρόεδρος στην ΝΟΔΕ ΝΔ εξελέγη ο Θωμάς Ιωαννίδης με 130 ψήφους.
Η αναμέτρηση με τον Χρήστο Βασιλειάδη ήταν μεγάλο ντέρμπι. Ο Χρήστος έλαβε 123 ψήφους, 7 λιγότερους από τον Θωμά. Η "μάχη" ήταν πολύ σκληρή και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν μπορούσες να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
Πολύ καλά πήγε και ο Τάσος Αρναουτόπουλος. Με σύντομο προεκλογικό αγώνα συγκέντρωσε 33 ψήφους. Δεν είναι άσχημα...
Θα πρέπει τέλος να αναφέρω την μεγάλη συμμετοχή... Ψήφισαν 290 εκλέκτορες από τους 297 που είχαν δικαίωμα ψήφου. Η πόλωση και η κόντρα που αναπτύχθηκε, εκμηδένισε κυριολεκτικά την αποχή.

Πάμε και στους συμβούλους που εκλέχθηκαν...
Στην νέα 16μελή ΝΕ συμμετέχει ο Χρήστος Βασιλειάδης, ο μεγάλος "χαμένος" στην αναμέτρηση για την προεδρία της ΝΟΔΕ.
Στις 15 εκλογικές θέσεις συμμετέχουν 9 παλιά μέλη της ΝΕ (Καμπάνταγης Κων/νος, Κετσιμπάση Δέσποινα, Κρίτα Αντωνία, Παπαδοπούλου Ντόρα, Ρεστέμης Στάθης, Τοκατλίδης Θωμάς, Τσατσάνης Φώτης, Τσαύλος Νίκος, Χατζηκωνσταντίνου Μαρία) και 6 νέοι (Αγοραστός Θεόδωρος, Δαδούδης Κων/νος, Σαλπιγκτίδου Ανατολή, Τοπτσίδης Γιώργος, Τσελεπής Λάζαρος, Τσούκας Στέργιος).

Η μάχη ήταν συγκλονιστική. Αξίζει να υπογραμμίσω ότι τρεις εκλέχθηκαν με 28 ψήφους. Ενώ ακολούθησαν αρκετοί με 27 και 26 ψήφους.
Άγρια ομορφιά σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα μας μείνει αξέχαστη. Κύρια για το ήθος που επέδειξαν οι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου. Είναι πολύ σκληρό να χάνεις με ελάχιστη διαφορά και να αντιμετωπίζεις με την ψυχραιμία και την αρχοντιά του Χρήστου Βασιλειάδη το αποτέλεσμα.

Γνωρίζοντας πολλά χρόνια τον Κώστα Δαδούδη χάρηκα για την εκλογή του. Έχει μεγάλη κομματική διαδρομή και συνδικαλιστική δράση.
Όπως και ο Θόδωρος Αγοραστός, ιδρυτικό μέλος της ΝΔ και με έντονη παρουσία στα συνδικαλιστικά των καθηγητών.
Σημειώστε και ένα όνομα... Σαλπιγκτίδου Ανατολή. Πριν ένα χρόνο είχα σε τηλεοπτική εκπομπή την χαρά να την φιλοξενήσω. Οι θέσεις και απόψεις της με εντυπωσίασαν.

Για τον Λάζαρο Τσελεπή τι να πω. Εργασιομανής, οργανωτικός, έχει πολλά να προσφέρει. Όπως και ο Στέργιος Τσούκας που έχει εξελιχθεί σε μετρ των εκλογών.
Ο Γιώργος Τοπτσίδης τέλος απέδειξε ότι είναι σταθερή αξία και στα κομματικά δρώμενα του τόπου μας. Πρόεδρος στο τμήμα γυναικών επανεκλέχθηκε η Ντόρα Παπαδοπούλου. Εκτιμήθηκε η πολύ σημαντική δραστηριότητα και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε, το άριστα οργανωμένο τμήμα γυναικών.

Δεν εκλέχθηκε για ένα χρόνο ο θριαμβευτής των εκλογών στην Τοπική Οργάνωση Δράμας, Τάσος Ασανίνας.
Ο πρόεδρος της τοπικής της Δράμας έλαβε 27 ψήφους. Εγώ τώρα αναρωτιέμαι "μήπως θα έπρεπε ο πρόεδρος της Μητροπολίτης Τοπικής να είναι εξ οφίτσιο μέλος της ΝΕ;
Είναι κρίμα να μένει έξω από την ΝΕ. Ένας άνθρωπος με την συνεισφορά και την κομματική διαδρομή του Τάσου Ασανίνα. Όμως ο Τάσος είναι βαθιά δημοκράτης και θα το αντιμετωπίσει με ψυχραιμία.

Δεν εκλέχθηκαν και οι φίλοι μου Παύλος Φίγκος και Θόδωρος Χατζόπουλος που έχασαν για δύο ψήφους. Πραγματικό ντέρμπι.

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι τον προσεχή Ιούλιο για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 θα περιλαμβάνονται σε σύγκριση με το περυσινό, δύο νέα τμήματα Πανεπιστημίων και τρία νέα τμήματα ΤΕΙ.
Μεταξύ των τμημάτων και το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Καβάλας με έδρα το Διδυμότειχο. Με ταχύτατους ρυθμούς οι Εβρίτες διεκδίκησαν το ΤΕΙ, το κέρδισαν και με διαδικασίες εξπρές το ενέταξαν στην φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Το ΤΕΙ Καβάλας με έδρα το Διδυμότειχο είναι γεγονός.
Σε τοπικό επίπεδο πάντως δεν βλέπω καμιά κινητικότητα, ούτε για το 3ο τμήμα ΤΕΙ, ούτε για το μέλλον των δύο υπαρχόντων τμημάτων από τα οποία το ένα (Δασοπονίας) δεν έχει μέλλον, ενώ το άλλο (Αρχιτεκτονικής Τοπίου) έχει προβλήματα.
Καλές οι διεκδικήσεις Πανεπιστημιακών και Μεταπτυχιακών τμημάτων όμως οι διεκδικήσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να ιεραρχούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ