Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Τάσος Τσιβκίνογλου

Πρόεδρος ΝΕ ΛΑΟΣ Ν. Δράμας-υποψ. Βουλευτής

Ο ΛΑΟΣ ανάχωμα για την λεηλασία της Ελλάδας... Είμαστε η ελπίδα των Ελλήνων

Ο Τάσος Τσιβκίνογλου είναι απόστρατος αξιωματικός γνωστός συμπολίτης μας με σημαντικούς κοινωνικούς αγώνες.
Με πρόσφατη απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη ορίσθηκε πρόεδρος της ΝΕ του ΛΑΟΣ Ν. Δράμας. Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, στο πρόγραμμα του ΛΑΟΣ αλλά και στην λειτουργία της τοπικής κομματικής οργάνωσης.

-κ. Τσιβκίνουγλου, είχαμε πρόσφατα αλλαγή στην σύνθεση της ΝΕ του ΛΑΟΣ. Μας αιφνιδίασε τόσο ο διορισμός όσο και η μεγάλη ανανέωση προσώπων...
-Πράγματι, έγινε ανανέωση της ΝΕ του ΛΑΟΣ με απόφαση του ίδιου του προέδρου κ. Καρατζαφέρη. Δόθηκε χροιά Νομαρχιακής για συμπεριέλαβε μέλη απ' όλον τον Ν. Δράμας.

-Δηλαδή τα προηγούμενα μέλη της ΝΕ δεν παρήγαγαν έργο;
-Τα προηγούμενα μέλη της ΝΕ παρήγαγαν έργο, έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους στην άνοδο του κόμματος στον νομό μας.

-Για ποιον λόγο δεν έγιναν εκλογές και είχαμε διορισμό της ΝΕ από τον κ. Καρατζαφέρη; Το θεωρείτε δημοκρατικό;
-Δεν γνωρίζω να και η προηγούμενη ή και η πιο προηγούμενη ήταν διορισμένη από τον πρόεδρο. Σε κόμματα μικρά όπως το δικό μας, τον κύριο λόγο τον έχει ο πρόεδρος. Αυτός αποφάσισε να αλλάξει η ΝΕ με τον τρόπο αυτό.
Ίσως σκέφθηκε ότι επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο, με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθεί περισσότερο το κόμμα.

-Η έως τώρα πρόεδρος της ΝΕ κα. Βαφειάδου παραμένει στον ΛΑΟΣ ή αποχώρησε;
-Απ' όσο γνωρίζω από την ημέρα που παρέλαβα από την κα. Βαφειάδου, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια που να μου δίνει την εντύπωση ότι είναι εκτός κόμματος.
Οι αποφάσεις και οι απόψεις του κάθε μέλους είναι σεβαστές. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η κα. Βαφειάδου παρήγαγε έργο για το κόμμα μας στον νομό.

-ΛΑΟΣ θεωρείται "ρυθμιστής" σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις μπαίνει στην βουλή. Σας φοβίζει η προεκλογική πόλωση κ. Τσιβκίνογλου;
-Πραγματικά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι πολύ ελπιδοφόρες. Αυτό μας δίνει δύναμη για περισσότερη δουλειά. Σε ότι αφορά την πόλωση, που θα την ζήσουμε σίγουρα όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Έχω να πω το εξής... Η προπαγάνδα της ΝΔ θα λέει ψηφίστε μας γιατί αλλιώς θα βγει το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό έπιασε το 2004. Σήμερα το 2007 ο Δραμινός λαός γνωρίζει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που κατάντησαν τον νομό μας σ' αυτό το χάλι. Δεν διαφέρουν σε τίποτα. Έχουν τις ίδιες πολιτικές, υπηρετούν τα ίδια ξένα και εσωτερικά συμφέροντα και στο μόνο που διαφέρουν είναι ότι το κάθε κόμμα θέλει το καζάνι και την κουτάλα για τον εαυτό το.
Πιστεύω ότι όσο και να θέλουν να πολώσουν το κλίμα δεν θα το πετύχουν. Θέλω να πω στους Δραμινούς συμπολίτες μου, όταν θα τους πλησιάσουν και θα τους πιέσουν, να τους λένε ότι θα τους ψηφίσουν και πίσω από το παραβάν της κάλπης να τους δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα.

-Τελικά ο ΛΑΟΣ είναι κόμμα διαμαρτυρίας;
-Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι ένα καινούριο κόμμα που καθημερινά κερδίζει καινούριους ψηφοφόρους. Τα τέσσερα κόμματα της βουλής υπάρχουν από το 1975 μέχρι και σήμερα. Όλοι γνωρίζουμε ότι από τότε μέχρι και σήμερα είχαμε φθίνουσα πορεία σαν χώρα και σαν νομός.
Το καινούριο πάντα δίνει την ελπίδα. Και μαζί με την ελπίδα ο ΛΑΟΣ με την είσοδό του στην βουλή, θα είναι ανάχωμα για την λεηλασία της Ελλάδας.

-Σας ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί ότι είστε εθνικιστές και ακροδεξιοί;
-Εάν εγώ που αγαπώ την πατρίδα μου θεωρούμαι εθνικιστής, τότε θα το δεχτώ. Θέλω να σας πω ότι στο κόμμα μας και στην ΚΕ υπάρχουν επώνυμοι αριστεροί. Στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ένας από τους υποψηφίους απ' ότι μαθαίνω θα είναι ο Παπα-Τσάκαλος. Εάν και αυτός είναι εθνικιστής και ακροδεξιός, ε τότε...
Είμαστε ένα κόμμα που έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία από τα άλλα σε ότι αφορά την πατρίδα και την θρησκεία μας. Είμαστε εναντίον της παγκοσμιοποίησης που θέλει να καταντήσει όλον τον πλανήτη μας να παράγουμε, να τρώμε "και να μην σκεφτόμαστε, να είμαστε μόνο ένα καταναλωτικό" προϊόν.
Είμαστε εναντίον των μεγαλοτραπεζιτών, των μεγαλοκαναλαρχών και γενικά των 100 μεγάλων οικογενειών που λυμαίνονται την Ελλάδα από το 1975, βοηθώντας πότε το ένα και πότε το άλλο μεγάλο κόμμα.

-Δηλαδή δεν έχετε "ταυτότητα" δεξιού ή αριστερού; Είστε λίγο απ' όλα;
-Απ' όσα σας ανέφερα προηγουμένως δεν είμαστε λίγο απ' όλα. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Είμαστε υπέρ του εργάτη, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του μικρού επαγγελματία και γενικά όλων αυτών που αγωνίζονται για το μεροκάματο.
Να τονίσω ότι το μεροκάματο απουσιάζει σήμερα από χιλιάδες οικογένειες του νομού μας.

-Εσείς προσωπικά καταθέσατε υποψηφιότητα στα κεντρικά του κόμματος που θα είστε υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εκλογές. Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου σας;
-Ναι θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Έχω υπογράψει όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στην υποψηφιότητά μου. Υπάρχουν στην ΝΕ μέχρι σήμερα 4 ακόμη υποψηφιότητες, τις οποίες θα τις εξετάσει σε συνεδρίαση η ΝΕ, και μετά θα υποβάλει τις υποψηφιότητες στα κεντρικά. Ο τελικός κριτής του ψηφοδελτίου είναι ο πρόεδρος.

-Σχετικά με την υποψηφιότητα Καλογήρου έχετε κάτι νεώτερο;
-Δεν έχω τίποτε νεώτερο και δεν γνωρίζω τις επαφές του κ. Καλογήρου.

-Αναφέρατε τον Παπα-Τσάκαλο... Ακούμε για υποψηφιότητα Μαντούβαλου, Βουνάτσου, Αναγνωστόπουλου... Είναι καλό να μαζεύεις όσους παροπλίστηκαν από τα κόμματα στα οποία ανήκαν;
-Για μένα πρώτο λόγο έχει η προσφορά ενός εκάστου στην Ελλάδα και στον τόπο του ειδικά εάν οι προαναφερθέντες έχουν προσφέρει έργο θα κριθούν ανάλογα και αυτό θα είναι καλό για το κόμμα μας.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θέλω να σας πω ότι οι συμπολίτες μας θα βλέπουν προ των εκλογών στην τηλεόραση ανθρώπους της ΝΔ, σύγχρονους σοφιστές να προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο-άσπρο, με την μόνη διαφορά ότι στο σπίτι του καθενός από αυτούς πέφτουν κάθε μήνα τουλάχιστον 5000 ευρώ, ορισμένα σε χρήματα από αυτά είναι από καρέκλα.
Αυτοί θα προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα του άνεργου εργάτη, του κατεστραμμένου αγρότη, του κατεστραμμένου κτηνοτρόφου που δεν του χάρισαν τα πανωτόκια και του κατεστραμμένου μικροεπαγγελματία που ενώ έκλεισε την επιχείρησή του, συνεχίζει να χρωστάει αυτούς και η οικογένειά του εφ όρου ζωής στις τράπεζες.
Εάν οι παραπάνω κατηγορίες συμπολιτών μας τους πιστέψουν θα είναι άξιοι της τύχης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ