Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Μαργαρίτης Τζίμας

Βουλευτής Δράμας ΝΔ

"Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δεν είναι προεκλογικές αλλά μέρος του Προεκλογικού Προγράμματος της ΝΔ", ανέφερε ο βουλευτής Τζίμας Μαργαρίτης σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Εξέφρασε την βεβαιότητά του για νίκη της ΝΔ στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Σε ερώτημα σχετικά με την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα, ο κ. Τζίμας απάντησε πως πολύ σύντομα μέχρι το Φθινόπωρο θα έχουμε εξαγγελία σε ανώτατο επίπεδο για την λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής.
Αναφερόμενος στην ΚΥΑ για την δημιουργία περιοχής οικοανάπτυξης στην οροσειρά της Ροδόπης ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή αναπτυξιακή και μεγάλη πρόκληση για τον Νομό Δράμας.

-Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού χαρακτηρίζονται από την αντιπολίτευση ως προεκλογικές. Συμφωνείτε;
-Είναι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που αποτελούν υλοποίηση του Προεκλογικού μας Προγράμματος που εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό το 2004. Το πρόγραμμά μας ξεδιπλώνεται με συνέπεια κάθε μέρα μέχρι το τέλος της τετραετίας επειδή τα μέτρα ικανοποιούν τους πολίτες που κορόιδευε 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ γι' αυτό και αντιδρά.

-Μήπως όλα αυτά γίνονται για να αλλάξει η ατζέντα και να μην βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα των ομολόγων;
-Και με ομόλογα και χωρίς ομόλογα η κυβέρνηση αποφασίζει μέτρα που ικανοποιούν όλους τους Έλληνες. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις εδώ και 39 μήνες η ΝΔ είναι πρώτη, το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει τίποτε. Γιατί ο λαός δεν ξεχνά τον εμπαιγμό που υπέστη από αυτό.

-Η "ψαλίδα" της διαφοράς παρόλα αυτά μειώνεται. Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δύο μονάδες...
-Πέρυσι τέτοια εποχή η ίδια εταιρία έδινε 1,4% διαφορά υπέρ της ΝΔ. Φέτος είναι μεγαλύτερη. Αλλά όταν και τώρα με το ζήτημα των ομολόγων το ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε να περάσει την ΝΔ είναι βέβαιο πως στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, το ΠΑΣΟΚ θα καταποντιστεί.

-Κάνατε λόγο για ζήτημα των ομολόγων. Δεν θεωρείτε ότι πρόκειται περί σκανδάλου;
-Και μόνο το γεγονός πως το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ "φέρτε πίσω τα λεφτά" έπεσε στο κενό, γιατί τα λεφτά επιστρέφονται, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις σκανδάλου, αλλά έλλειψης ενός θεσμικού πλαισίου για τα ασφαλιστικά ταμεία που 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε.
Αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αυτές τις καταλογίζει ο λαός. Το ΠΑΣΟΚ όμως οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα στο 1,5 εκατομμύριο Έλληνες που έχασαν στο χρηματιστήριο επί των ημερών του. Αυτό ήταν σκάνδαλο. Και γι' αυτό δικάζεται η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου, για ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου.

-Παρόλα αυτά αν υπάρξουν ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν για την υπόθεση των ομολόγων...
-Εμείς παραπέμψαμε το ζήτημα στην δικαιοσύνη και περιμένουμε τα πορίσματά της. Ας έκανε το ΠΑΣΟΚ το ίδιο και για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

-κ. Τζίμα, η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής προεκλογικά είχε δεσμευτεί για σειρά μεταρρυθμίσεων. Βλέπουμε όμως ότι πχ στο θέμα της Ολυμπιακής ή του ΟΤΕ (στρατ. επενδυτής) δεν είχαμε αποτέλεσμα. Ο ελληνικός λαός έχει βαρεθεί να πληρώνει τα "χρέη" της Ολυμπιακής.
-Οι αποκρατικοποιήσεις που έγιναν μόνο το 2006 επέφεραν έσοδα στο κράτος δηλαδή στον λαό περίπου 5 δις ευρώ. Ο ΟΤΕ ήταν ζημιογόνος επιχείρηση και με την αλλαγή που επιφέραμε είναι κερδοφόρος. Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας και συνεχίζεται.
Στο ζήτημα της Ολυμπιακής βρισκόμαστε στην φάση αναζήτησης επενδυτή. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπουλήσουμε τον εθνικό μας αερομεταφορέα.

-Πότε βλέπετε να γίνονται εκλογές;
-Σε λιγότερο από 10 μήνες.

-Πάμε στα τοπικά. Το ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις στελεχών του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτε το ουσιαστικό στον νομό και πως ότι έχει γίνει δρομολογήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εσείς λέτε ότι έχει γίνει τεράστιο έργο. Ποιον να πιστέψει ο πολίτης;
-Είναι θετικό που το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται επιτέλους ότι η ΝΔ έκανε έργο στον Ν. Δράμας. Όμως αφού είναι υπεύθυνο το ίδιο για το έργο αυτό τότε είναι υπεύθυνο για το κλείσιμο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας που πετάχτηκαν 1000 εργαζόμενοι στον δρόμο, υπεύθυνο για το κλείσιμο του φασόν που πετάχτηκαν 7000 εργαζόμενοι στον δρόμο.
Η ΝΔ ενέταξε όλον τον Ν. Δράμας στην ισχυρότερη ζώνη κινήτρων με 60% επιδότηση, επί ΠΑΣΟΚ ήταν 35%. Η ΝΔ έφερε 1000 στρατιώτες στον Ν. Δράμας, επί ΠΑΣΟΚ έφυγαν σχεδόν όλοι. Η ΝΔ δημοπράτησε την μελέτη καινούργιου οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης, επί ΠΑΣΟΚ παρακαλούσαμε 20 χρόνια.
Τέλος, μεταξύ των άλλων η ΝΔ χρηματοδότησε και λειτούργησε την μεγάλη θερμοκηπιακή μονάδα στο Μικροχώρι και δημοπράτησε τον Νότιο Περιφερειακό Δακτύλιο της Δράμας.
Στα τρία χρόνια η ΝΔ χρηματοδότησε στον νομό μας έργα ύψους 160 δις δρχ. Όσα δεν πήραμε στα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

-Παρόλα αυτά ο νομός μας εμφανίζεται με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Μπορεί να ανατραπεί αυτή η εικόνα;
-Ήδη ο νομός μας μπήκε σε αναπτυξιακή τροχιά αλλά δεν είναι δυνατόν σε τρία χρόνια να εξαφανίσουμε την ανεργία που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ.

-Είστε αισιόδοξος για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα;
-Ήδη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ολοκληρώνει την μελέτη βιωσιμότητας Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα. Πολύ σύντομα όλοι οι φορείς θα επισκεφτούμε τον Υπουργό Παιδείας. Είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα...

-Πόσο σύντομα;
-Να ολοκληρώσω... Έλεγα πως πολύ σύντομα μέχρι το Φθινόπωρο θα έχουμε εξαγγελία σε ανώτατο επίπεδο με σαφές χρονοδιάγραμμα θεσμοθετημένο για την λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα.

-Όταν λέτε "ανώτατο επίπεδο" εννοείται από τον Πρωθυπουργό;
-Μια τέτοια εξαγγελία όταν είναι νομικά κατοχυρωμένη έχει πάντα την έγκριση του Πρωθυπουργού.

-κ. βουλευτά, στην επικαιρότητα βρίσκεται και η ΚΥΑ για την δημιουργία περιοχής οικοανάπτυξης στην οροσειρά της Ροδόπης. Πολλοί πιστεύουν ότι η ανάπτυξη του ορεινού όγκου θα επιφέρει πολλά θετικά στον Ν. Δράμας. Ποια είναι η δική σας άποψη;
-Η εξέλιξη αυτή είναι αναπτυξιακά η μεγάλη πρόκληση για τον Ν. Δράμας. Ήταν πάντοτε η ολοκληρωμένη διαχείριση του ορεινού όγκου αίτημα μας. Γίνεται πράξη τώρα μέσα από διάλογο και σεβασμό στο περιβάλλον. Τα επόμενα 10 χρόνια το στάτους της Δράμας αλλάζει ριζικά.

-Το κόμμα της ΝΔ εκλέγει σε λίγες ημέρες Πρόεδρο και νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Θα στηρίξετε συγκεκριμένες υποψηφιότητες ή θα κρατήσετε ίσες αποστάσεις;
-Ποτέ μέχρι σήμερα δεν αναμίχθηκα στο εσωκομματικό πεδίο. Όλοι οι υποψήφιοι είναι άξιοι. Εύχομαι να εκλεγούν αυτοί που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για την ΝΔ, αφιερώνοντας χρόνο από την δουλειά τους και τις οικογένειές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ