Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Οι εθελούσιες συνενώσεις
"Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αναγκαστική συνένωση όπως συνέβη με τον "Καποδίστρια" αλλά στο πλαίσιο του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων υπάρχει ειδικό πλαίσιο εκούσιων συνενώσεων", τονίζει ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος σε συνέντευξη του στον "Τύπο της Κυριακής".
Το ξεκαθάρισε γι' άλλη μια φορά ο κ. Παυλόπουλος ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει ευρύτερες συνενώσεις Δήμων, όταν όμως έχουν την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Στους λειτουργούντες Δήμους που προήλθαν από τις αναγκαστικές συνενώσεις, δεν προβλέπονται αλλαγές. Να σταματήσουν λοιπόν και στην Δράμα, όσοι ρομαντικοί και αιθεροβάμονες πιστεύουν ότι θα επανεξεταστούν οι περιπτώσεις του Βώλακα και του Δοξάτου.
Ειδικά με τον Βώλακα κάποιοι τους τελευταίους μήνες διαδίδουν ότι σύντομα θα αποκοπεί από τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου και θα αποτελέσει αυτόνομη κοινότητα. Αυτά δεν ισχύουν και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Η κυβέρνηση το μόνο που συζητά είναι οι ακόμη μεγαλύτερες εθελούσιες συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων. Επομένως να τελειώνουν τα παραμύθια και να ασχοληθούμε στον νομό μας με τα σοβαρά και καίρια θέματα και όχι με τα δευτερεύοντα και χωρίς ουσία, όπως είναι οι αυτονομήσεις Δημοτικών Διαμερισμάτων από τους Καποδιστριακούς Δήμους.

Οι προμήθειες των νοσοκομείων
Κατατέθηκε στην βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την διενέργεια απογραφής των προμηθειών των νοσοκομείων ανά την Ελλάδα εντός έξι μηνών από την ψήφισή του.
Το νομοσχέδιο σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου, καθορίζει απόλυτα ένα νέο σύστημα προμηθειών που θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, με σκοπό να περιοριστούν σημαντικά τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.
Βάση του νέου συστήματος προμηθειών αποτελεί ο κεντρικός προγραμματισμός των προμηθειών, ο οποίος θα γίνεται από την επιτροπή προμηθειών που δημιουργείται, ακόμη και για την τυποποίηση των προϊόντων, την κωδικοποίηση προμηθευτών, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και τον καθορισμό ανώτατων τιμών.
Έχουν χαθεί πολλά λεφτά από το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία. Όπου πολλές φορές οι προμήθειες γίνονται με ασύμφορες τιμές και δεν διασφαλίζονταν η διαφάνεια, η νομιμότητα και οι καλύτερες τιμές.
Το νομοσχέδιο του κ. Αβραμόπουλου κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Θα το κρίνουμε όταν το δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ