Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Φώτης Καλογήρου

Επικ. Παρ. “Πρόταση Ευθύνης-Απόφαση Αλλαγής” Δήμου Δοξάτου-Πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ

Η πρόταση του Γ. Καρατζαφέρη με τιμά ιδιαίτερα...

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Φώτη Καλογήρου, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δοξάτου.
Αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος του πρότεινε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.
"Η πρότασή του με τιμά ιδιαίτερα", τονίζει ο κ. Καλογήρου και υπογράμμισε "Δεν απάντησα ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Ζήτησα πίστωση χρόνου να έρθω σε επαφή με φίλους που με στηρίζουν χρόνια για να έχω την άποψή τους"...
Η επόμενη συνάντηση του κ. Καλογήρου με τον κ. Καρατζαφέρη θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Αθήνα.

-κ. Καλογήρου μας αιφνιδιάσατε με την δήλωσή σας ότι το σκέφτεστε να πολιτευθείτε με τον ΛΑΟΣ. Πως ακριβώς έχει το θέμα και ποιες επαφές είχατε με τον κ. Καρατζαφέρη;
-Εδώ και δύο μήνες γίνεται μια προσπάθεια από το επιτελείο του κ. Καρατζαφέρη να έρθω σε επαφή μαζί του. Το ενδιαφέρον αυτό του προέδρου του ΛΑΟΣ για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο με τιμά και είναι αλήθεια ότι συναντήθηκα μια φορά με τον κ. Αδώνη Γεωργιάδη, εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ και είχα μαι πάρα πολύ καλή συζήτηση μεταφέροντας την επιθυμία να συναντηθώ και με τον κ. Καρατζαφέρη.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Δράμα είχα την τιμή να συναντηθώ μαζί του όπου είχα μια πάρα πολύ καλή και έντιμη συζήτηση. Μεταξύ άλλων έγινε πλέον αναφορά επίσημα και από τα ίδια τα χείλη του προέδρου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές.

-Το σκέφτεστε;
-Θα πρέπει να επαναλάβω ότι η πρόταση και το ενδιαφέρον του ιδίου του προέδρου για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο με τιμά ιδιαίτερα. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για αρκετή ώρα σ' ένα πολύ ωραίο ταβερνάκι. Από την συζήτηση προέκυψε σύγκλιση απόψεων μιας και ο κ. Καρατζαφέρης ήταν πάρα πολύ αληθινός.
Στην πρόταση που μου έγινε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ δεν απάντησα ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Ζήτησα πίστωση χρόνου, να έρθω σε επαφή με φίλους που με στηρίζουν χρόνια για να έχω την άποψή τους σε όλον τον νομό. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι η επόμενη συνάντηση που θα έχω με τον κ. Καρατζαφέρη, θα είναι στην Αθήνα.
Η υπόλοιπη συζήτηση, αφού χαλαρώσαμε και λίγο πίνοντας το ουζάκι μας, ήταν για οτιδήποτε άλλο εκτός πολιτικής. Όμως επίκεντρο είχε τον νομό της Δράμας και τα προβλήματά του.

-Δεν θα αποτελούσε είδηση, κ. Καλογήρου, η συνάντησή σας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη αν δεν είχατε κομματικές περγαμηνές και υψηλές θέσεις με την ΝΔ. Διατελέσατε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Αντινομάρχης, εκλεγμένος πρόεδρος ΝΟΔΕ, υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου με την ΝΔ, μέλος της ΚΕ του κόμματος... Ράγισε το γυαλί με την ΝΔ;
-Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι γέννημα-θρέμμα και μέσα από τα σπλάχνα αυτής της μεγάλης παράταξης που την υπηρέτησα από την ίδρυση της χωρίς ανταλλάγματα, ανιδιοτελώς και με διάθεση προσφοράς και μόνο προσφοράς.
Όλες οι θέσεις που προαναφέρατε είχαν την αποδοχή του κόσμου, ήταν αιρετές. Εκλέχθηκα τρεις φορές πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος, τρεις φορές πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου και εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΟΔΕ με σαρωτικό ποσοστό.
Όλα αυτά τα οφείλω στην αγάπη και μόνο στην αγάπη των Δραμινών πολιτών. Αυτά πρέπει να τα διευκρινίζουμε γιατί ο Καλογήρου θέλει να υπηρετεί θέσεις αιρετές και δεν τον αρέσουν οι διορισμοί.
Όπως γνωρίζετε και εσείς, μετά από όλα αυτά που έγιναν, ένα χρόνο προ των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών, σχετικά με τις υποψηφιότητες στον Δήμο της Δράμας, απόφασή μου ήταν να μην κατέβω στις Νομαρχιακές Εκλογές και να διεκδικήσω τον Δήμου Δοξάτου. Ίσως, κ. Φυλακτέ, και να μην έπαιρνα αυτήν την απόφαση, αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως όλοι γνωρίζουν.
Γνωρίζετε ότι ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκείνο το διάστημα τράβηξα πάρα πολλά που είχαν ως στόχο να με θίξουν και πολιτικά. Εγώ λειτούργησα με βάση την ενότητα του χώρου. Σε καμία περίπτωση δεν έκανα πίσω και το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας το απολαμβάνουν σήμερα και στην Νομαρχία και στον Δήμο Δράμας.
Εγώ δεν ήμουν από αυτούς που χάριζαν στυλούς για να υπογράφουν κάποιοι τις Δημοτικές αποφάσεις. Εγώ δεν ήμουν από αυτούς που μέσα στο Δημοτικό Ωδείο έχασαν τους στυλούς αλλά κυρίως ξέχασαν αυτά που έλεγαν για τους στυλούς.
Ο Φώτης ο Καλογήρου παρέμεινε στην θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ ακόμη και με κόστος προσωπικό. Όταν έγιναν οι εκλογές του Επιμελητηρίου και έδωσε την ψυχή του και στήριξε την απόφαση που πάρθηκε μέσα στα όργανα. Όταν κάποιοι άλλοι απολάμβαναν το αποτέλεσμα.
Η παραίτηση μου από την προεδρεία της ΝΟΔΕ ήταν συνειδητή... εξάλλου το είχα δηλώσει, για να μπορέσω να ασχοληθώ με την εκλογική που εκστρατεία στον Δήμο Δοξάτου.
Είναι αλήθεια και το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι Δραμινοί ότι για αυτήν μου την απόφαση δεν χάρηκαν πολλοί. Αντιμετώπισα ένα πρωτοφανές εσωκομματικό πόλεμο και πολλές παρασκηνιακές μεθοδεύσεις όπου βασικός στόχος ήμουν εγώ και η παράταξή μου. Πλήρωσα ίσως την ξεκάθαρη στάση μου στις εκλογές του Επιμελητηρίου και την ενωτική μου θέση στον Δήμο της Δράμας. Είναι πρωτόγνωρο μια Δημοτική Παράταξη να έχει κερδίσει όλα τα Τοπικά Συμβούλια πλην ενός και να χάνει στο τέλος τις εκλογές.
Η εμπειρία των Δημοτικών Εκλογών άφησε μια γεύση πικρίας. Άλλωστε δεν το κρύψαμε. Και η πικρία μας δεν έχει να κάνει με τους Δημότες του Δήμου Δοξάτου τους οποίους και ευχαριστήσαμε μέσα από την καρδιά μας, αλλά με συγκεκριμένα πρόσωπα και με συγκεκριμένες πρακτικές.
Θα ήθελα να υπογραμμίσω τέλος, ότι αγάπη σημαίνει σεβασμός σε αυτό που κάνεις και στους ανθρώπους. Και εγώ όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα πιστά αυτόν τον χώρο έχω αγάπη και μόνο αγάπη για τους απλούς ψηφοφόρους αυτής της μεγάλης παράταξης, που τόσα χρόνια έχουμε δώσει πάρα πολλούς αγώνες, γι' αυτό που πιστεύαμε και που μας γέμιζε, με ανιδιοτέλεια.

-Αν σας ρωτούσαμε να μας δώσετε με ποσοστό, πόσες είναι οι πιθανότητες να είστε υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ τι θα απαντούσατε;
-Ας μην μιλάμε με ποσοστά. Η πολιτική δεν είναι στοίχημα. Πολύ σύντομα θα γνωρίζουν οι φίλοι μου τι θα κάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ