Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Σάρωσε κυριολεκτικά ο Τάσος Ασανίνας στην εκλογική διαδικασία για την θέση του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Δράμας. Εκλέχθηκε με ποσοστό 90% αφού έλαβε 616 ψήφους σε σύνολο 683 ψηφισάντων.
Παλιά καραβάνα της πολιτικής ο Τάσος, είναι ιδρυτικό μέλος της ΝΔ και είχε την αποδοχή όλων την παραγόντων του κόμματος. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε "Θα εργαστώ για να επικρατήσει νέο πνεύμα στην καινούργια θητεία μου. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να πετύχω στο έργο μου".

Στο νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν 4 γυναίκες (Ζαμανοπούλου, Κοσμίδου, Κριβάνογλου, Βασιλείου). Εκλέχθηκαν και οι Ιωαννίδης Αριστείδης, Καμπάνταγης Κωνσταντίνος, Γιαντζής Νικόλαος, Τοπαλίδης Χαράλαμπος και Ψαρράς Γεώργιος).
Καλή επιτυχία σε όλους και παραγωγή ουσιαστικού έργου. Γιατί τα κόμματα πρέπει να παράγουν πολιτική και να μην λειτουργούν ως "σφραγίδες".

Ευχάριστη έκπληξη από την Οικολογική Κίνηση Δράμας που ανάρτησε πανό με οικολογικό μήνυμα στην περιοχή της Τουλούμπας στο κέντρο της πόλης για την σημασία της οικονομίας στο νερό.
Φέτος το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Η λειψυδρία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ζωή μας και θα πρέπει όλοι μας να μην ξοδεύουμε άσκοπα το νερό για να έχουμε.

"Αλλαγή σκυτάλης" στην ΚΕΔΚΕ όπου η ΝΔ πέτυχε σαρωτική νίκη, κερδίζοντας 1 από τις 31 έδρες.
Νέος πρόεδρος ο "γαλάζιος" Νικήτας Κακλαμάνης που διαδέχεται τον "πράσινο" Δήμαρχο Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλο, ο οποίος είχε παρουσιάσει πολύ σημαντικό έργο στην διάρκεια της θητείας του στην ΚΕΔΚΕ.

Ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ελληνική Άμυνα και Ασφάλεια"άναψε φωτιές στην Δράμα. Αναφέρονταν στην ενδεχόμενη μεταφορά πυρηνικών όπλων από το Ινσιρλίκ σε Δράμα-Κιλκίς-Γιαννιτσά. Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα "Ηχώ" και προκάλεσε έντονα σχόλια.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργος Κάργας δήλωσε ότι ο Δραμινός λαός δεν θέλει πυρηνικά όπλα στην περιοχή, ενώ ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κώστας Μιχαηλίδης ζήτησε την ευαισθητοποίηση του κόσμου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση των κατοίκων της Νέας Περάμου που αντιδρούν στην κατασκευή Νατοϊκού λιμανιού στο όμορφο Δημοτικό Διαμέρισμα του Ν. Καβάλας.
Η Χαρά Κονδυλάκη, πρώην Αντινομάρχης Δράμας, πρωτοστατεί στον αγώνα συγκέντρωσης υπογραφών από όσους πιστεύουν ότι η κατασκευή του Νατοϊκού λιμανιού θα καταστρέψει ολόκληρη την περιοχή από τουριστικής άποψης.

Μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δοξάτο. Ήταν η 1η Ημερίδα Ιστορίας και Λαογραφίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ.

Στο Μόναχο της Γερμανίας βρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, όπου είχε συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας κ. Στοϊμπερ όσο και με την Κοινοτική Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντανούτα Χούμπνερ.
Ο κ. Χαρακίδης και οι συνεργάτες του συζήτησαν με τους Ευρωπαίους ηγέτες τόσο το θέμα των ιδιαίτερων αναγκών που αντιμετωπίζουν οι συνοριακές Περιφέρειες όσο και την ενίσχυση των ΜΜΕ που βρίσκονται σε συνοριακές περιοχές.

Στην Δράμα βρέθηκε για επαφές ενόψει εκλογών ο Στέλιος Παπαθεμελής. Την Δράμα επισκέπτεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Την ίδια ώρα επανέρχονται τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Πολλοί είναι αυτοί που δεν αποκλείουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και την προκήρυξη εκλογών μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς παρουσίασε το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό, το οποίο αναμένεται να τεθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.
Στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο περιλαμβάνονται και περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος με κυρίαρχες χρήσεις άλλες από τον τουρισμό και δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Μέσα στις περιοχές αυτές συγκαταλέγεται και η οροσειρά της Ροδόπης.

Και ο Θωμάς Ιωαννίδης κατέθεσε υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας της ΝΔ.
Έμπειρος και με ιδιαίτερη κομματική και αυτοδιοικητική διαδρομή ο Θωμάς Ιωαννίδης δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι τελικά τα στελέχη της ΝΔ θα τον εμπιστευτούν για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ.
Υποψήφιος θα είναι σίγουρα και ο Χρήστος Βασιλειάδης, ο εν ενεργεία πρόεδρος που επιλέγει αμέσως μετά την παραίτηση του Φώτη Καλογήρου.
Ο Φώτης Τσατσάνης έχει εκδηλώσει επίσης το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την προεδρεία.
Το σκέφτεται και ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Τοπσίδης ενώ την προεδρία θέλει να διεκδικήσει και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τάσος Αρναουτόπουλος.
Ήδη τα μπλοκ άρχισαν να συγκροτούνται για την μεγάλη αναμέτρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ