Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Παραπληροφόρηση ή Ενημέρωση;
Τι σόου είναι και αυτό που στήνεται καθημερινά στις 8 το βράδυ στα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα...
Είναι η ώρα των "Δελτίων Ειδήσεων".
Που συνήθως διαρκούν μια ώρα και ασχολούνται με ένα θέμα.
Στην Ελλάδα έχουμε καθιερώσει τα δελτία που δεν ενημερώνεσαι σφαιρικά αλλά ακούς τις απόψεις γνωστών και διακεκριμένων δημοσιογράφων.
Οι οποίοι εμφανίζονται στα γνωστά "παράθυρα" και δηλώνουν ειδικοί επί παντός επιστητού.
Αναφέρονται στα Ομόλογα λες και είναι οικονομολόγοι, μιλούν για ένα αεροπορικό ατύχημα ως πιλότοι, αναλύουν ένα ναυάγιο ως ναυτικοί και λύνουν το μυστήριο μιας δολοφονίας ή απαγωγής ως επαγγελματίες ντετέκτιβ.

Και αρχίζουν οι ερμηνείες. Με ύφος 1000 καρδιναλίων και παίρνουν θέση. Θέλουν να επιβάλλουν την πολιτική ατζέντα και να καθορίσουν ποια θέματα είναι σημαντικά και ποια όχι.
Φυσικά οι υπερβολές και οι ανακρίβειες είναι αμέτρητες.
Και ο έρημος πολίτης κάθεται και παρακολουθεί το θέατρο του παραλόγου.
Και όλους αυτούς τους πολύ καλά αμειβόμενους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που θέλουν με το "στανιό" να κυβερνούν την χώρα.

Θέλετε ένα παράδειγμα;
Δέστε πόσο χρόνο αφιέρωσαν τα κανάλια για την υπόθεση του ναυαγίου. Σίγουρα είναι σοβαρό θέμα αλλά τόσες ώρες αναλύσεων δεν είναι περιττές;
Την ίδια περίοδο 2-3 λεπτά αφιέρωσαν στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Ένα γεγονός ιστορικής σημασίας...
Αυτό κατά την άποψή μου δεν είναι τυχαίο. Εξυπηρετούνται σκοπιμότητες και οργανωμένα συμφέροντα από αυτήν την λογική των καναλιών.
Την ίδια ώρα στο εξωτερικό και σε χώρες μεγαλύτερες από την Ελλάδα, τα δελτία είναι διάρκειας 20-30 λεπτών, χωρίς παράθυρα και με 30-40 θέματα.
Εκεί ενημερώνουν ενώ εδώ παραπληροφορούν με ανακρίβειες και υπερβολές.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ