Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Άρχισαν να φαίνονται οι ενδιαφερόμενοι για τις βουλευτικές εκλογές. Να τα δούμε με την σειρά...
Στην ΝΔ σίγουροι είναι τρεις, οι δύο νυν βουλευτές Σταύρος Δαϊλάκης, Μαργαρίτης Τζίμας και ο πρώην βουλευτής Σταύρος Παπαδόπουλος.
Για τις άλλες δύο θέσεις πολλά τα ονόματα που ακούγονται. Είναι ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ-Νομαρχιακός Σύμβουλος Δημοσθένης Ανδριόπουλος, ο πρώην βουλευτής Στάθης Σαραφόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άγγελος Κότιος.

Πληθώρα υποψηφίων. Πριν λίγες μέρες ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άγγελος Κότιος πραγματοποίησε σε εξοχικό κτήμα εντός της Δράμας συγκέντρωση φίλων.
Με χαλαρούς ρυθμούς συγκέντρωσε γύρω στα 50 άτομα και όταν άναψαν τα αίματα, κάποιοι ζήτησαν από τον Άγγελο να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει.
Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο καθηγητής αλλά το σκέφτεται. Με βαρύ βιογραφικό, άριστες γνώσεις και υψηλές γνωριμίες ο Άγγελος "παίζει" πολύ δυνατή μπάλα στην Θεσσαλία. Είναι τεχνοκράτης και τον αξιοποιούν για το καλό της ευρύτερης περιοχής.

Σε συνέντευξη του στην Άλφα τηλεόραση αναφέρθηκε στην κρίση που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τον είδα αγανακτισμένο για την εικόνα των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Δεν έχει καθόλου άδικο.

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης σε συνέντευξή του ήταν ξεκάθαρος. "Είτε θέλουν", είτε όχι εγώ θα είμαι υποψήφιος" είπε, χωρίς να ξεκαθαρίσει όμως με ποιο κόμμα.
Πάντως και αυτός αναπτύσσει κινητικότητα και όπως φάνηκε έχει πάρει την απόφαση να πολιτευθεί.

Ο Μαργαρίτης Τζίμας διοργανώνει σειρά ομιλιών σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού Δράμας ενώ πολύ συχνές είναι οι εμφανίσεις του και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Τρέχει και ο Σταύρος Παπαδόπουλος συνεχώς ενώ επισκέπτεται και κυβερνητικούς παράγοντες για διάφορα αιτήματα συμπολιτών μας και φορέων της Δράμας.
Όσο για τον Σταύρο Δαϊλάκη εντυπωσίασε η τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή "Επίκαιρα". Εξέφρασε την πικρία του για διάφορους υπουργούς που δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε ενώ για άλλη μια φορά φάνηκε απαισιόδοξος στο ενδεχόμενο δημιουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, δύο είναι οι δεδομένες υποψηφιότητες. Του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη και του Γιάννη Ξανθόπουλου.
Από εκεί και πέρα τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά. Του πρώην Νομάρχη Ξάνθης Λάζαρου Ζουρνατζή, του πρώην Περιφερειάρχη Παύλου Παπαδόπουλου, του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γαλανόπουλου, του πρώην Δημάρχου Μ. Αλεξάνδρου-γιατρού Ξένου Βρακά, της Δημάρχου Παρανεστίου Αλίκης Σωτηριάδου, της Νομαρχιακής Συμβούλου Δέσποινας Φεσατίδου.
Φυσικά πάντα παρών στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι και ο πρώην Υπουργός Φλώρος Κωνσταντίνου που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Αυτή η ιστορία με τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων στον Δήμο Δράμας, με τις ενστάσεις και την κόντρα των δύο παρατάξεων Χαρακίδη και Τερζή, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τα διαδικαστικά θέματα δεν είναι η ουσία της πολιτικής.
Ελάχιστους Δραμινούς ενδιαφέρει η προέλευση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Δεν συμφωνείτε;

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις ενημέρωσης των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Προγραμματικού Συνεδρίου του κόμματος.
Σε εκδήλωση του κόμματος στην Προσοτσάνη, ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για το θέμα των ομολόγων κατήγγειλε ότι "στήθηκε μια πολύ καλή επιχείρηση για να κερδίσουν λεφτά πολύ συγκεκριμένα άτομα".
Οι εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθούν με την Νομαρχιακή Ολομέλεια που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου με κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης των Οχυρών στο Λίσσε. Πολύς ήταν ο κόσμος που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, ενώ παραβρέθηκαν ο Υπερνομάρχης κ. Τάτσης, ο βουλευτής κ. Τζίμας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Θ. Αθανασιάδης, ο Νομάρχης Καβάλας κ. Καλλιοντζής, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Δεν τα κατάφερε η Δόξα παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε έφερε ισοπαλία 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Ένα θετικό αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε την βαθμολογική θέση της ομάδας του Βόλου (είναι 2η στην βαθμολογία). Επόμενο δύσκολο παιχνίδι για την Δόξα εκτός έδρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

"Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" φώναζαν οι 1000 και πλέον φίλοι της Προσοτσάνης.
Η ομάδα του Γιώργου Λάλα κέρδισε 2-1 την Δόξα Ξάνθης και πλέον θεωρείται βέβαιη η άνοδος της στην Γ' Εθνική.
Συγχαρητήρια στην ομάδα της Προσοτσάνης που με την μαγκιά της και το σπαθί της ανεβαίνει κατηγορία.

Υγιεινός περίπατος για τον ΚΑΟΔ που σκόρπισε 100-75 την ΜΕΝΤ και συνεχίζει την προσπάθεια παραμονής στην Α2 Κατηγορία. Το αξίζει να παραμείνει η ομάδα μας που μόνο λόγω συγκυριών κινδυνεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ