Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το πλατάνι
Κάποιοι έχουν ξεπεράσει και τον χειρότερο εαυτό τους. Είτε γιατί δεν ξέρουν είτε γιατί εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες αναδεικνύουν διάφορα θέματα χωρίς να διασταυρώσουν.
Απλά τις πληροφορίες τους με επιλεκτικό τρόπο παίρνουν ένα θέμα και ξεκινούν την επίθεση... Καταστροφολογώντας και παραπληροφορώντας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κοπή του πλάτανου στον Δημοτικό Κήπο της πόλης μας.
Υπηρεσιακοί παράγοντες πήραν την απόφαση με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Άλλωστε αυτοί είναι και υπεύθυνοι σύμφωνα με τον Νόμο. Αν δηλαδή συμβεί ένα ατύχημα τότε δεν θα επιρριφθούν ευθύνες ούτε στον πλάτανο, ούτε στους επαγγελματίες καταστροφολόγους.
Και όμως αυτά τα απλά πράγματα οι θολωμένοι και εμπαθείς δεν τα κατανοούν. Απλά συνεχίζουν τις επιθέσεις τους. Και προωθούν μια σύγχρονη μορφή ενημέρωσης.

Όπου οι φωτογραφίες πρέπει να είναι μακρινές για να μην φαίνεται ο κούφιος κορμός και η σάπια ρίζα του δέντρου.
Δεν γνωρίζουν όμως ότι η κοινωνία τους έχει πάρει χαμπάρι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα είναι επιλεκτική... Ή κάνω λάθος;

Η ανεργία
Αναδημοσιεύω το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Έθνος" που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 9ης Φεβρουαρίου 2009. Σύμφωνα με αυτό "Σοκ προκαλεί η δραματική αύξηση της ανεργίας. Τα στοιχεία από τα Εργατικά Κέντρα είναι εφιαλτικά για την πραγματικότητα που διαμορφώνεται..."
Το πρωτοσέλιδο αναφέρει έκρηξη ανεργίας με απολύσεις, πτωχεύσεις, περικοπές θέσεων... ενώ στους 10 Νομούς πρωταθλητές στην ανεργία τοποθετεί το Ρέθυμνο (32%), την Ηλεία, το Κιλκίς, την Καστοριά (30%), τα Γρεβενά (35%), τα Χανιά (27%), την Πιερία, Καρδίτσα, Ροδόπη, Σάμο (25%)...

Η κρίση έχει γενικευθεί. Στην Περιφέρειά μας η Δράμα σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι στην καλύτερη θέση μετά την Ξάνθη.
Είναι απαραίτητη η διεκδίκηση ενός τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος για όλους τους τομείς της οικονομίας του τόπου μας. Και φυσικά η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει όλη την ελληνική περιφέρεια.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο... Δεν πάει άλλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ