Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το καρτέλ του κρέατος
Κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαμαρτυρίες από τους κτηνοτρόφους που αντιδρούν στην πολύ χαμηλή τιμή των αμνοεριφίων που τους προτείνουν οι έμποροι.
Κάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο έργο θεατές με τους κτηνοτρόφους να ζητούν μια τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και τους εμπόρους να είναι αδιάλλακτοι.
Η απελευθέρωση της αγοράς και οι αθρόες εισαγωγές αμνοεριφίων από γειτονικές χώρες έφεραν σε δυσμενή θέση τους κτηνοτρόφους.
Οι έμποροι από θέση ισχύος παίζουν το "παιχνίδι" όπως τους βολεύει. 7-8 ευρώ το κιλό ζητούν οι κτηνοτρόφοι, 5.8 ευρώ τους δίνουν.
Την ίδια ώρα οι καταναλωτές παρακολουθούν με απορία τον πόλεμο τιμών. Και αναρωτιούνται πως το αρνάκι και το κατσικάκι θα φτάσει στα 12 και 13 ευρώ στο πιάτο τους; Ποιοι μας κοροϊδεύουν; Ποιοι αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών; Και τι κάνουν άραγε οι διάφορες ενώσεις των καταναλωτών;
Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η παρέμβαση της πολιτείας που πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να διασφαλίσει κύρια το εισόδημα των κτηνοτρόφων.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να θέλουν να διαμορφώσουν συνθήκες ζούγκλας στην αγορά. Με στόχο να τα κονομήσουν.
Πρέπει να σπάσει το καρτέλ του κρέατος που βολεύει ελάχιστους ενώ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.
Ο μέσος καταναλωτής θέλει διαφανείς διαδικασίες. Και φυσικά να μην πληρώνει χρυσάφι το "αρνάκι" του Θεού.

Αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός;
Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο επανίδρυσης της Νεολαίας του Κινήματος.
Έκανε λόγο για διάφορους ημετέρους και σπείρες που σήμερα λυμαίνονται το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η φράση αυτή δυναμιτίζει επικίνδυνα το πολιτικό σκηνικό ενώ οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις και έντονη πόλωση.
Όταν εκλέχθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πιστέψαμε όλοι ότι ο πολιτικός του λόγος θα ξεφύγει από την στείρα αντιπαράθεση και τις υπερβολές.
Δυστυχώς πέσαμε έξω. Με την φράση του αυτή αλλά και τις κορώνες που ανά τακτά χρονικά διαστήματα εξαπολύει, διάλεξε την σκληρή αντιπαράθεση και την ένταση.
Σε αυτό το βαρύ κλίμα θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Μόνο που οι πολίτες θέλουν διάλογο και πολιτισμό στην αντιπαράθεση, κύρια των δύο μεγάλων κομμάτων.
Δεν συμφωνείτε κ. Παπανδρέου;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ