Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Θόδωρος Τσιτσόπουλος

Επιχειρηματίας-Πρόεδρος ΠΑΕ Δόξα Δράμας

1 σχόλιο

Στο παρελθόν έγιναν εγκλήματα στη Δόξα...

Στην συνέντευξη της εβδομα΄δας φιλοξενούμε τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Δόξα Δράμας Θόδωρο Τσιτσόπουλο. Σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ.
Ρωτήθηκε για τα χρέη της ομάδας, για τον Σάκη Ορφανίδη, για την προεδρία Αντύπα, για τις σχέσεις του με την Ερασιτεχνική και τον Σύλλογο Φίλων Δόξας Δράμας 1918.
Μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Γιάννη Τσεβρετζή και τον Αντώνη Μιχαλακόπουλο που επί των ημερών του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας 7 ποδοσφαιριστές από την Δράμα είναι μέλη της 11άδας.
Τέλος, ζητά την μεγαλύτερη στήριξη των φορέων της Δράμας δίπλα στην ομάδα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στην Β' Εθνική.

-κ. Θόδωρε Τσιτσόπουλε, είστε τους τελευταίους 10 μήνες πρόεδρος της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Τι κατάσταση επικρατεί στην ΠΑΕ;
-Αν και πέρασε η ομάδα από 1000 μύρια κύματα αυτήν την στιγμή έχει βρει την ηρεμία της και αγωνιστικά και οργανωτικά. Βέβαια χρειάστηκαν πολλές θυσίες κυρίως οικονομικές.

-Αναφέρατε οικονομικές θυσίες. Πόσα χρήματα δηλαδή ξοδεύτηκαν;
-Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν πιστεύω ότι ξεπερνούν το μπάτζετ ομάδων Α' Εθνικής.

-Δηλαδή αυτά είναι χρήματα για την φετινή χρονιά;
-Το μεγαλύτερο ποσοστό έχει να κάνει με χρέη των προηγούμενων διοικήσεων, του κ. Ορφανίδη και κ. Αντύπα. Εκείνη την εποχή όσοι μιλούσαν ελληνικά είχαν να λαμβάνουν από την Δόξα (νοίκια, προμηθευτές, ποδοσφαιριστές) και όχι μόνο.

-Έχετε συμπαραστάτες στην προσπάθεια που κάνετε;
-Μας στηρίζουν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα με μπροστάρηδες τον κ. Ευμοιρίδη και τον κ. Θωμά Μαργαρίτη. Φυσικά μας συμπαραστέκονται και οι γνήσιοι Δοξαίοι που με το εισιτήριο κάθε Κυριακή ή Τετάρτη μας στηρίζουν με τον τρόπο τους, υποστηρίζοντας την ομάδα από το 1ο έως το τελευταίο λεπτό.

-Με τον κ. Ορφανίδη έχετε συζητήσει; Έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας;
-Αυτήν την στιγμή το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Δόξα Δράμας ανήκει στην οικογένεια του κ. Τσιτσόπουλου και συγκεκριμένα σε εμένα. Θεματοφύλακας στην υπόθεση είναι ένας κοινός φίλος μας, ο εξαίρετος Δικηγόρος-Ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.
Υπάρχουν ελάχιστες εκκρεμότητες ώστε η συμφωνία με τον Σάκη Ορφανίδη να έχει αίσιο τέλος.

-Ποιες είναι αυτές οι εκκρεμότητες;
-Δύο επιταγές των 5.000 ευρώ η κάθε μια, με ημερομηνία λήξης τους επόμενους μήνες.

-Με τον έτερο πρόεδρο των τριών μηνών, τον κ. Αντύπα, έχετε κάποια επαφή; Η κοινή γνώμη τον γνώρισε ξαφνικά και μετά εξαφανίστηκε...
-Έτσι ακριβώς. Η κοινή γνώμη έχει άποψη και κρίνει σωστά. Ο συγκεκριμένος κύριος εκτός από τα υπέρογκα χρέη που δημιούργησε, για να αποχωρήσει από την ΠΑΕ απαίτησε μια μικρή περιουσία από εμένα για να παραχωρήσει την ομάδα.
Μέσα σε τρεις μήνες δεν ντρέπομαι να πω, μετά από έρευνα των ορκωτών λογιστών, ο συγκεκριμένος κύριος καταχρέωσε την ομάδα με το αστρονομικό, για τους τρεις μήνες, ποσό των 500.000 ευρώ, για τα οποία θα γίνει δικαστική μάχη γιατί είναι κρίμα παντελώς άγνωστα άτομα για την κοινωνία της Δράμας να έρχονται και να ασελγούν πάνω στο όνομα και στην δυναμική της ομάδας.
Τα πρώτα δείγματα του κ. Αντύπα φάνηκαν από την προετοιμασία στο Ελατοχώρι Πιερίας. Όταν για να αποχωρήσει η ομάδα της Δόξας μετά από 8 ημέρες προετοιμασία ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έθεσε σε κίνδυνο τα δύο παιδιά του μπροστά στο λεωφορείο της ομάδας και τότε με ένα τηλέφωνο στον πατέρα μου, το θέμα διευθετήθηκε σε ελάχιστα λεπτά.
Είναι κρίμα διότι βοήθησαν -οικονομικά κυρίως- άτομα με μεγάλη εμβέλεια στην Δράμα τον κ. Αντύπα και στην συνέχεια δεν έπραξαν το ίδιο στην δική μου τωρινή διοίκηση.
Ευτυχώς ή δυστυχώς ο κόσμος της Δράμας ξέρει ποιος είναι ο Ορφανίδης, ο Αντύπας και ποιος είναι ο Τσιτσόπουλος, ο οποίος αν εκείνη την εποχή δεν υπήρχε, η Δόξα θα έκανε τουρνουά στο Σιδηρόκαστρο και στην Ηράκλεια.

-Φαίνεστε πικραμένος...
-Είναι λογικό κ. Φυλακτέ. Μετά από τόση προσπάθεια η ομάδα δεν βρίσκεται στην θέση που της αρμόζει αλλά είναι δύσκολο με τόσα προβλήματα του παρελθόντος τα οποία λύθηκαν, να κάνει πιο αξιοπρεπή πορεία.

-Σας στηρίζει ο Ερασιτέχνης;
-Νομίζω πως με την Ερασιτεχνική και ιδιαίτερα με την κα Σκουλίδου η συνεργασία μας είναι άριστη, πράγμα που χαροποιεί και τις δύο πλευρές. Επί εποχής Ορφανίδη η Ερασιτεχνική Δόξα δεν έπαιρνε τα ποσοστά της από το γήπεδο ενώ με την έλευση μου τα ποσοστά πληρώνονται στην ώρα τους και δικαιολογημένα.

-Και με τον Σύλλογο Φίλων Δόξας Δράμας 1918 αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις;
-Καλό είναι σε κάθε ομάδα να υπάρχει και ο αντίλογος. Απλά αυτοί που θα αναλάβουν αυτόν τον ρόλο να μπορούν να σταθούν δίπλα στην ομάδα, με όποιον τρόπο μπορούν και να μην τους ενδιαφέρει ποιος διοικεί την ομάδα.
Η πόρτα είναι ανοικτή για τον οποιοδήποτε θελήσει να ελέγξει τα βιβλία της ΠΑΕ ή και να κάνει το παραπάνω βήμα, συμμετέχοντας στην διοίκηση.
Αυτήν την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να σηκώσουν το βαρύ φορτίο. Καλά τα λόγια στα καφενεία αλλά από τα λόγια μέχρι την πράξη η διαφορά είναι τεράστια και το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά.

-Έχει γίνει έλεγχος των οικονομικών της ΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές; Και αν ναι, για ποια περίοδο;
-Έχει γίνει ως την περίοδο Σεπτεμβρίου του 2005 και σε εκείνη την περίοδο αυτά που ανακάλυψαν οι ορκωτοί λογιστές, αν διοικούσε η οικογένεια Τσιτσόπουλου δεν ξέρω το τι κατάληξη θα είχε. Μιλάμε για εγκλήματα.

-Να δούμε και τα αγωνιστικά. Φέτος η ομάδα ξεκίνησε για να πρωταγωνιστήσει, άλλαξε 4 προπονητές, κινδύνευσε και τελευταία ανέκαμψε...
-Η Δόξα είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστεί λόγω ονόματος και ιστορίας. Απλά όταν έχουμε 23 προσφυγές από περασμένες διοικήσεις που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ δεν μπορείς να έχεις στο μυαλό σου στον πρωταθλητισμό. Ξέρετε πολύ καλά ότι αν δεν πληρωθεί μια από τις προσφυγές η ομάδα κινδυνεύει να υποβιβαστεί στα χαρτιά. Είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στο κύπελλο από τον Ατσαλένιο και γνωρίζετε ότι συνήθως ο προπονητής είναι αυτός που πληρώνει το μάρμαρο.
Έτσι έγινε με τον Γιάννη Τσεβρετζή, ο οποίος είχε μεταμορφώσει την ομάδα στο τελευταίο πεντάμηνο της προηγούμενης χρονιάς προς το καλύτερο. Ήρθε ο κ. Μπάριος αναγνωρισμένης αξίας ποδοσφαιριστής και προπονητής, ο οποίος μετά από ένα πέρασμα τριών μηνών και για προσωπικούς καθαρά λόγους αναχώρησε στην Ουρουγουάη και διακόψαμε την συνεργασία μας.
Στην συνέχει ήρθε "ο δικός μας" ο Κώστας Βασιλακάκης, τον οποίον ενώπιον του συμβουλίου του προτείναμε δύο χρόνια συμβόλαιο και συμφώνησε.
Με την πάροδο τριών εβδομάδων και μετά το ντροπιαστικό αποτέλεσμα που είχαμε με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, χάσαμε 3-0, υπέβαλε την παραίτηση του, λέγοντας "με ρεζίλεψαν οι ποδοσφαιριστές". Τα σχόλια δικά σας.
Κατόπιν ήρθε στην ομάδα ο κ. Αντώνης Μιχαλακόπουλος, γνώστης της ομάδας κατά το παρελθόν, τα αποτελέσματα του οποίου φαίνονται μετά από λίγες εβδομάδες. Είναι μεγάλη υπόθεση την 11άδα της ΠΑΕ Δόξα Δράμας να την απαρτίζουν 7 Δραμινοί ηλικίας 18-20 ετών.
Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του κ. Μιχαλακόπουλου ήταν και η ομάδα να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και παίκτες όπως ο Κώστας Δάφκος και ο Γαβρίλος Αποστολίδης να έχουν κληθεί στην Εθνική Νέων. Είναι τιμή για τον τόπο μας Δραμινοί αθλητές να φορούν το εθνόσημο.

-Να ρωτήσω κάτι ακόμη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κουμάντο στην ομάδα το κάνει ο Κώστας Τσιτσόπουλος και όχι εσείς και το ΔΣ. Τι έχετε να πείτε;
-Ένας άνθρωπος με 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γήπεδα δεν μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να γίνει γλάστρα. Όσον αφορά το διοικητικό συμβούλιο όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται "κοινή συναινέσει". Αυτό αποφασίζει και άμεσα υλοποιείται.

-Ποιοι απαρτίζουν το ΔΣ της ΠΑΕ;
-Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Θεόδωρος Τσιτσόπουλος
Αντιπρόεδρος Α' Συκωτίδης Βασίλης
Αντιπρόεδρος Β' Σπανίδης Βασίλης
Γενικός Αρχηγός Χατζησταυρίδης Σάββας
Δημοσίων Σχέσεων Αριστείδης Ιωαννίδης
Μέλη Χαλκίδης Νικόλαος, Κεμετζίδης Ηρακλής.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος της Δόξας ότι η ομάδα είναι της Δράμας και όχι του εκάστοτε Τσιτσόπουλου. Κατά το παρελθόν σίγουρα έγιναν κάποια λάθη αλλά εδώ και 10 μήνες τα θετικά που έχουν γίνει σε αυτήν την ομάδα είναι πολύ περισσότερα.
Κοιτάζουμε να γίνουμε ομάδα και με την παρουσία του κόσμου δίπλα μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα με ένα στόχο: την άνοδο της ομάδας στην Β' Εθνική.
Φυσικά πρέπει την προσπάθεια που γίνεται να την υποστηρίξουν και οι πολιτικοί του τόπου μας με μπροστάρηδες τον νομάρχη, τους βουλευτές και του δημάρχους.
Ο Κώστας Ευμοιρίδης αγαπά αυτήν την ομάδα με πάθος και την έχει στηρίξει. Το ίδιο και ο Δήμαρχος μας ο Θωμάς Μαργαρίτης. Όμως χρειάζεται να βοηθήσουν και άλλοι.


Σχόλια (1)

δημητρησ - Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 στις 04:23
τσιτσο παρε την παε

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ