Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Αυτή η ξαφνική αναβολή επισκέψεων υπουργών μας έχει κουράσει...
Η μία αναβολή επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου είχε ως αιτία την Πρόταση Μομφής του ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης.
Η άλλη αναβολή, αυτή του κ. Βουλγαράκη, οφείλονταν στην ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Τελευταία έχουμε και τις ξαφνικές επισκέψεις υπουργών. Έτσι, την Κυριακή ήρθε στην Δράμα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέκος Κοντός για να χαιρετήσει την Γενική Συνέλευση των Αιγοπροβατοτρόφων.
Όμως και πάλι μας αιφνιδίασε. Την επίσκεψη δεν γνώριζε κανένας. Μήπως χρειάζεται καλύτερος συντονισμός;

Στην Δράμα βρέθηκε και η Φώφη Γεννηματά Υπερνομάρχης Αττικής-Πειραιώς, καλεσμένη από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.
Η ομιλία της στον Μύλο, ήταν πολύ επιθετική εναντίον της κυβέρνησης. "Θύμισε παλιό ΠΑΣΟΚ" μου ανέφερε μέλος του κινήματος.
Η κ. Γεννηματά δέχθηκε δύο ανθοδέσμες. Η μια από τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ ενώ η άλλη από τον Νομάρχη Κώστα Ευμοιρίδη.
Πάντα τζέντλεμαν ο Νομάρχης, εξέπληξε με την κίνησή του την Υπερνομάρχη.

Με αυτά τα ετοιμόρροπα σπίτια τι θα γίνει;
Σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές της Δράμας, δίπλα σχεδόν στα βυζαντινά τείχη της πόλης βρίσκεται ένα από αυτά. Το μεγαλύτερο μέρος της σκεπής του έχει υποχωρήσει και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.
Δυστυχώς όμως για όλα αυτά τα σπίτια υπάρχει η γραφειοκρατία που δημιουργεί πολλά προβλήματα. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να κατεδαφίσουν άμεσα όλα εκείνα τα οικήματα που δημιουργούν προβλήματα.
Κάτι πρέπει να γίνει από πλευράς πολιτείας. Ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρεί νόμιμα στην κατεδάφισή τους.

Πάμε τώρα στα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία...
Σύμφωνα με τα στοιχεία, 16 νομοί της χώρας έχουν διψήφιο ποσοστό ανεργίας. Στην δεύτερη θέση είναι ο Νομός Δράμας με ποσοστό 19,5% (πίσω από τον Νομό Καστοριάς με 24,9%).
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι ο νομός μας κατέχει το θλιβερό προνόμιο να έχει την υψηλότερη ανεργία μεταξύ των 5 νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (8ος είναι ο Νομός Καβάλας με 12,2% και 12ος ο Νομός Έβρου με 11,2% ενώ ο Νομός Ξάνθης και ο Νομός Ροδόπης είναι εκτός 16ας).
Η ανεργία είναι ωρολογιακή βόμβα. Και παρά τα θετικά του Αναπτυξιακού Νόμου, δεν έχουμε θεαματικά αποτελέσματα.

Ο Μουσικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας έχει επιδείξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλούσια δραστηριότητα. Με αντιπρόεδρο τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ το έργο άρχισε να φαίνεται.
Τελευταία εμφανίστηκε στο Δημοτικό Ωδείο το τρίο του Λευτέρη Χριστοφή. Είχαμε δηλαδή την σύμπραξη του λυρικού κιθαρίστα με τον πρύτανη των κρουστών Νίκο Τουλιάτο και τον μπασίστα Νίκο Μαστροκωστόπουλο.
Σε συζήτηση με τον Νίκο Τουλιάτο μου εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ποιότητα των τραγουδιών που ακούγονται και για την μεγάλη ζημία που έχει γίνει στην ελληνική μουσική από διάφορους "κατασκευαστές" τραγουδιών. Με αιχμηρό λόγο και άποψη για την ελληνική μουσική ο Νίκος Τουλιάτος με εντυπωσίασε.

Συνομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας ιδρύθηκε στην ημερίδα Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Την δημιουργία του νέου φορέα χαιρέτησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος χαρακτήρισε ορόσημο για την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών, το έτος 2007.
Είναι πολύ θετική η δημιουργία του νέου οργανισμού που εύχομαι να καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών και να λύσει πάγια προβλήματα.
Ο κλάδος των μικροπωλητών έχει πολλά προβλήματα. Στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που τρέχουν για το μεροκάματο και δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο νέος φορέας μπορεί και πρέπει να τους στηρίξει.

Είναι γνωστό ότι η Μέριμνα Ποντίων Κυριών έχει επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Μεθοδικά και οργανωμένα διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.
Έτσι, μετά την εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη έφερε στην Δράμα τον μεγάλο Έλληνα λαϊκό ποιητή και στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος ποιητής και δημοσιογράφος επισκέφτηκε την πόλη μας. Συγχαρητήρια στην Μέριμνα για την ωραία πρωτοβουλία και καλή συνέχεια.

Παλικάρι ο Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης...
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο "Δραμινό Κανάλι" και στην δημοσιογράφο Νατάσα Ιωαννίδου, ανέφερε ότι η σημαία του αγώνα δεν υποστέλλεται για τις πάγιες διεκδικήσεις του τόπου.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην αντιπρύτανη του ΔΠΘ και βουλευτή Ξάνθης κ. Τσαλίδη, που εξέφρασε αντιρρήσεις για την διεύρυνση του Δημοκρίτειου στους Νομούς Δράμας και Καβάλας.
Και η ατάκα του Θωμά "Δηλαδή η σωστή λειτουργία του Πανεπιστημίου ανακαλύπτεται όταν η Δράμα διεκδικεί Πανεπιστημιακή Σχολή; Δεν είναι λογική αυτή που βοηθά την συνεργασία των 5 νομών της Περιφέρειας".

Παρακολούθησα την τοποθέτηση του κ. Φίλιππα Τσαλίδη και έμεινα έκπληκτος. Μα είναι δυνατόν αναρωτήθηκα να δέχονται την δημιουργία δύο Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ορεστιάδα (με διαδικασίες Express) και την ίδια ώρα να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα όταν μιλάμε για Πανεπιστήμιο στην Δράμα και στην Καβάλα;
Τότε θυμήθηκα τις αντιρρήσεις των Νομαρχιακών Συμβούλων της Ξάνθης όταν διεκδικούσαμε τα ίδια κίνητρα. Και μια Νομαρχιακή Σύμβουλος της Ξάνθης το είπε πολύ απλά. Εγώ είμαι με την Θράκη είπε... Το είπε τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Νίκησε η Προσοτσάνη για το Πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής και έκανε ακόμη ένα βήμα για την άνοδο στην Γ' Εθνική. Η διαφορά των 8 βαθμών από την δεύτερη ομάδα διατηρείται και θέλει λίγη ακόμη προσπάθεια για να κλείσει η χρονιά ονειρεμένα.
Έχασαν οι Ελπίδες 27-26 στην Ν. Ιωνία, όμως όπως όλα δείχνουν διατηρεί το προβάδισμα για την 3η θέση στην Α1 Κατηγορία Χάντμπολ Γυναικών.
Άσχημα τα μαντάτα για τον ΚΑΟΔ που διασύρθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή (83-83). Είναι τελευταίος στην βαθμολογία και θα δώσει μέχρι τέλους την μάχη της παραμονής. Πάντως η ομάδα μας είναι πραγματικό ασανσέρ. Η καλή εμφάνιση με το Ρέθυμνο δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ