Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Πολιτική κόντρα στην ΝΔ με χαρακτηρισμούς μιας άλλης εποχής.
Στο επίκεντρο των γεγονότων ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θωμάς Ιωαννίδης και ο πρώην βουλευτής Στάθης Σαραφόπουλος.
Ο οποίος ανέπτυξε τους τελευταίους μήνες μια μεγάλη κινητικότητα. Συνεντεύξεις, δηλώσεις, παρεμβάσεις, άρθρα όπου αναφέρονταν σε θέσεις του για θέματα που αφορούν τον νομό.

Το τελευταίο άρθρο του με τίτλο "Δεν υπάρχουν ένοχοι πολιτικοί και αθώοι πολίτες!" άναψε φωτιές.
Έκανε λόγο για λιγούρηδες της εξουσίας και για βίαια και πλήρη υποβάθμιση της περιοχής μας που ξεκίνησε το '95 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Τα είπε και έλαβε σκληρή απάντηση από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ που αποδοκίμασε την συμπεριφορά του γιατί επιχειρεί να μηδενίσει το έργο της κυβέρνησης στον νομό.
Και απάντησε κάνοντας λόγο για μικροπολιτική και αδιαφορία. Παράλληλα χαρακτήρισε τρελούς όσους υπέγραψαν την ανακοίνωση.

Όλα αυτά θυμίζουν την φράση από παλιά ελληνική ταινία... Όπου ο πρωταγωνιστής έλεγε ότι "είμαστε μια όμορφη ατμόσφαιρα"...
Όμορφος κόσμος, γεμάτος αλληλεγγύη. Αν υποψιαστώ ότι στην ΝΔ τα στελέχη δεν είναι φίλοι θα τρελαθώ.

Μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης... Κόψε κάτι... Οι άνθρωποι απλά εκφράζονται. Απλά βγάζουν τον αυθορμητισμό τους.
Να συμφωνήσω με τον Γιάννη. Όμως ο ρόλος των πολιτικών οργανισμών δεν είναι να χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο, αλλά να παράγουν πολιτική.
Όταν σε έναν τόπο τα στελέχη αντί να συζητήσουν κοντράρονται, τότε αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον.

Και στην ΝΔ οι κόντρες καλά κρατούν... Ο βουλευτής και δύο πρώην βουλευτές ήρθαν δημόσια σε αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Και φαίνεται πως αυτή η κόντρα θα έχει και συνέχεια.
Ο Σαραφόπουλος πέταξε το γάντι. Και ουσιαστικά αμφισβήτησε τις δομές λειτουργίας την κομματικής οργάνωσης. Που θα πρέπει να λειτουργεί από την βάση προς την κορυφή και όχι με αντίθεση κατεύθυνση.

Όμως τι πρότεινε ο Στάθης; Ένα ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης μια εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για όλους τους τομείς της τοπικής μας οικονομίας, σε συνδυασμό με ποιότητα ζωής για τους πολίτες.
Καλό ακούγεται. Είναι άραγε ρεαλιστικό;
Σε εποχές οικονομικής κρίσης όπου ζούμε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορούμε να κάνουμε λόγο για τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα; Και τι θα προσφέρουν σε μια κοινωνία που κάθε μέρα ζει και μαι άλλη πραγματικότητα;
Όλες αυτές οι προτάσεις έχουν ρεαλιστική προσέγγιση όταν ζούμε σε ήρεμες και προβλέψιμες καταστάσεις. Όταν καθημερινά ακούμε για απρόβλεπτα και οδυνηρά γεγονότα. Τα παραπάνω φαντάζουν σαν "όνειρα χειμερινής νυκτός".

Για να δούμε τι θα δούμε στην ΝΔ. Όπου να σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι άλλο θα δούμε. Πάντως η αντάρα δεν είναι καθόλου τυχαία... Κάτι παίζεται και θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν χρειάστηκε ούτε η Αγγελική Νικολούλη, ούτε ο Ερυθρός Σταυρός να τον ψάξουν και να τον βρούν.
Αναφέρομαι στον Γιάννη Αλατζά, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "Εμπορικό" που βρέθηκε στην επικαιρότητα όταν έστειλε μια επιστολή του στην εφημερίδα "ΗΧΩ" για την Ονειρούπολη, και τελικά την δημοσίευσαν άλλες τοπικές εφημερίδες...
Όπως είπε ο εκδότης της εφημερίδας, τον έψαχνε για να του δώσει διευκρινήσεις.
Τελικά εμείς τον ψάξαμε και τον βρήκαμε σε λίγα λεπτά.

Και μας έδωσε εξηγήσεις...
Για την κίνηση στο ξενοδοχείο του την περίοδο της Ονειρούπολης. Με φυσικό τρόπο τον ρώτησα που βρίσκονται το προηγούμενο διάστημα όταν κάποιοι τον αναζητούσαν... "Μα ήμουν εδώ...", ανέφερε, "...εργαζόμουν στην επιχείρησή μου..."

Είναι κακό πράγμα η λογοκρισία. Να βάζεις προαπαιτούμενα και να ΜΗΝ δημοσιεύεις επιστολές επειδή ίσως διαψεύδουν τις δικές σου θέσεις και απόψεις.

Και η οικολογία δεν έχει σύνορα...
Θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα θέματα περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον Νομό Δράμας. "Είσαι τρελός;" μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης... "Περιμένεις να τα βάλουν με τον... Αφού ξέρεις πως παίζεται το έργο."
Και εκεί σταματάει η συζήτηση.
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι αισθάνονται τίμιοι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί.

Μας είχαν τρελάνει με τις ανακοινώσεις τους να γίνει το Εθνικό Στάδιο, γιατί είναι αναγκαιότητα για την άθληση της νέας γενιάς.
Μέχρι να εγκριθεί το έργο ακούγαμε ότι δεν έχει γίνει τίποτε, ότι η πολιτεία αδιαφορεί κλπ. Αναρωτιόντουσαν επίσης τι κάνει ο Δήμος. Το έργο τελικά με παρέμβαση του Δημάρχου στον Υφυπουργό Αθλητισμού εγκρίθηκε και ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν...

Και τώρα δημιουργούνται τετελεσμένα για τον χώρο όπου πρέπει να αθλούνται τα παιδιά μέχρι ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Στις επιτυχίες και στην επίτευξη των κόπων κάποιοι δυστυχώς σφυρίζουν αδιάφορα. Ούτε μια λέξη, ούτε ένα συγχαρητήρια για την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Σταδίου.
Απλά ψάχνουμε προβλήματα για να γκρινιάζουμε. Λίγη ηρεμία δεν βλάπτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ