Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το "Μπάχαλο" των καταλήψεων και οι εξωπραγματικοί Αριστεροί
Δεν πάει άλλο με αυτό το "μπάχαλο", λέει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας από τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.
Ο κ. Μίχαλος αναφέρει πως μετά τα κλειστά Πανεπιστήμια θα υπάρξουν και κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο τζίρος έχει μειωθεί τουλάχιστον 30% από τις επαναλμβανόμενες επιχειρήσεις.

"Δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι, όποιος θέλει και όταν θέλει, να κλείνει το κέντρο της Αθήνας και να σπρώχνει στην απόγνωση καταστηματάρχες και πολίτες", αναφέρει.
Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μίχαλο.
Μα είναι δυνατόν σε αυτήν την χώρα 50-100 άνθρωποι να διαλύουν την χώρα;
Που συμβαίνουν αυτά;
Να συνδέσω λίγο το παραπάνω πρόβλημα που απασχολεί κύρια την Αθήνα με το θέμα των καταλήψεων που έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.
Θα ήθελα να ήξερα σε πιο οργανωμένο κράτος του κόσμου έχουν δικαίωμα οι φοιτητές να κλείνουν τις σχολές για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαγορεύοντας τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή όπου οι μετρημένοι στα δάκτυλα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κλείνουν τις σχολές με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που έχουν ελάχιστη συμμετοχή;
Και με ποιο δικαίωμα θέλουν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία ότι οι εξωπραγματικές και χωρίς λογική απόψεις τους είναι οι σωστές;
Ρώτησαν τους γονείς των φοιτητών που χάνουν την εξεταστική, αν αντέχουν να πληρώνουν ΧΑΒΑΛΕ μηνιάτικα για τα έξοδα των σπουδών των παιδιών τους;
Ρώτησαν την ελληνική κοινή γνώμη αν συμφωνεί με την αισθητική τους;
Ειλικρινά δεν μπορώ να ανεχθώ ως πολίτης αυτής της χώρας άλλη μιζέρια και παρακμή. Η δημοκρατία έχει κανόνες και όρια... Δυστυχώς αυτό δεν το έχουν καταλάβει όσοι έκλεισαν τις σχολές και ταλαιπωρούν την χώρα.

Καλή η επαναστατική γυμναστική σύντροφοι, όμως θα ήθελα να ήξερα: Σε καθεστώτα κοντά στις δικές σας απόψεις (Βενεζουέλα, Κούβα) θα ανέχονταν την διάλυση των Πανεπιστημίων που εσείς εδώ ανενόχλητοι το κάνετε πράξη;
Θα ήθελα μια ουσιαστική απάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ