Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Σάρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Δράμα...
Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στον ετήσιο χορό που διοργάνωσε στο Κέντρο "Focus " η ΝΟΔΕ Δράμας της ΝΔ. Άνετη, επικοινωνιακή και με το χαμόγελο στα χείλη, καθήλωσε με την ομιλία της όλους τους παρευρισκόμενους.
Η Ντόρα δεν παίζεται. Μίλησε χωρίς γραπτό κείμενο και αναφέρθηκε στο έργα που εκτελούνται στον Ν. Δράμας λες και ήταν Δραμινή.
Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν αυτά που είπε για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρήστο Βασιλειάδη. Που επικοινώνησε μαζί της και την ζήτησε να έρθει στην εκδήλωση της ΝΔ. Και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά της δεν το αρνήθηκε.

Την Ντόρα συνόδευε ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελας, ενώ ήταν παρόντες και οι στενοί της συνεργάτες με επικεφαλής τον κ. Ζαφειριάδη.
Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της. Και η ίδια δεν το αρνήθηκε σε κανέναν, παρόλο που τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά.

Επιτέλους, λίγη ενημέρωση...
Στον Δήμο Δράμας αναφέρομαι όπου η δια βίου μάθηση έγινε καθεστώς. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Έχεις το δικαίωμα να είσαι άπειρος και να δηλώνεις μη γνώστης. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τυραννάς το σώμα.
Η άποψη έμπειρου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δράμας που μου ανέφερε πως στον Δήμο ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα ενώ υπάρχουν σοβαρά, αποδεικνύει ότι είναι "μεγάλη" υπόθεση η εμπειρία.
Τα θέματα δεν πρέπει να κρίνονται με βάση τον θόρυβο που προκαλεί η συζήτησή τους. Ακούστε με, κάτι ξέρω από τα 18 χρόνια που παρακολουθώ τα Δημοτικά Συμβούλια...

Ας πούμε, διαβάζω θέμα ενημέρωσης για την Δημοξυλουργική...
Άντε και σε ενημέρωσαν. Τι έγινε; Διαφωνεί κανένας επί της ουσίας ότι έπρεπε να κλείσει; Αυτό είναι νομοτέλεια. Είναι σαν να συζητάμε για το αν η γη είναι στρογγυλή... Να αποφασίσουμε κάτι που μας ενώνει ως τοπική κοινωνία;
Ο Δήμος δεν πρέπει να παριστάνει τον επιχειρηματία. Πρέπει να λειτουργεί αυστηρά στα του "οίκου του". Γιατί όταν πάει να στήσει επιχειρήσεις, δεν μπορεί. Άρα καλώς έκλεισε η Δημοξυλουργική. Επί της ουσίας διαφωνεί κανένας;

Πάμε και στο θέμα των συμβασιούχων του Ωδείου...
Όπου κανένας δεν επαίνεσε τους καθηγητές που προσφέρουν. Και μαθαίνουν τα παιδιά μας μουσική. Τώρα αν η λογική του παραλόγου προβλέπει να διεκδικούν ασφάλιση σε δύο ταμεία άλλου παπά ευαγγέλιο. Το ζητούμενο για το σύστημα είναι η μάθηση, που δυστυχώς έγινε δευτερεύον θέμα.

Όσο για τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου...
Γνωρίζω την συγκεκριμένη υπάλληλο από την τήρηση των πρακτικών τα προηγούμενα χρόνια. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το όποιο ανθρώπινο λάθος δεν ακυρώνει το ήθος και την συνέπεια που έχει επιδείξει. Αλίμονο.

Πάντως κάθε φορά που παρακολουθώ συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αισθάνομαι μια μεγάλη απογοήτευση.
Από την αίθουσα αυτή έχουν περάσει σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν "σφραγίσει τα κοινά". Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στον ναό της Δημοκρατίας τα πράγματα έχουν εκτροχιαστεί. Και οι υπεύθυνοι είναι πολλοί.

Θυμάμαι τον Ανέστη Σαατσόγλου, τον Κώστα Σούτο, τον Κεφαλίδη, τον Λευτέρη Δοματζόγλου, τον Σωκράτη Δημητριάδη, τον Λεωνίδα Γαλανόπουλο, τον Φώτο Γιαννόπουλο, τον Γιάννη Ιωαννίδη, την Μαίρη Καρκατσάνη, τον αείμνηστο Αρίστο Πολίτη.
Πρόσωπα που με τον αντιπολιτευτικό τους λόγο δίδαξαν και έκαναν σοφότερη την Δημοτική Αρχή. Αλίμονο αν αυτός δεν είναι ο στόχος. Η άγονη αντιπαράθεση μόνο κακό κάνει και βλάπτει τις τοπικές υποθέσεις. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και εκ του πονηρού σκέψεις χωρίς αντίκρυσμα.

Να σταματήσω λίγο την συζήτηση για το παρελθόν. Και να δούμε το μέλλον.
Άλλωστε το στοίχημα πρέπει να είναι αυτό. Που βαδίζει ο τόπος μας και ποιο το αναπτυξιακό του μοντέλο. Είδατε καμία συζήτηση επί της ουσίας; Είδατε καμία ανάλυση;
Εδώ τα πράγματα βαδίζουν εκ του ασφαλούς. Με μοναδική δικλείδα την αβεβαιότητα.

Η Δράμα έχει απαιτήσεις...
Θέλει όραμα και δράσεις για το αύριο. Χρειάζονται δράσεις συγκεκριμένες και με ονοματεπώνυμο. Όλα τα άλλα περισσεύουν.

Να δούμε κάτι που είναι διεκδίκηση.
Η Δράμα διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις. Μια τεράστια διοργάνωση που θα φέρει στην Δράμα εκατοντάδες επισκέπτες.
Τρέχει ο φίλος Δημήτρης Καραγιαννίδης... Τρέχουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Τρέχει και ο Δημήτρης Τούμπανος. Όπως και οι αιρετοί φορείς. Ευχόμαστε άμεση λύση και λειτουργία όλων των γηπέδων ώστε να μην κινδυνέψουν οι αγώνες. Που είναι για την Δράμα μεγάλο στοίχημα.

Μια σημαντική ημερίδα διοργανώνεται στο "Ηλέκτρα Παλλάς" στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ. Θέμα της "Αλήθεια και μύθοι για την σχέση ελιάς-καρκίνου: Τα επιστημονικά δεδομένα".
Ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής βιοχημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Χρήστος Εμμανουηλίδης αναπληρωτής καθηγητής ογκολογίας Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας.
Ενδιαφέρον το θέμα όπου θα αναλυθεί και το θέμα της φραπελιάς που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

Ανοικτή επιστολή έστειλε η Διοίκηση του ΓΣ Δόξας Δράμας όπου αναφέρει πως θα συνεχίσει τον αγώνα της για την σωτηρία της ομάδας της Δόξας Δράμας.
Στην επιστολή που είναι ιδιαίτερα σκληρή, καλούνται όλοι οι αληθινοί Δοξαίοι να συστρατευθούν στο πλευρό του Ερασιτέχνη για καλό της αγαπημένης μας ομάδας.
Και την ώρα που η Δόξα βολοδέρνει, μια άλλη Δραμινή ομάδα, ο Ερμής, πανηγυρίζει την άνοδο στην Α2 κατηγορία Βόλεϊ Γυναικών. Νίκησε 3-2 την Σταυρούπολη στο ντέρμπι κορυφής και πλέον η ομάδα μας είναι το φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ