Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Βαβέλ το ΠΑΣΟΚ
Τελικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μας τρελάνουν...
Ναι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Όχι στην αναθεώρηση λένε ο Αν. Λομβέρδος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Ναι μεν, αλλά όχι", ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Την ίδια ώρα οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου περί ασύλου προξένησαν την αντίδραση του κ. Παπανδρέου που ζήτησε να μην δημιουργούν σύγχυση με τις δηλώσεις τους.
Αυτά δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ έχει αυτήν την στιγμή πολλά προβλήματα και δεν έχει ενιαίες και ξεκάθαρες θέσεις για σημαντικά θέματα.
Όπως οι αλλαγές στην παιδεία, που είναι απαραίτητες. Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Πανεπιστημιακού Ασύλου;
Τα οργανωτικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ είναι εμφανή.
Η εσωκομματική νηνεμία στο ΠΑΣΟΚ κράτησε μια εβδομάδα. Πάλι καλά, συνήθως τα θαύματα διαρκούν μόνο τρεις ημέρες.

Απίστευτο βιβλίο νόθευσης της ιστορίας
Διαβάζω στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"...
"Ποιος ήταν ο Κεμάλ Ατατούρκ; Σύμφωνα με το βιβλίο που διδάσκονται σήμερα τα ελληνόπουλα της ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού, ήταν ο ηγέτης των Τούρκων που απελευθέρωση την Σμύρνη από τους Έλληνες!
Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού ο αναγνώστης σταχυολογεί τα εξής απίστευτα:
-Για τον Κεμάλ Ατατούρκ: "Ο ηγέτης του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων(...) Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στην Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα" (σελ. 100).
-Για το Κυπριακό (σελ. 121-123): Καμία φωτογραφία από την τουρκική εισβολή, ενώ το ψευδοκράτος εμφανίζεται να δημιουργήθηκε το 1974 αντί του 1983.
-Παραλείφθηκαν οι θεματικές ενότητες "Οι Έλληνες εκφράζουν τους καημούς και τις ελπίδες τους κατά την Τουρκοκρατία" και "Η Θράκη, η Μικρά Ασία και ο Πόντος, κέντρα ακμαίου Ελληνισμού", παρά τις σχετικές οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Οι εκπλήξεις πολλαπλασιάζονται κατά την ανάγνωση των τεσσάρων βιβλίων της "Κοινής Ιστορίας" (το οποίο, σύμφωνα με διαφημιστικό φυλλάδιο του CDRSEE, προωθείται προς μετάφραση και στα "μακεδονικά"!):
-Στο πρώτο βιβλίο (σελ. 62-64) το παιδομάζωμα χαρακτηρίζεται "πρωτότυπη οθωμανική πρακτική" η οποία "ευνοούσε την κοινωνική ανέλιξη"!
-Στο τέταρτο βιβλίο (σελ. 152) υπάρχει χάρτης των Βαλκανίων όπου αναφέρονται τα Σκόπια ως "Μακεδονία".
-Δεν γίνεται καμία αναφορά στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στις θηριωδίες εις βάρος του Ελληνισμού της Μικρασίας, στις συστηματικές διώξεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, στα Νόμπελ λογοτεχνίας που απονεμήθηκαν σε Σεφέρη και Ελύτη."
Αποσύρετε επιτέλους αυτό το έκτρωμα. Είναι ντροπή...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ