Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Θεόδωρος Δαμιανός

πρ. Βουλευτής Δράμας-πρ. Υφυπουργός Ανάπτυξης

1 σχόλιο

Δέχομαι πάρα πολλές πιέσεις να είμαι υποψήφιος στον Ν. Δράμας

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον πρώην Υφυπουργό και Βουλευτή Δράμας της ΝΔ Θόδωρο Δαμιανό.
Βουλευτής Δράμας τις περιόδους 1981-1996 και 1998-2000, Υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρόεδρος της ΕΑΒ μέχρι πρόσφατα ρωτήθηκε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Όσο για τα σενάρια περί καθόδου του στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανέφερε ότι πάρα πολλοί τον πιέζουν να είναι υποψήφιος στην Δράμα.
Ξεκαθαρίζει παρ' όλα αυτά ότι πολιτεύεται στην Β' Αθηνών και ετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές σ' αυτήν την περιφέρεια... Παρ' όλα αυτά δηλώνει σταθερά στρατιώτης της παράταξης και αν πάρει την όποια εντολή θα την εκτελέσει.
Όλα ανοικτά λοιπόν για το που θα είναι υποψήφιος ο κ. Θόδωρος Δαμιανός.

-κ. Δαμιανέ, χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά από πολύ καιρό έχουμε την δυνατότητα να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα.
-Είναι και δική μου χαρά που επικοινωνώ μαζί σας και με τους φίλους αναγνώστες σας.

-Με πλούσια πολιτική δραστηριότητα, διατελέσατε επί 17 χρόνια Βουλευτής Δράμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της ΕΑΒ. Από το 2000 πολιτεύεστε στην Β' Περιφέρεια Αθηνών. Ποιοι οι λόγοι που σας ώθησαν να αλλάξετε Εκλογική Περιφέρεια;
-Μετά τις εκλογές του 1996 ήταν αδύνατο να κρατήσω γραφείο και σπίτι στη Δράμα, αφού όλοι γνωρίζετε ότι ο Δαμιανός δεν έγινε πλούσιος από την πολιτική, μια και ούτε έκλεψε, ούτε λαδώθηκε στα 25 χρόνια της πολιτικής του καριέρας. Μετά από λίγο αρχικά επί προεδρίας Έβερτ και στη συνέχεια Καραμανλή απεφασίσθει να πολιτευτώ στην Β' Αθηνών όπου το κόμμα ήθελε ένα Βορειοελλαδίτη και ένα Πόντιο. Εγώ ήμουν και τα δύο.

-Παρακολουθείτε τις εξελίξεις που αφορούν τον Ν. Δράμας; Έρχεστε σε επαφή με εκπροσώπους φορέων και πολίτες του νομού μας;
-Φυσικά παρακολουθώ τις εξελίξεις στη πατρίδα μου, άλλωστε την υπηρέτησα με συνέπεια και, πιστεύω, με επιτυχία 20 ολόκληρα χρόνια. Τώρα, για επαφές, τι να σας πω, οι πατριώτες μας που ζητούν τη βοήθεια μου είναι σχεδόν όσοι και όταν ήμουν βουλευτής Δράμας. Φυσικά βρίσκουν την πόρτα ανοικτή όπως και τότε.

-Να σας θέσω ευθέως το ερώτημα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το σκέπτεστε να είστε και πάλι υποψήφιος Βουλευτής Δράμας στις επόμενες εκλογές. Αληθεύουν; Πότε θα γνωρίζουμε τι θα πράξει ο Θόδωρος Δαμιανός;
-Ευθεία ερώτηση, ευθεία απάντηση. Εγώ πολιτεύομαι στη Β' Αθηνών και ετοιμάζομαι για τις επερχόμενες εκλογές σ' αυτή την περιφέρεια όπου από ότι φαίνεται αυτή την φορά θα πετύχω τον στόχο μου. Όμως πρέπει να σας ομολογήσω ότι το τελευταίο διάστημα δέχομαι πάρα πολλές πιέσεις από τη Δράμα και όχι μόνο, από παλιούς και νέους φίλους, Νεοδημοκράτες και όχι μόνο, που θεωρούν ότι είμαι χρήσιμος για το νομό. Εγώ είμαι σταθερά στρατιώτης της παράταξης που υπηρετώ με συνέπεια 25 χρόνια, αν πάρω εντολή θα την εκτελέσω, και τότε θα το μάθετε και εσείς.

-Να δούμε και λίγο τα θέματα της επικαιρότητας... Αλλαγές στην παιδεία με την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την λειτουργία μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Τι θα κερδίσει ο μέσος Έλληνας πολίτης;
-Πραγματικά δεν έχω αντιληφθεί ποιους ενοχλεί και ποιοι αντιδρούν στη συγκεκριμένη τροποποίηση. Ας σκεφτούμε στ' αλήθεια ποιοι θα πάνε αύριο σε αυτά τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Όσοι δεν πετύχουν στα κρατικά. Πού πηγαίνουν όλοι αυτοί σήμερα, είτε σε χαμηλού επιπέδου ιδιωτικές σχολές της χώρας, είτε ακόμη χειρότερα σε αμφιβόλου ποιότητος πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως των Βαλκανίων, με αποτέλεσμα και εκατομμύρια εκατομμυρίων να φεύγουν από την Ελλάδα, αλλά και οι περισσότεροι να ταλαιπωρούνται για να αναγνωρίσουν τα πτυχία τους.
Με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που θα ελέγχονται όμως από το κράτος για την ποιότητα και το επίπεδο των απερχόμενων σπουδών, και τα χρήματά μας θα μείνουν στη χώρα, και τα παιδιά μας θα έχουν αναγνωρισμένα και αποδεκτά πτυχία. Αν μάλιστα είναι υψηλό το επίπεδο των σχολών αυτών, θα προσελκύσουν και ξένους φοιτητές, αλλά θα βοηθήσουν και στην βελτίωση του επιπέδου των κρατικών πανεπιστημίων που άλλωστε αποτελεί και στόχο της κυβέρνησης.

-Και με το πανεπιστημιακό Άσυλο τι πρέπει να γίνει κατά την άποψή σας;
-Το πανεπιστημιακό άσυλο έγινε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την προστασία του ακαδημαϊκού πνεύματος και σήμερα έτσι όπως εφαρμόζεται βοηθάει την ελεύθερη διακίνηση μολότοφ και ναρκωτικών και προστατεύει ελάχιστα περιθωριακά και εγκληματικά στοιχεία. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει με τρόπο που και να εξασφαλίζει τους βασικούς του στόχους, αλλά και να εμποδίζει την εκμετάλλευση του από επικίνδυνα στοιχεία.

-Η ΝΔ δεσμεύτηκε προεκλογικά να επιφέρει αλλαγές στην λειτουργία του κράτους. Έγιναν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση; Όπως επίσης τι γίνεται με την καθημερινότητα;
-Έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του, αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμη για να γίνουν. Η μάχη της κυβέρνησης για την αλλαγή της εικόνας της χώρας έχει ήδη κερδηθεί. Εκεί που έχουμε μείνει πίσω είναι η ακρίβεια και η ανεργία, που παρότι για πρώτη φορά βρίσκεται κάτω από το 10% εξακολουθεί να είναι υψηλή. Η κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια τον αγώνα της για τις μεταρρυθμίσεις και ήδη οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι μικροσυνταξιούχοι άρχισαν να εισπράττουν τα υποσχεθέντα από τον Κώστα Καραμανλή. Σύντομα πιστεύουμε θα αρχίσουν να φαίνονται και σε άλλους τομείς τα αποτελέσματα της πολιτικής μας.

-Πότε εκτιμάτε ότι θα έχουμε εκλογές;
-Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2008 και ειλικρινά δεν βλέπω σήμερα το λόγο να τις κάνει νωρίτερα.

-Η εκλογολογία παρόλα αυτά βλάπτει...
Έχετε δίκιο και γι' αυτό καλά θα κάνουν οι εκλογολογούντες να αντιληφθούν ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα που δεν ωφελεί κανένα.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θέλω να στείλω την αγάπη μου σε όλους τους φίλους αναγνώστες σας και να τους ευχηθώ όπως και σε σας καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαρές και επιτυχίες.


Σχόλια (1)

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 στις 23:44
Η ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ