Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η προσφορά παροχών και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες
Κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι ζούμε σε καθεστώς απόλυτης αναλγησίας.
Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 21Β/17-1-07) αυξάνονται κατά 10% τα ποσά τα οποία αποδίδει ο ΟΓΑ στους νεφροπαθείς και στους χρόνιους πάσχοντες ασφαλισμένους του, ως έξοδα μετακίνησής τους.
Σύμφωνα με την απόφαση:
-Στους νεφροπαθείς, οι οποίοι μετακινούνται για αιμοκάθαρση εκτός του νομού του τόπου κατοικίας τους, το δικαιούμενο ποσό για έξοδα μετακίνησής τους, αναπροσαρμόστηκε από 410 σε 450 ευρώ μηνιαίως και για όσους μετακινούνται εκτός του νομού του τόπου κατοικίας τους από 587 σε 650 ευρώ μηνιαίως.
-Στους χρόνιους πάσχοντες το δικαιούμενο ποσό για έξοδα μετακίνησής τους αναπροσαρμόστηκε από 283 σε 310 ευρώ κάθε μήνα κατ' ανώτατο όριο.
Με την ίδια απόφαση αναπροσαρμόστηκαν με αύξηση 15% οι αποδιδόμενες από τον ΟΓΑ στους ασφαλισμένους του δαπάνες για αγορά διαφόρων βοηθητικών θεραπευτικών μέσων.
Ειδικά για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου η αποδιδόμενη δαπάνη αναπροσαρμόστηκε από 315 σε 365 ευρώ και για αγορά ειδικού τύπου πτυσσόμενου αναπηρικού αμαξιδίου από 1584- σε 1820 ευρώ.
Φυσικά χρειάζονται πολύ περισσότερες παροχές και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Το κράτος πρόνοιας πρέπει να στηρίξει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Έρωτας Γεύσεων
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ν. Ημαθίας διοργάνωσαν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου "Έρωτας Γεύσεων" της Στέλλας Επανού.
Το βιβλίο "Έρωτας Γεύσεων" είναι το πρώτο βιβλίο μαγειρικής για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ το οποίο δημιουργήθηκε με την αρωγή του Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.
Είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι, μια γευστική περιήγηση σε ένα πάντρεμα γεύσεων Ανατολή και Δύσης με επιρροές από την τοπική παράδοση, ένα χαρακτηριστικό δείγμα προβολής της γευστικής ταυτότητας της περιοχής, μιας πλούσιας κουζίνας, απλής στο μαγείρεμα με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών.
Στις σελίδες του βιβλίου, οι συνταγές παρουσιάζονται θεματικά, με βάση τον τόπο καταγωγής τους, αλλά και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται. Επίσης έχουν χωριστεί σε εποχές σύμφωνα με το τι παράγεται και τι τρώγεται την άνοιξη, το φθινόπωρο, το καλοκαίρι, τον χειμώνα, στους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Το βιβλίο ήδη βρίσκεται στην δεύτερη έκδοσή του και έχει γίνει γρήγορα αγαπητό για την απλότητά του και τις νοστιμιές του.
Συνοδεύοντας την κα. Στέλλα Σπανού στην Βέροια έγινα αποδέκτης των ιδιαίτερα κολακευτικών σχολίων τόσο για τον "Έρωτας Γεύσεων", όσο και για τον ταξιδιωτικό οδηγό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μια πρωτοβουλία πρωτότυπη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ