Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Στην Δράμα έρχεται την Κυριακή το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Οργανωτικού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βουλευτής Συλβάνα Ράπτη. Θα παραβρεθεί στον ετήσιο χορό και στην κοπή πίτας του ΠΑΣΟΚ.
Για να δούμε, θα είναι παρούσες όλες οι τάσεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ; Και αν βρεθούν στον ίδιο χώρο, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν όπως τις παλιές αξέχαστες μέρες;
Για την κα. Συλβάνα Ράπτη το στοίχημα είναι μεγάλο. Να ενώσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τώρα στο δύσκολο εγχείρημα απέτυχαν όσοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες (Διαμαντοπούλου, Αποστολάκη, Ευθυμίου, Καστανίδης, Τσακλίδης, Κουτμερίδης κλπ).
Για να δούμε πως θα τα πάει η Συλβάνα;

Σημαντική η πρωτοβουλία της νέας Δημοτικής Αρχής Νικηφόρου να καθαρίσει το αλσύλλιο της Αφριανής με την συνδρομή πολλών κατοίκων της περιοχής και των υπαλλήλων του Δήμου.
Το αλσύλλιο ήταν ένα από τα σημαντικά έργα του πρώην προέδρου της κοινότητας Γιάννη Μανωλεσάκη, που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε το γνωστό ως "Τσάι" σ' ένα πραγματικό παράδεισο.
Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί προορισμό για πολλούς Δραμινούς.

Και μιας και ο λόγος για τον Δήμο Νικηφόρου, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε και τον θεσμό του Δημότη-Εθελοντή με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δημότες της περιοχής.
"Θέλουμε τον Δημότη ενεργό και υπεύθυνο πολίτη. Θεωρούμε την συμμετοχή του απαραίτητη στην λήψη αποφάσεων και στην υλοποίηση δράσεων", ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Καριώτης.
Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Εκδήλωση για το θέμα του σακχαρώδη διαβήτη και τις νεότερες ινσουλίνες, αντλίες ινσουλίνης και την εισπενόμενη ινσουλίνη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διαβητικών και της Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος.
Πολύ θετικό κρίνω το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής κόσμου που αποδεικνύει πως οι Δραμινοί έχουν κατανοήσει τους κινδύνους από την "ύπουλη" ασθένεια του διαβήτη και γι' αυτό συμμετέχουν σε όλες τις ομιλίες και τις ημερίδες που πραγματοποιούνται.
Η ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας της ανθρωπότητας που είναι η ραγδαία εξάπλωση του διαβήτη.

Ως γνωστόν το φυσικό αέριο συνεχίζει την διαδρομή του στον Νομό Δράμας και σύντομα θα συνδεθεί με την Βιομηχανική Περιοχή και το Νοσοκομείο Δράμας.
Παρόλα αυτά δεν λείπουν και οι κακοτεχνίες. Στον οδικό άξονα Νέας Αμισού-Αρκαδικού οι σωλήνες πέρασαν από την μέση του δρόμου για να μην προκαλέσουν ζημίες στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Μόνο που ο εργολάβος δεν αποκατέστησε τις ζημίες που προκλήθηκαν και γέμισε ο δρόμος σαμαράκια και λακκούβες.
Αθάνατη Ελλάδα που έχεις αναγάγει τον ωχαδερφισμό σε σημείο αναφοράς σου. Όπου κανένας δεν δηλώνει υπεύθυνος και κανένας δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία. Για όλα φταίνε οι άλλοι και στο τέλος κανένας.
Παρόλα αυτά ας συνέρθει κάποιο από τα συμβούλια των σοφών και ας φτιάξει τον δρόμο. Για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο τίμησε η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος "τιμούμε τον κ. Αγγελόπουλο, για την πρώθηση της υλοποίησης των δράσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας" ενώ πρόσθεσε ότι "εκ των πέντε σημαντικότερων παρεμβάσεων του ΓΕΩΤΕΕ για τις δράσεις του ΠΕΠ ήδη δρομολογήθηκαν οι τέσσερις εξ αυτών".
Από την πλευρά του ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων "Η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια. Η ικανοποίηση των αιτημάτων ήταν θέματα ουσίας και ισορροπίας στο πρωτογενή τομέα, ήταν μια υποχρέωση της πολιτείας και μια προτεραιότητα που είχε τεθεί από την αρχή".

Μια πολύ ωραία συνέντευξη παραχώρησε ο γνωστός Δραμινός επιχειρηματίας Κώστας Λαζαρίδης στην εφημερίδα "Ισοτιμία" το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.
Ερωτηθείς πως αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κρασί υπογράμμισε: "Από αγάπη και μεράκι υποθέτω. Όταν φύτεψα το πρώτο αμπέλι, ήθελα απλώς να φτιάχνω δικό μου κρασί. Κάποια στιγμή το κρασί βγήκε περισσότερο, το χάρισα σε φίλους και ύστερα το κρασί έγινε η κύρια ασχολία μου.
Στο ξεκίνημα είχα μόνο κόστος και κανένα κέρδος. Υπήρχε όμως η χαρά της δημιουργία. Όταν όμως κολλάς στην ποιότητα, μένει και αντιπαρέρχεται και το κόστος και οι γκρίνιες. Ότι αναπτύσσεται σιγά-σιγά, ριζώνει καλά".
Στο αφιέρωμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Οινότρια Γη ένα νέο κτιριακό συγκρότημα 10.500 τ.μ. Με στεγασμένους χώρους λειτουργικών δυνατοτήτων που λειτουργεί στο Καπανδρίτι. Περιλαμβάνει Μουσεία Κρασιού, αποσταγμάτων, ξυδιού, κάβες παλαίωσης και χώρος επαγγελματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.
Μια συνέντευξη που αξίζει να την διαβάσετε.

Βρέθηκα το προηγούμενο Σάββατο στο Κραχτίδη και παρακολούθησα τον αγώνα του ΚΑΟΔ με τον Κολοσσό Ρόδου. Κρίσιμο το παιχνίδι αφού αν η Δραμινή ομάδα έχανε θα ήταν πολύ δύσκολη η προσπάθεια παραμονής στην Α2 κατηγορία Μπάσκετ.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκαν οι διαθέσεις των διαιτητών. Που προκαλούσαν με την συμπεριφορά τους. Με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους θα τίναζαν τον αγώνα στον αέρα. Αν είχαμε τέτοια διαιτησία σε αγώνα άλλη ομάδας, το ματς δεν θα τελείωνε.
Εδώ στην πόλη μας έρχονται, μας σφάζουν και εμείς απλά ρεμβάζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Χρειάζεται άμεσα οι αθλητικοί μας παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα να ζητήσουν ίση μεταχείριση στους αγώνες των Δραμινών ομάδων. Το κακό έχει παραγίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ