Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Τον εμβολιασμό όλων των Ελλήνων Πολιτών αλλά και των κατοίκων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των λαθρομεταναστών, κατά της νέας γρίπης αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού.
Όπως επανέλαβε ο κ. Αβραμόπουλος η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα λάβει τα εμβόλια, στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν όταν το σκεύασμα λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών της ΕΕ.
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση, ενώ ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί με κάποια ιεράρχηση, μα το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.

Με το θέμα της γρίπης να είναι το κυρίαρχο στην επικαιρότητα, με την οικονομία, τις παροχές και τα μέτρα να συζητούνται σε καθημερινή βάση, θα πορευτούμε έως τον Μάρτιο που θα πάμε σε εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου το ξεκαθάρισε... Θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το επανέλαβε και την Κυριακή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".
Φυσικά η θέση αυτή του ΠΑΣΟΚ έχει σχολιασθεί και δίχασε την επιστημονική κοινότητα. Είναι συνταγματικό να οδηγείς την χώρα σε εκλογές ενώ συμφωνείς με το πρόσωπο του Προέδρου;
Και για ποιον λόγο να εκλέξεις Πρόεδρο στην 4η ψηφοφορία ενώ μπορείς να τον εκλέξεις στην 1η;
Στην αντιπαράθεση που αναπτύσσεται, μία είναι η καλύτερη απάντηση... Μα εδώ είναι Βαλκάνια και όλα επιτρέπονται.

Σειρά επαφών και επισκέψεων για τον Υφυπουργό και Βουλευτή Δράμας κ. Θόδωρο Δαμιανό που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας.
Βουλευτής Δράμας από το 1981-1996 και από το 1998-2000, Υφυπουργός Βιομηχανίας το 1992-1993, Πρόεδρος της ΕΑΒ το 2005-2006, ο Θόδωρος έχει πολλούς φίλους στην Δράμα και αυτό είναι πολύ φυσικό, αφού υπηρέτησε τον Δραμινό λαό στην Βουλή για 17 ολόκληρα χρόνια.

Ο ίδιος σε σειρά συνεντεύξεων στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στην Δράμα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
"Είμαι στρατιώτης της παράταξης", δήλωσε, "Θα κάνω ότι μου πει ο Καραμανλής".
Άνετος, μετριοπαθής και με σύγχρονο πολιτικό λόγο ο Θόδωρος Δαμιανός κέρδισε τις εντυπώσεις στις συνεντεύξεις που παραχώρησε.

Φανταστείτε τώρα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Δράμα να το απαρτίζουν ο Δαϊλάκης, ο Τζίμας, ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Ανδριόπουλος και ο Δαμιανός. Θα γίνει κυριολεκτικά πόλεμος για την εκλογή και με τον ανταγωνισμό που θα αναπτυχθεί θα έχουμε ρεκόρ Γκίνες στα εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Τάσου Καραγιώργη στην Άλφα τηλεόραση... Οι αιχμές του έμπειρου Νομαρχιακού Συμβούλου για συναδέλφους του, που στέλνουν δελτία τύπου για να προβάλλουν το "έργο" τους ήταν σαφείς.
"Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζουν το έργο της Νομαρχίας ως δικό τους", τόνισε. "Προσβάλουν και την Νομαρχιακή Αρχή και τον Νομάρχη", ανέφερε.
Πάντως ότι το 2009 θα επανέρχονταν το "κατόπιν ενεργειών μου", δεν το περίμενα...
Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές όμως καλό είναι να κυριαρχεί στις ενέργειες σου το μέτρο και όχι οι υπερβολές.

Από τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς θα καλύπτονται οι δαπάνες σε περίπτωση εφαρμογής μεθόδων Ιατρικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, βάσει Προεδρικού Διατάγματος.
Συγκεκριμένα, καλύπτονται οι δαπάνες για προκαταρκτικές εξετάσεις, φάρμακα, κλινικές και εργαστηριακές πράξεις, επίδομα, βοήθημα τοκετού και επίδομα κυοφορίας.
Στο διάταγμα προβλέπεται ότι για τους οικονομικά ανασφάλιστους η εφαρμογή μεθόδων Ιατρικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής θα γίνεται δωρεάν στα Κρατικά Νοσοκομεία.

Είναι πολύ θετικό που τις δαπάνες της εξωσωματικής γονιμοποίησης θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Το κόστος είναι τεράστιο και θα ανακουφίσει πολλά ζευγάρια που για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους δεν είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν.

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια... Που το θέμα του Φαρμακοποιού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας έφερε μεγάλη αναστάτωση στην λειτουργία του ιδρύματος.
Τελικά προκηρύχθηκε η θέση του Φαρμακοποιού και δρομολογεί την οριστική επίλυση ενός πολύ σημαντικού ζητήματος για το Νοσοκομείο Δράμας.

Επιδόθηκε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας το Πιστοποιητικό ISO 9001-2008...
Με βάση αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας διαθέτει σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για όλες τις συγχρηματοδοτούμενες πράξεις που αφορούν τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση έργων.
Σημαντική επιτυχία για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Η πιστοποίηση αυτή θα διευκολύνει την καλύτερη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και θα αποβεί τελικά υπέρ του πολίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ