Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Εκλέχθηκαν και οι νέοι πρόεδροι στα Δημοτικά Συμβούλια. Χωρίς κάλπες και παραβάν.
Νέοι πρόεδροι οι κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης (Δράμα), Δημήτρης Σεφειρίδης (Νευροκόπι), Ανέστης Βλαχογιάννης (Προσοτσάνη), Μιχάλης Ανθόπουλος (Καλαμπάκι), Φίλιππος Καλοσίδης (Νικηφόρος), Αριστείδης Παναγιωτίδης (Παρανέστι), Δέσποινα Παχατουρίδου (Σιταγροί), Κώστας Χατζηνάκος (Δοξάτο).
Καλή επιτυχία σε όλους με δύναμη και όσο το δυνατόν ουσιαστικές συνεδριάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού. Και να καλούνται τα ΜΜΕ. Γιατί αν εξαιρέσουμε την Δράμα σ' όλους τους άλλους Δήμους μέχρι τώρα ελάχιστες φορές είχαμε προσκληθεί σε Δημοτικά Συμβούλια.

Στην Δράμα η εκλογή Δημαρχιακής Επιτροπής άναψε φωτιές. Η παράταξη Τερζή κατηγορεί την παράταξη Χαρακίδη ότι την απέκλεισε από την Δημαρχιακή.
Όμως και σ' έναν άλλον Δήμο στο Δοξάτο όπου είχαμε τρεις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Δημαρχιακή συμμετέχει μόνο η μία παράταξη της αντιπολίτευσης (του κ. Καλογήρου).

Πάμε τώρα στις βουλευτικές εκλογές...
Όπου οι ημερομηνίες παίζουν. Μέσα στον Απρίλιο, στον Μάιο ή Σεπτέμβριο. Πάντως όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2007.

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι...
Στην ΝΔ "σίγουροι" αισθάνονται οι δύο βουλευτές Δαϊλάκης και Τζίμας αλλά και ο πρώην βουλευτής Σταύρος Παπαδόπουλος.
Για τις άλλες δύο θέσεις ακούγονται πολλοί υποψήφιοι. Εκείνοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με δηλώσεις τους είναι ο ΠΕΣΥΠΑΡΧΗΣ Δημοσθένης Ανδριόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών) Δημήτρης Κυριαζίδης. Θεωρούνται οι επικρατέστεροι για μια θέση στην λίστα.
Όσο για την ποσόστωση των γυναικών που πολλοί την αναφέρουν, δεν προβλέπεται πουθενά.

Πολλοί έβλεπαν τον Μελέτη και τον Θόδωρο Αθανασιάδη να το ρισκάρουν και να θέτουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Όμως και οι δύο απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο.
Τον Μελέτη κάτι τέτοιο δεν τον απασχολεί προς το παρόν ενώ ο Θόδωρος το απέρριψε με δημόσια δήλωσή του λέγοντας "...έχουμε δύο βουλευτές νέους και ικανούς. Έχουν να προσφέρουν πολλά. Δεν είναι μέσα στους άμεσους στόχους μου η υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές".

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε και λέμε: Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Ξανθόπουλος και από κει και πέρα ερωτηματκά.
Ο Φλώρος Κωνσταντίνου κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Αν θέλει να είναι υποψήφιος, θα είναι. Τι θα αποφασίσει μόνο ο ίδιος το γνωρίζει.
Ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι βουλευτές έχουν εκδηλώσει οι Γρηγόρης Μιχαηλίδης, Λάζαρος Ζουρνατζής ενώ για τον Λεωνίδα Γαλανόπουλο οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Συνέβη και αυτό στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στην Δράμα...
Μια 80χρονη γυναίκα με βαθιά πίστη η κ. Βαρβάρα Λαφαζάνη έπεσε μαζί με άλλους νεαρούς στα παγωμένα νερά της Αγίας Βαρβάρας για να πιάσει τον σταυρό!!!
Ήταν μια επιθυμία χρόνων που πραγματοποιήθηκε για την κ. Βαρβάρα.

Πραγματοποιήθηκαν και τα γνωστά δρώμενα σε Μοναστηράκι, Πετρούσα, Πύργους, Κ. Βρύση και Ξηροπόταμο.
Οι ρίζες τους χάνονται στο βάθος των αιώνων ενώ έλκουν την μακρινή καταγωγή τους από την Διονυσιακή Λατρεία και αποβλέπουν στην γονιμότητα και την καρποφορία, την απελευθέρωση της γης από τα δεσμά του χειμώνα.
Εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ολοκληρώθηκε η "Ονειρούπολη" στην κεντρική πλατεία της Δράμας που σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα.
Το χωριό του Άι Βασίλη έδωσε την δυνατότητα προβολής της πόλης μας στα μεγάλα ΜΜΕ ενώ η Δημοτική Αρχή ήδη προγραμματίζει για την νέα χρονιά φιλόδοξα σχέδια που έχουν να κάνουν με την επιμήκυνση της διάρκειας της (ένας μήνας) αλλά και την φιλοξενία της "Ονειρούπολης" σε μεγαλύτερο χώρο (στον Δημοτικό Κήπο).
Ωραία προσπάθεια, άριστο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην σωστή διοργάνωση της "Ονειρούπολης".

Γνωρίστηκαν τελευταία αλλά έγινα κολλητοί...
Για τους Νομάρχες Δράμας κ. Ευμοιρίδη και Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη ο λόγος που συναντήθηκαν και συζήτησαν τον καλύτερο συντονισμό για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των δύο όμορφων νομών (άρση της γεωγραφικής απομόνωσης, ανάπτυξη αγροτικού τομέα, τουριστική προβολή αξιοποίηση της πολιτισμικής σπουδαιότητας των δύο περιοχών).

930.000 ευρώ δόθηκαν συνολικά σε 14 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από τον Ν. Δράμας με σκοπό να υλοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις.
Οι επιχορηγούμενες Δραμινές Οργανώσεις μεταξύ άλλων είναι:
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Δράμας "Ο Άγιος Στυλιανός", ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δοξάτου "Δόξα", ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Κ. Αγρού "Απόλλων", ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Ν. Δράμας "Εθνομάρτυς Χρυσόστομος", η Μέριμνα Ποντίων Κυρίων, το Λύκειο Ελληνίδων, ο ΜΕΑΣ Σιδηροδρομικών "Ήφαιστος", η Οργάνωση "Θεόφιλος", η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών, η ΕΠΟΦ Νομού Δράμας, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ