Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη συνεννόησης
Πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους Δήμους της χώρας οι εκλογές για την ανάδειξη Προεδρείου των Δημοτικών Συμβουλίων και μελών των Δημαρχιακών Επιτροπών. Μοναδική αλλαγή, σύμφωνα με τον κώδικα, ότι προβλέπεται η εκλογή αντιπροέδρου από την αντιπολίτευση ενώ η ψηφοφορία είναι φανερή.
Στον Δήμο Δράμας και στην Δημαρχιακή Επιτροπή για πρώτη φορά συμμετέχει μόνο η μία παράταξη της αντιπολίτευσης (Πόλη+Ζωή) ενώ αποκλείσθηκε η άλλη παράταξη (Πρώτα η Δράμα).
Με μια σκληρή ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης "Πρώτα η Δράμα" αναφέρει ότι ο αποκλεισμός της παράταξης είναι αντιδημοκρατική πράξη και επιλογή, ενώ κάνει λόγο για πολιτικά ολισθήματα και πολιτικό κατήφορο του κ. Χαρακίδη.
Σίγουρα σκληρές οι φράσεις και οι χαρακτηρισμοί. Που δείχνουν πως η εικόνα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να βελτιωθεί. Αφού λείπουν οι κινήσεις καλής θέλησης που θα εξομαλύνουν την κατάσταση.
Να θυμίσουμε ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη του ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε στην Δημαρχιακή Επιτροπή με ψήφους της "Συνεργασίας για την Δράμα". Ο κ. Μπατζέλας ήταν μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής όπως και την περίοδο 1999-2002 ο κ. Αζάς από τους "Αδέσμευτους Πολίτες".
Χρειάζεται αρετή και τόλμη όπως και περίσσευμα καρδιάς η ενασχόληση με τα κοινά. Οι τελευταίες εκλογές έχουν δημιουργήσει ένα πολύ βαρύ κλίμα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα ακούσθηκαν δεν έχουν ξεχασθεί ακόμη.
Θα έπρεπε η παράταξη Χαρακίδη να δώσει την δυνατότητα στην παράταξη Τερζή να συμμετέχει στην Δημαρχιακή Επιτροπή. Όμως και στην αντίπερα όχθη (Πρώτα η Δράμα) οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για μια παράταξη (πολιτικός κατήφορος του κ. Χαρακίδη και όσων τον ακολουθούν, αντιδημοκρατική πράξη, πολιτικά ολισθήματα) που πήρε το 36,5% των ψήφων των Δραμινών δεν βοηθά, την σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρωτοβουλία του κ. Κορυφίδη
Συγχαρητήρια στον κ. Χριστόφορο Κορυφίδη για την ωραία πρωτοβουλία να στείλει επιστολή προς τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Στεφανίδη με την οποία τον καλεί να συμφωνήσουν για την συμμετοχή τους στα Νομαρχιακά Όργανα.
Αυτό είναι ένα δείγμα του πολιτικού πολιτισμού που θέλουμε στην τοπική κοινωνία. Καλή επιτυχία σε όλους τους εκλεγέντες, στα όργανα και ευτυχισμένο το 2007 με όραμα και έργα για τον τόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ