Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία της Δράμας η "Ονειρούπολη". Η τελετή έναρξης ήταν εντυπωσιακή με νεράιδα την Μαριέττα Χρουσαλά.
Ο κόσμος που επισκέπτεται καθημερινά την "Ονειρούπολη" είναι πάρα πολύς. Και ειδικά τα μικρά παιδιά που απολαμβάνουν το χωριό του Άι Βασίλη.

Σφαιρική ενημέρωση έκανε ο Νομάρχης κ. Ευμοιρίδης προς τους Νομαρχιακούς Συμβούλους αναφορικά με την λειτουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε της Βουλγαρίας.
Το εργοστάσιο θα διαθέτει δύο αντιδραστήρες υπερσύγχρονης τεχνολογίας που η κατασκευή τους θα ολοκληρωθεί σε 6 χρόνια. Στην φάση κατασκευής θα απασχοληθούν 6000 άτομα και όταν τεθεί σε λειτουργία 3000 άτομα.
Όπως είπε ο Νομάρχης, η απόφαση για λειτουργία πυρηνικού εργοστασίου είναι οριστική και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής του έργου.

Αποδίδει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος στον Νομό Δράμας.
Επί συνόλου 75 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι 16 αφορούν τον Ν. Δράμας. Ποσοστιαία αντιστοιχούν στο 21,3%, ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου όρου για τους πέντε νομούς, οι οποίοι είναι περίπου ισοδύναμοι πληθυσμιακά.
Σημειώνεται ότι για το ανάλογο χρονικό διάστημα με τον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο είχαν υποβληθεί τρεις αιτήσεις επί συνόλου 28. Κάτι κινείται στον νομό μας που δίνει αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο.

Πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε 1 χρόνο ζωής το Τελωνείο Εξοχής.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο διάστημα της 12μηνης λειτουργίας του τελωνείου από την συγκεκριμένη δίοδο μετακινήθηκαν 220.000 άτομα και 80.000 αυτοκίνητα.
Ικανοποιητικά τα στοιχεία και μην ξεχνάτε ότι από 1η Ιανουαρίου η Βουλγαρία μπαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε λογικά η κίνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Πολλούς Δραμινούς συνάντησε ο βουλευτής ΝΔ Σταύρος Δαϊλάκης στην διάρκεια τριήμερου ταξιδιού στην Γερμανία και στην περιοχή Βάδης-Βυτεμβέργης όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις των ομογενών της περιοχής.

Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σε αρκετούς Δήμους του Ν. Δράμας.
Στο Κ. Νευροκόπι θεωρείται δεδομένο ότι θα προταθεί από την Δημοτική Αρχή για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Σεφερείδης ενώ τις τρεις θέσεις των αντιδημάρχων θα καταλάβουν ο στρατηγός (εα) Μαρκόπουλος, ο κ. Συμεωνίδης και ο Γιώργος Ζιμπίδης.
Στον Δήμο Νικηφόρου υποψήφιος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο κ. Φίλιππος Καλοσίδης.

Στην Δράμα ο Θωμάς δεν μιλάει...
Πάντως άκουσα προσεκτικά αυτά που μου είπε στην εκπομπή μου και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα εξαντλήσει τον αριθμό των αντιδημάρχων, αφού σύμφωνα με τον κώδικα δεν θα πληρώνονται όσοι είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι (θα διαλέγουν μισθό). Επίσης θα έχουμε άμισθους αντιπροέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων.
Σε πολύ σωστό δρόμο οι πρωτοβουλίες του Θωμά Μαργαρίτη, αν και προσωπικά αμφιβάλω ότι όσοι επιλεγούν εθελοντές αντιπρόεδροι, θα αποδώσουν. Σε μια ιδανική πολιτεία θα θέλαμε τέτοιες συμπεριφορές. Όμως εδώ είναι Βαλκάνια.

Πριν λίγες μέρες στον Νικοτσάρα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του αγωνιστή της Προεπαναστατικής Περιόδου Νικοτσάρα, στον οποίο οφείλει το τοπικό διαμέρισμα το όνομά του. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο πρόεδρος Τάσος Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι ήταν απαίτηση των κατοίκων εδώ και 20 χρόνια.
Ο Τάσος πάντως δεν παίζεται... Με δική του πρωτοβουλία το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής εγκαθίσταται στο σχολείο του Νικοτσάρα. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο και τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κύρτση που βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σχολείο του χωριού.

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην Αθήνα το βιβλίο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης "Η Μάχη του Έβρου-Ένα μοντέλο διαχείρισης κρίσης".
Πρόκειται για μαι καλαίσθητη έκδοση στην οποία γίνεται αναφορά στις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία 21/2 χρόνια για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο, αλλά και τα έργα και οι δράσεις που συνεχίζονται ώστε να εδραιωθεί ένα νέο πρότυπο σχέδιο διαχείρισης κρίσεων, στην ακριτική περιοχή.
Στις πολύ σοβαρές και δύσκολες καταστάσεις που έζησε η περιοχή του Έβρου ήταν πολύ σημαντική η συμβολή του Περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου που έβγαλε ασπροπρόσωπη την κυβέρνηση αφού χειρίστηκε άψογα την κρίση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αμέσως μετά τις γιορτές το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι εκλογές της ΤΕΔΚ Ν. Δράμας.
Στην δεδομένη υποψηφιότητα του νυν προέδρου Θόδωρου Αθανασιάδη προστέθηκε και αυτή του Θωμά Μαργαρίτη που θεωρεί αυτονόητο ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού να είναι πρόεδρος της ΤΕΔΚ. Για να δούμε. Θα συνεννοηθούν οι "γαλάζιοι" της ΤΕΔΚ σε αυτήν την εκλογή;

Έχασε η Δόξα Δράμας από τον Ναυπακτιακό εκτός έδρας με 3-0 και πλέον έμπλεξε σε περιπέτειες.
Λίγο πριν το τέλος του Α' γύρου βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς και αν δεν συνέλθει γρήγορα ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι μεγάλος.
Αντίθετα η Προσοτσάνη τρέχει με... 1000 και προηγείται με 11 βαθμούς από τον 2ο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.
Τελευταία της νίκη (2-0) με την ομάδα του Αγ. Αθανασίου. Συγχαρητήρια στον προπονητή Γιώργο Λάλα, στην διοίκηση και στους ποδοσφαιριστές για την σπουδαία πορεία της ομάδας.

Μεγάλη εμφάνιση και πρωταθλήτρια χειμώνα η ομάδα Ελπίδες Δράμας στο πρωτάθλημα Α1 Χάντμπολ Γυναικών. Νίκησαν 27-22 την ομάδα της Νέας Ιωνίας και τώρα έχουν δύο κρίσιμα παιχνίδια με Πάτρα και Άρτα. Αν πάρουν θετικά αποτελέσματα, βάζουν πλώρη για τον τίτλο.
Μπράβο στα κορίτσια αλλά και στον πρόεδρο Δημήτρη Κασαπίδη για την καταπληκτική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Αντίθετα για τον ΚΑΟΔ τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η ομάδα έχασε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια στην Δράμα και έμπλεξε... Πιστεύουμε όμως ότι τελικά θα ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση και θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ