Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Οι αλλαγές στον νέο κώδικα και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης
Ορκίζονται ένα-ένα τα νέα Δημοτικά Συμβούλια στον Νομό Δράμας και σε όλη την επικράτεια. Μόνο που η τοπική αυτοδιοίκηση από την 1η του έτους θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Κατ' αρχάς λύνεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την πανσπερμία των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Σε μια χώρα που έγιναν οι αναγκαστικές συνενώσεις για να μειωθούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχαμε αλματώδη αύξηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Οι περισσότερες με συναφές αντικείμενο και στόχους.
Ο κώδικας ορίζει πως οι επιχειρήσεις μπορεί να είναι είτε κοινωφελούς χαρακτήρα είτε ανώνυμες εταιρίες. Και όσες ΑΕ λειτουργούν επί 3 χρόνια με χρέη και ζημίες κλείνουν. Καθαρίζει λοιπόν το τοπίο ενώ δεν δημιουργείται πρόβλημα με τους εργαζόμενους που μετατάσσονται στους Δήμους.
Επίσης οι Δήμοι με πάνω από 10.000 θα πρέπει να συντάξουν Επιχειρησιακό Σχέδιο 4ετίας. Τι θα κάνουν δηλαδή σε επίπεδο έργων και πως θα αξιοποιήσουν το προσωπικό τους. Τέλος, για το 4ο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης το ευρύτερα γνωστότερο ως 4ο ΚΠΣ, οι Δήμοι για να συμμετάσχουν πρέπει να είναι πιστοποιημένοι.
Αυτό απαιτεί οργάνωση, επάρκεια προσωπικού και σωστή λειτουργία του Δήμου...
Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει δεσμευτεί ότι το 4ο ΕΣΠΑ έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Μόνο που για να γίνει η εξαγγελία πράξη, πρέπει να βοηθήσει και η Ελληνική Περιφέρεια.
Αγώνας δρόμου λοιπόν από όλους και καλή επιτυχία στους εκλεγμένους, της αυτοδιοίκησης που αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2007.

Θανατηφόρο δυστύχημα στην διάβαση του ΟΣΕ
Δυστυχώς παραμονές Χριστουγέννων στην πόλη μας συνέβη και πάλι θανατηφόρο δυστύχημα σε διάβαση του ΟΣΕ. Η κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα παραπέμπεται από τον ΟΣΕ στις ελληνικές καλένδες.
Όμως δεν θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας των διερχομένων ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος;
Επιτέλους ας τοποθετηθούν φύλακες στις διαβάσεις ώστε να κατεβαίνουν οι μπάρες και να μην χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται η τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί και να πιέσει για άμεση λήψη μέτρων και επίλυση του προβλήματος.
Επιτέλους ας συγκινηθούν κάποιοι από τα αθώα θύματα στις διαβάσεις του ΟΣΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ