Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Επιτέλους... Η κυβέρνηση λειτούργησε άμεσα και εξήγγειλε σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιστροφή του κλίματος.
Με την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό 7 μέτρων άμεσης απόδοσης για την ανακούφιση των εμπόρων που επλήγησαν από τα επεισόδια την τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξέλθει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχει περιέλθει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων κυμάτων βίας ανά την επικράτεια.

Την ίδια ώρα και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αλλά και ο Υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας προτίθεται να λάβει μέτρα για την οικονομική στήριξη όσων υπέστησαν ζημιές στην συμπρωτεύουσα...
Η οικονομική στήριξη είναι πολύ σημαντική σε μια περίοδο που οι άνθρωποι κάνουν αγώνα δρόμου για να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους και να μην χάσουν ολόκληρη την εορταστική περίοδο.

Παρ' όλα αυτά καλό θα είναι να μην λειτουργεί το κράτος μόνο όταν αποζημιώνει από καταστροφές αλλά και να προβλέπει τρόπους αντίδρασης ώστε να αποφεύγονται οι καταστροφές.

Γιατί αυτά που είδαμε ήταν απίστευτα... Και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις.
Κυριολεκτικά οι πόλεις ήταν ανοχύρωτες... Καταστράφηκαν κάποιοι συνάνθρωποι μας, οι περιουσίες τους έγιναν στάχτη και φυσικά το "κράτος" που έχει ως λόγο ύπαρξης την προστασία των πολιτών κυριολεκτικά διασύρθηκε.

Φυσικά οι άνθρωποι είδαν την κατάντια και την εικόνα διάλυσης που επικρατούσε και πήραν τα όπλα για να προστατεύσουν την ζωή τους και την περιουσία τους.
Συγνώμη αυτή η εικόνα της Ελλάδας με ντροπιάζει... Με σοκάρει.

Να δούμε και μαι παράμετρο που ενδιαφέρει... Οι Σχολές Αστυνομίας έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. Όμως επί σειρά ετών μπήκαν χιλιάδες Ειδικοί Φρουροί, Συνοριοφύλακες που με σύντομης διάρκειας εκπαιδεύσεις ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.
Και τώρα με το τραγικό συμβάν κάποιοι ανακάλυψαν το πρόβλημα πλημμελούς εκπαίδευσης όλων αυτών. Όμως πλέον είναι αργά...

Πάμε να δούμε τώρα ένα θέμα που αφορά την Ονειρούπολη της Δράμας...
Τεράστια η προβολή του θεσμού στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR... Είχαν αφιερώματα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φυσικά πρόβαλαν την πόλη μας.
Έχω δεχτεί πάρα πολλά τηλέφωνα από φίλους μου σε όλη την Ελλάδα που θέλουν να επισκεφτούν την Δράμα ενώ πάρα πολλά είναι τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια που επισκέπτονται την Ονειρούπολη καθημερινά και έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Και ενώ όλα αυτά τα πολύ σημαντικά διαδραματίζονται στην πόλη μας, κάποιοι ευτυχώς ελάχιστοι βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν την μιζέρια τους και να αρχίσουν τις υπερβολές...
Ζητούν να σώσουμε τον Κήπο από την Πονηρούπολη... Φαίνεται δεν αντέχουν τα φώτα, την επιτυχία μιας εκδήλωσης και τους ενοχλούν τα χαμόγελα των παιδιών. Θέλουν τον Κήπο σκοτεινό, μαύρο και στέκι διαφόρων περιθωριακών;

Γιατί δεν μπορεί να σου αρέσει η εικόνα που εμφάνιζε ο Κήπος εδώ και πολλά χρόνια. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στον κόπο και να ρωτήσουν μερικούς γονείς πως θέλουν τον Κήπο... Και τότε θα βγάλουν σίγουρα χρήσιμα συμπεράσματα.

Πάντως το να διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα ανάλογες εκδηλώσεις και να κυριαρχεί η Ονειρούπολη είναι μια μεγάλη επιτυχία. Και όσοι την επισκέπτονται μένουν άναυδοι.
Και φυσικά σε άλλες περιοχές η αντιγραφή πάει σύννεφο. Αντιγράφουν τα φυλλάδια, τα συνθήματα, την διακόσμηση... Όμως δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που πέτυχε η Ονειρούπολη της Δράμας.

Έβλεπα τον Νομάρχη στην εκπομπή της Άλφα τηλεόρασης. Προσωπικά με έπεισε ότι η άρδευση είναι όνειρο απατηλό. Και ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Αλίμονο όμως αν δεν βάζεις υψηλούς στόχους. Και βάζεις όρια στον πήχη των διεκδικήσεων. Κατά τα άλλα η έκπληξη βγήκε από την δήλωσή του ότι οι δύο βουλευτές της ΝΔ έπρεπε να στηρίξουν την τροπολογία Αηδόνη για τις παραμεθόριες.

Για άλλη μια φορά εντυπωσίασε με τις απόψεις του. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ήδη ετοιμάζει το ψηφοδέλτιο του για τις ερχόμενες Νομαρχιακές Εκλογές. Που θα είναι ριζικά ανανεωμένο.
Την ίδια ώρα αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν πολύ πιθανό ο Κώστας Ευμοιρίδης να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Διευρυμένης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.
Κρατήστε αυτό το σχόλιο και θα με θυμηθείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ