Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Συνεχίζεται χωρίς διακοπή η ακατάσχετη εκλογολογία. Από το 2007 κάθε μέρα έχουμε εκλογές... Και φυσικά τα δύο μεγάλα κόμματα καταγγέλλουν το ένα το άλλο για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.
Τις τελευταίες ημέρες μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενίσχυσε τα σενάρια για εκλογές το Φθινόπωρο.

Στην παρθενική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την νέα περίοδο, ο κ. Αντώναρος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιμένει να παίζει με τους θεσμούς και ειδικά με τον κορυφαίο θεσμό, αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόσθεσε με έμφαση:
"Εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε και δεν έχουμε καμία διάθεση να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο..."

Η συγκεκριμένη αναφορά και ιδίως η διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Αντώναρο ερμηνεύθηκε ως εκλογικό σινιάλο. Και άρχισε να ηχεί εκλογικός συναγερμός.

Και όλοι πλέον περιμένουν την ΔΕΘ για να ακούσουν τον Καραμανλή...
Πάντως υπουργοί και βουλευτές έχουν αρχίσει να αναζητούν την Κυριακή που θα στηθούν οι πρόωρες κάλπες.
Αν τελικά επικρατήσει το σενάριο των εκλογών εξπρές η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 4η Οκτωβρίου χωρίς να αποκλείεται και η 27η Σεπτεμβρίου.

Αν φυσικά δεν έχουμε γρήγορες εκλογές τότε θα στηθούν κάλπες τον Μάρτιο.
Σε μια περίοδο με τόσα ανοικτά προβλήματα, το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι οι απανωτές εκλογές. Και η πιθανότητα να μην έχουμε αυτοδυναμία είναι πολύ μεγάλη. Άρα εκλογές και πάλι μέχρι να προκύψει κυβέρνηση...
Τα κόμματα αντέχουν από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Δυστυχώς όμως δεν αντέχει η πατρίδα. Και αυτό φαίνεται πως κάποιοι το έχουν ξεχάσει.

Και σε τοπικό επίπεδο άρχισαν οι υποψήφιοι να τρέχουν. Η πιθανότητα εκλογών το Φθινόπωρο είναι μεγάλη.
Σε κάθε προεκλογική περίοδο κυριαρχούν οι τοπικές διεκδικήσεις... Και φυσικά από το 1990 ανά τακτά χρονικά διαστήματα μας απασχολεί και το θέμα των λιγνιτών.
Είναι γνωστή η ιστορία που κρατά μια εικοσαετία. Τελευταία δημοσιεύθηκε η είδηση πως εντός 6 μηνών θα γίνουν διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων σε 4 περιοχές της χώρας. Μεταξύ των κοιτασμάτων είναι και αυτό της Δράμας.
Στους διαγωνισμούς αυτούς δεν μπορεί να συμμετέχει η ΔΕΗ, παρά μόνο ιδιώτες.

Το περίεργο σε όλα αυτά είναι ότι οι τοπικοί φορείς δεν είχαν καμία πληροφόρηση.
Όλα έγιναν εν κρυπτώ και αυτό φάνηκε από την έκπληξη με την οποία αντέδρασαν οι πολιτικοί μας. Για ποιον λόγο άραγε επέλεξαν τα συγκεκριμένα κοιτάσματα και όχι άλλα;
Πάντως προσωπικά μπορώ να ριψοκινδυνέψω μια πρόβλεψη... Θεωρώ απίθανο να προχωρήσει αυτό το σχέδιο. Εδώ δεν έγινε η εκμετάλλευση από την ΔΕΗ, περιμένετε να γίνει από ιδιώτες;

Παρακολούθησα την τοποθέτηση του Νομάρχη Κοζάνης στην τηλεόραση Σταρ για το θέμα.
Με τεκμηριωμένο λόγο αναφέρθηκε στα θετικά και στα αρνητικά της εκμετάλλευσης των λιγνιτών στην περιοχή του.
Δεν ανέδειξε μόνο τα θετικά ή μόνο τα αρνητικά. Εμείς εδώ, χωρίς να γνωρίζουμε αρχίζουμε τις αναλύσεις και τις τοποθετήσεις.
Καλό θα είναι τέτοια ζητήματα να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και με τεκμηρίωση.

Το καλύτερο όμως το είπε ο φίλος μου ο Γιάννης... "Καλά τι έχουμε, μαγνήτες και μπορούμε και παίρνουμε οτιδήποτε δεν θέλουν σε άλλα μέρη της χώρας;"
Άποψή μου είναι ότι απλά ο τόπος μας είναι θύμα της άνισης μεταχείρισης. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολλές δεκαετίες. Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν όμως η συμπεριφορά αυτή δυστυχώς δεν αλλάζει.

Παρακολούθησα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με τις μεγάλες στιγμές και τον Σούπερ Σταρ Γιουσέιν Μπόλτ. Απίστευτα τα ρεκόρ του τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ.
Η Ελλάδα παντελώς απούσα από τα μετάλλια, με ελάχιστες επιτυχημένες εμφανίσεις. Που χάθηκαν οι ανεπανάληπτες επιτυχίες του 1996, του 2000 και του 2004;
Τότε όλοι οι Έλληνες αισθάνονταν υπερήφανοι από τα μετάλλια των αθλητών μας.
Όταν αποκαλύφθηκαν οι υποθέσεις ντόπινγκ ξαφνικά προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα. Και ο ελληνικός στίβος επανήλθε στην μιζέρια του παρελθόντος.

Επί ευκαιρία θα παραιτηθεί κανένας, για τα απανωτά κρούσματα ντόπινγκ στην ελληνικό αθλητισμό; Τώρα που χάθηκε και η λάμψη των μεταλλίων, καλό είναι να καθαρίσει ο αθλητισμός μας από όλους όσους τον μολύνουν.
Και μην θεωρείτε υπερβολική την τοποθέτησή μου. Μιλάμε για μόλυνση... Χειρότερη από το aids και την πανούκλα.

Όμως όλοι τους μένουν αγέρωχοι...
Οι παράγοντες του αθλητισμού αντί να κρυφτούν πολιτεύονται σε διάφορες ομοσπονδίες και δυστυχώς εκλέγονται.
Οι άνθρωποι ήταν απίστευτοι. Μας εξαπάτησαν κάνοντας λόγο για ανάπτυξη του αθλητισμού σε βάθος, που έφερε τις επιτυχίες, που τις είχαν χαρακτηρίσει ελληνικό θαύμα.

Μόνο ελληνικό θαύμα δεν ήταν. Και αυτό αποδείχθηκε με όσα αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Όσο για την άρση βαρών, που είναι όλοι αυτοί που έγραφαν ύμνους για την dream team;
Τώρα που το καράβι βούλιαξε εξαφανίστηκαν. Αφήνοντας την ελληνικό αθλητισμό μόνο και απροστάτευτο.

 


Σχόλια (1)

FREE PRESS - Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 09:00
Φυλακτέ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται και τίποτα δεν το σταματά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ