Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τελικά πολλά ακούγαμε για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα... Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν δημιουργήσει κλίμα ότι είναι θέμα ημερών ή μερικών εβδομάδων η έκδοσή του. Άνθρακες ο θησαυρός.
Αρνητική είναι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας σχετικά με την έκδοσή του στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στην Ελλάδα, έχουν παραγραφεί.
Άρα ποτέ δεν θα μάθουμε τι έγινε με την πολύκροτη υπόθεση Siemens.

Και δεν είναι η μόνη υπόθεση που δεν θα μάθουμε την αλήθεια. Αν αρχίσουμε την απαρίθμηση δεν θα τελειώνει.
Σχεδόν σε όλες γίνονται στην αρχή αποκαλύψεις, στην συνέχεια βγαίνουν κάποια έγγραφα και στο τέλος η γραφειοκρατία και η τυπολατρία κερδίζουν την παρτίδα και οι υποθέσεις κλείνουν χωρίς να μάθουμε ποιοι είναι ένοχοι και ποιοι αθώοι.

Το πολιτικό μας σύστημα νοσεί... Οι πολίτες θέλουν να καθαρίσει από όσους δεν είναι καθαροί και εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις.
Η μεγάλη αποχή, η αποστροφή των πολιτών για την πολιτική και τους πολιτικούς πρέπει να προβληματίσει το πολιτικό σύστημα.
Εκτός και αν τα πολιτικά κόμματα πιστεύουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ότι όλα πάνε καλά και πως η αποχή και η αδιαφορία είναι συγκυριακή. Όσοι εθελοτυφλούν θα τιμωρηθούν. Και η τιμωρία είναι δεδομένη.

Κατά τα άλλα η χώρα ζει σε ρυθμούς εκλογών... Η 4η Οκτωβρίου πλησιάζει και ήδη άρχισαν τα σενάρια για την επόμενη ημέρα. Θα υπάρξει αυτοδυναμία ή θα πάμε και πάλι σε εκλογές, με τον νέο εκλογικό νόμο, που δίνει στο πρώτο κόμμα +50 έδρες;

Στην ΝΔ έχουμε μεγάλη γκρίνια. Βουλευτές, στελέχη αλλά και η βάση του κόμματος είναι μουδιασμένοι... Θεωρούν βιαστική την κίνηση του Πρωθυπουργού για εκλογές αυτήν την περίοδο.
Αντιλαμβάνομαι γιατί αντιδρούν έτσι οι Νεοδημοκράτες. Είναι ευχάριστο να κατέχεις την εξουσία ακόμη και αν αντιμετωπίζεις τεράστια προβλήματα.
Παρ' όλα αυτά, το πρώτο κριτήριο των πολιτικών αποφάσεων πρέπει να είναι το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό όφελος.

Σε αυτές τις εκλογές θα ακουστούν πολλά λόγια και περισσότερα "Θα". Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.
Λόγια και δεσμεύσεις ακούσαμε στις προηγούμενες εκλογές, λόγια θα ακούσουμε και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, λόγια θα ακούσουμε και στις επόμενες εκλογές.
Καλό θα είναι όλοι μας να δούμε πόσα από αυτά τα "Θα" είναι ρεαλιστικά και μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτήν την χρονική περίοδο.
Ο κόσμος ζει την χειρότερη οικονομική κρίση του αιώνα, χώρες με κραταιές οικονομίες καταρρέουν και φυσικά τα οικονομικά δεδομένα μεταβάλλονται κάθε στιγμή.
Άρα τα θαύματα είναι δύσκολα. Και όσοι μας χαϊδεύουν τα αυτιά, να είναι σίγουροι ότι δεν είμαστε ανυποψίαστοι.

Συνήθως οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις είναι μεγάλες, πολυδάπανες με ειδικά οργανωμένες συγκεντρώσεις, με αόριστες διακηρύξεις και άφθονες υποσχέσεις, με φθηνή ρητορεία και σκληρούς χαρακτηρισμούς.
Είναι "όνειρο καλοκαιρινής νυχτός" να περιμένουμε αυτή τη φορά, μια προεκλογική αντιπαράθεση διαφορετική. Άρα και πάλι φανατισμός, υπερβολές, αοριστίες και αφίσες.
Καιρός είναι να εγκαταλείψουμε αυτήν την προεκλογική αντιπαράθεση και να οδηγηθούμε στις εκλογές με μια αντιπαράθεση απλή, λιτή, ουσιαστική, λιγότερο θορυβώδης και δαπανηρή.

Έχουν οι εθνικές εκλογές και τοπικό χρώμα... Κρίνονται τα κόμματα για το πρόγραμμά τους και φυσικά η κυβέρνηση για το έργο της στον Νομό Δράμας.
Άρα καλές οι πολιτικές αναλύσεις και η υψηλή πολιτική όμως στις εκλογές δεν κρίνεσαι από τις ιδέες σου αλλά από τις πράξεις σου.
Έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές και στον Ν. Δράμας.

Οι πολίτες δεν εκφράζονται. Υπάρχει μια βουβαμάρα. Και κανένας δεν ξέρει πως θα εκφραστεί αυτό στις 4 Οκτωβρίου.

Καλό θα είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές δεσμεύσεις για τον τόπο μας. Όχι απλησίαστα έργα και υπερβολές του τύπου "θα φέρουμε θάλασσα". Όμως υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να δρομολογηθούν.
Το κράτος των Αθηνών μας έχει αδικήσει. Και αυτό έχει περάσει στην Δραμινή κοινωνία... Ευκαιρία είναι να το ανατρέψουμε. Όχι με προεκλογικές ρουκέτες. Αλλά με ομαδική διεκδίκηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ