Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Τάσος Τσιβκίνογλου

Πρόεδρος ΝΕ ΛΑΟΣ – Μέλος ΚΕ ΛΑΟΣ – Πολιτευτής

1 σχόλιο

Διεκδικούμε την έδρα στον νομό και πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε με τον αγώνα που θα κάνουμε

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Πρόεδρο της ΝΕ του ΛΑΟΣ, μέλος της ΚΕ και Πολιτευτή του Κόμματος κ. Τάσο Τσιβκίνογλου.
Δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο ΛΑΟΣ διεκδικεί την έδρα στον νομό και αισιοδοξεί ότι θα την κερδίσει.
Κρίνει ότι οι εκλογές δεν θα δώσουν αυτοδυναμία και τάσσεται υπέρ των συνεργασιών για το καλό της Ελλάδας.
Τέλος, καλεί όλους τους πολίτες της Δράμας να τιμωρήσουν αυτούς που τους έφεραν σε δυσχερή οικονομική θέση και να ψηφίσουν τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

-Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου... Τις περιμένατε;
-Εγώ προσωπικά δεν περίμενα τις εκλογές. Γιατί όπως έλεγε η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χρόνο μπροστά της και εργαζόταν για να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Τελικά όμως όπως είδαμε υπερίσχυσε η γνώμη του κ. Σουφλιά και όπως φάνηκε μετά τον κ. Ρουσόπουλο "κουμάντο" στην ΝΔ έκανε ο κ. Σουφλιάς.
Η ανακοίνωση των εκλογών και η στάση του Πρωθυπουργού να παραδίδει αμαχητί την εξουσία, γιατί γνωρίζει ότι οι εκλογές θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, προξένησε λύπη, αγανάκτηση και οργή στους ψηφοφόρους της παράταξης.

-Η οικονομία στο επίκεντρο. Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ περιλάμβανε πολιτική λιτότητα και σκληρά μέτρα... Εσείς ως ΛΑΟΣ τι προτείνετε;
-Ήταν μια ακόμη ομιλία του κ. Καραμανλή, αυτή την φορά όμως κανείς δεν μπορεί να την πιστέψει. Γιατί όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά και το 2004 και το 2007 δεν τα εφήρμοσε. Η ΝΔ ήταν αυτή η οποία βοήθησε το μεγάλο κεφάλαιο να θησαυρίσει. Ήταν αυτή η οποία βοήθησε τις τράπεζες εν μέσω λιτότητας να αποκτήσουν υπέρογκα κέρδη και ήταν αυτή που δεν έδωσε χείρα βοηθείας στους μικρούς επαγγελματίες που εναγωνίως περίμεναν κυβερνητική στήριξη.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα όπως το ΤΕΜΠΜΕ και άλλα, τα καρπώθηκαν λίγοι και ήταν αυτοί που είχαν πολιτική πρόσβαση στο κόμμα της ΝΔ.
Εμείς σαν κόμμα έχουμε κάνει πολλές προτάσεις στην βουλή που αφορούσαν την οικονομία. Μερικές από αυτές προσπάθησε να τις εφαρμόσει η ΝΔ οι ημιυπαίθριοι αλλά όχι όπως είχαμε υποβάλλει εμείς την πρόταση. Οι οικονομικές προτάσεις του ΛΑΟΣ ήταν και θα είναι πάντα υπέρ των πολλών και κατά των εχόντων.

-Βλέπουμε συχνές ανακοινώσεις στελεχών της ΝΔ πρώην βουλευτών που προσχωρούν στον ΛΑΟΣ. Είστε υπέρ αυτής της διεύρυνσης;
-Ο Πρόεδρός μας είχε εξαγγείλει ότι θα συζητήσει με πρώην βουλευτές της ΝΔ και στελέχη της ΝΔ, οι οποίοι ασπάζονται τις θέσεις του κόμματός μας. Αυτό δεν προϋποθέτει ότι όσοι ζητήσουν να έρθουν στον ΛΑΟΣ ότι θα είναι μέσα στα ψηφοδέλτια.
Εγώ συμφωνώ ότι το κόμμα πρέπει να ενισχυθεί με υγιή στοιχεία από την ΝΔ, γιατί όπως γνωρίζετε και εγώ από την ΝΔ προέρχομαι.

-Έχουν γίνει επαφές με στελέχη της ΝΔ και στον Ν. Δράμας;
-Από ότι γνωρίζω δεν έγινε καμία επαφή με πρώην βουλευτές ή νυν βουλευτές που συμμετείχαν στην προηγούμενη βουλή.

-Σας το έθεσα το ερώτημα γιατί ο ΛΑΟΣ εμφανίζει στον Ν. Δράμας ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Πότε θα γνωρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Δράμας;
-Πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Δράμα.

-Συνδέσατε πάντως την παρουσία σας με αυτήν την δυναμική που εμφάνισε το κόμμα σας στον νομό... Ποιοι οι στόχοι σας από εδώ και πέρα;
-Είμαι Δραμινός γέννημα-θρέμμα. Επέλεξα να μείνω στην Δράμα για όλη μου την ζωή. Δεν θυμήθηκα την Δράμα στις εκλογές, για να έρθω σαν Μεσσίας. Ζω στην Δράμα και νοιώθω υποχρέωση να παλέψω για έναν καλύτερο νομό και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχω δώσει δείγματα γραφής.

-Να σας το θέσω πιο συγκεκριμένα... Διεκδικείτε την έδρα στον νομό;
-Διεκδικούμε την έδρα στον νομό και πιστεύω ότι αυτήν την φορά θα την κερδίσουμε με τον αγώνα που κάνουμε. Θέλω να απευθυνθώ στους άγνωστους Δραμινούς, σε αυτούς που δεν καταδεχόταν "οι έχοντες" την εξουσία να τους ακούσουν. Σε αυτούς που πολλοί με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν τα προβλήματά τους. Σε αυτούς που ήμουν δίπλα επί τρία σχεδόν χρόνια. Θέλω να τους πω, πως μπορούν να αποκτήσουν φωνή, και φωνή δυνατή. Αρκεί να το θελήσουν στις 4 Οκτωβρίου.

-Θα φέρετε τα προβλήματα του τόπου μας στην επιφάνεια σε αυτήν την προεκλογική περίοδο;
-Βεβαίως θα τα φέρω. Ήμουν εγώ που φώναζα στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για τα προβλήματα της Δράμας. Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο θα ξαναθυμίσω σε αυτούς που κυβέρνησαν και διοίκησαν τον νομό αυτό, την απραξία τους. Το θέμα δεν είναι εάν θα βγω εγώ βουλευτής. Το θέμα είναι να αλλάξει κάτι στην Δράμα. Εάν μπορέσουν οι Δραμινοί να αποκτήσουν φωνή και να ακουστούν τα προβλήματά τους.

-Ως κόμμα εμφανίζεστε ανοικτοί σε ενδεχόμενες συνεργασίες. Συνεργασία ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ;
-Πρόσφατα δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματός μας ότι μετά τις εκλογές είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με όλους. Εμείς δεν προβαίνουμε σε αποκλεισμούς και αφορισμούς. Για εμάς προέχει το καλό της Ελλάδος. Για αυτό και θα συζητήσουμε με όποιον χρειαστεί.

-Βλέπετε αυτοδυναμία ή νέες εκλογές;
-Αυτοδυναμία δεν βλέπω. Βλέπω μελλοντικές συνεργασίες όπως ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Εάν γίνει το τελευταίο, τότε τι θα μας πουν αυτοί που έβαζαν τον κόσμο να "σκοτώνεται" μεταξύ τους, αυτοί που βαρεθήκαμε να βλέπουμε στις τηλεοράσεις να μαλώνουν ποιος έκλεψε πιο πολύ, ποιος έκαψε πιο πολλά δάση και ποιος βοήθησε περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο;

-Ο κ. Καρατζαφέρης προαναγγέλλει την κάθοδο με τον ΛΑΟΣ προσώπων που κινούνται στον καλλιτεχνικό, αθλητικό χώρο. Προξένησε εντύπωση η είδηση ότι μπορεί να είναι υποψήφιοι ο κ. Ψινάκης, ο κ. Ανατολάκης. Σας βρίσκει σύμφωνο η κίνηση αυτή;
-Απ' ότι γνωρίζουμε όλοι είθισται τα κόμματα να συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτια τους ανθρώπους από τους χώρους που είπατε. Πολλούς δε από αυτούς τους έχουμε δει και υπουργούς. Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΛΑΟΣ είναι θέμα του κόμματος και του Προέδρου.

-Αν και διανύουμε τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου η αδιαφορία του κόσμου είναι εμφανής. Το πολιτικό σύστημα διέρχεται κρίση... Μπορεί να αποκτήσει την χαμένη του αξιοπιστία;
-Όντως με αυτά που είδαμε τον τελευταίο καιρό το πολιτικό σύστημα περνά μια κρίση αλλά πιστεύω ότι η αποχή στις εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι στα μισά ποσοστά από ότι ήτανε. Για να αποκτήσει την χαμένη του αξιοπιστία χρειάζεται κάθαρση και νέες πολιτικές δυνάμεις.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θέλω να πως στους συμπολίτες μου που επί 5,5 χρόνια έβρισκαν κλειστές πόρτες, στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στους μικρούς επαγγελματίες, στους υλοτόμους, στους μελισσοκόμους, σε όλους αυτούς που πέρασαν δύσκολες μέρες, που φώναζαν και κανείς δεν τους άκουγε, ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουν σελίδα. Ήρθε η ώρα με την ψήφο τους να δώσουν απάντηση σε αυτούς που τους κορόιδευαν.
Ήρθε η ώρα να βοηθήσουν να γυρίσει η Δράμα σελίδα. Να βγει ο νομός μας από το τέλμα και την απαξίωση. Δεν πρέπει να πιστεύουν πια σε υποσχέσεις γιατί απ' ότι άκουσα κάποιος βουλευτής τάζει θέσεις στην Δημοτική Αστυνομία. Μέσα στην κάλπη θα είναι αυτοί και ο Θεός. Και θα πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτήν την δυσχερή οικονομική κατάσταση.

 


Σχόλια (1)

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ - Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 04:50
<<Το πολιτικό σύστημα διέρχεται κρίση,για να αποκτήσει την χαμένη του αξιοπιστία χρειάζεται κάθαρση και νέες πολιτικές δυνάμεις>>. Πρόεδρε,είσαι η αψεγάδιαστη φωνή της Δράμας. ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ