Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές και ήδη ολοκληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου...
Αύρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ όπου συμμετέχουν δύο παλιοί (Αηδόνης, Ξανθόπουλος) και τρεις νέοι (Καστρίτης, Χ. Κεφαλίδου, Γ. Τελίδης).
Θετικό το γεγονός της ανανέωσης. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν ερωτηματικά. Με ποιο σκεπτικό "κόπηκαν" ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης και ο Λάζαρος Ζουρνατζής; Αυτό θα έπρεπε να απαντηθεί από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν δύο τάσεις, δύο απόψεις...
Η μία στηρίζει λογικές ανανέωσης.
Η άλλη θέλει έμπειρα στελέχη, αναγνωρίσιμα στην κοινωνία.
Διαλέγετε και παίρνετε. Πάντως πολλοί στην Δράμα αναρωτιούνται αν υπήρξε παρασκήνιο στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου και αν έβαλαν κάποιοι το χεράκι τους.

Κατά τα άλλα μονοπώλησε την επικαιρότητα η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει εκτός της λίστας Επικρατείας τον Κων/νο Σημίτη. Σχέση που δοκιμάστηκε αυτή των κυρίων Παπανδρέου-Σημίτη.
Ο Παπανδρέου με την απόφασή του έκανε επίδειξη αρχηγικής πυγμής. Είπε τον Σημίτη, θέλεις στην Α' Αθηνών ή Α' Πειραιά; Στο Επικρατείας πάντως δεν μπαίνεις.
Και με την αποφασιστικότητα που επέδειξε κέρδισε τις εντυπώσεις.

Άλλωστε θέλει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και υπόσχεται μια άλλη πολιτική από αυτή των εκσυγχρονιστών.
Με το κόψιμο γνωστών Σημιτικών (Βερελής, Φωτιάδης, Νεονάκος, Πάχτας, Χριστοδουλάκης, Μαντέλης, Παπαντωνίου) ουσιαστικά γυρίζει σελίδα για το κόμμα του.
Χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια προχωρεί σε κινήσεις ουσιαστικές και με πολιτικό περιεχόμενο.

Οι πολιτικοί δεν κρίνονται από τα λόγια τους αλλά από τις πράξεις τους. Και οι συναισθηματικοί δεν βοηθούν.
Όταν βάζεις στόχο να αλλάξεις την πολιτική σου και προτείνεις ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, τότε αλλάζεις και τα πρόσωπα.
Ώστε να μην θυμίζουν το πρόσφατο παρελθόν που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό.

Το είδαμε και αυτό...
Την επιστολή του κ. Χαρακίδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας στην εφημερίδα "Εργασία-Συν" όπου απαντά στον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ κ. Μαργαρίτη Τζίμα, που έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα, όπου αναφέρθηκε και στο Επιμελητήριο.
Το ύφος της επιστολής ιδιαίτερα σκληρό. Και με μπόλικη πολιτική εμπάθεια.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές... Ευκαιρία να το επαναλάβουμε. Όταν σε έναν τόπο η αγορά περνά κρίση και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίει το Σύστημα, η Παγκοσμιοποίηση, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ, οι τράπεζες και δεν αναλαμβάνουν αυτοί καμία ευθύνη τότε ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Τα ταξιδάκια στην Ασία μπορεί να βοηθούν στην απόκτηση ταξιδιωτικών εμπειριών, όμως καλό είναι να γνωρίζουν οι ενασχολούμενοι με τα Επιμελητηριακά ότι και αυτοί κρίνονται και πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης.
Εκτός και αν θεωρούν πως έχουν το αλάθητο του Πάπα.

Φυσικά στο κείμενο του Προέδρου του Επιμελητηρίου και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Δράμας, είδαμε την ξεκάθαρη πολιτική του τοποθέτηση.
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια είναι η άποψη των "γαλάζιων" υποστηρικτών του για όσα ανέφερε...

Όμως μάθαμε και κάτι άλλο από την επιστολή του Προέδρου. Ότι ο φορέας του είναι καταξιωμένος στο Πανελλήνιο και όλοι αναγνωρίζουν το θετικό του έργο... Αφήστε κανέναν άλλον να σας παινέψει.
Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι με τα μέτρα Φλωρίδη... Το μόνο που δεν ζήτησε είναι να ανεγείρουμε και ένα άγαλμα για τον μεγάλο Υπουργό που βοήθησε την Δράμα. Ενώ οι άλλοι οι "κακοί" την κατατρέχουν...

Καλό θα είναι πάντως κάποιοι να μην χρησιμοποιούν τον Τειρεσία στις επιστολές τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να συμπληρώσω ότι όσοι πυροβολούν τους πολιτικούς της Δράμας για να γίνουν αρεστοί, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο...
Ας μην θεωρούν τους εαυτούς τους εξιλαστήρια θύματα. Δεν πείθουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ