Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους να έχουν ξεκινήσει και επίσημα τον προεκλογικό τους αγώνα.
Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έκρυβε εκπλήξεις. Εκτός ο Λάζαρος Ζουρνατζής, εκτός ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Κοτσαηλίδης, η Άννα Καρασαββίδου.
Πνεύμα ανανέωσης ή παρασκηνιακές κινήσεις διαμόρφωσαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;
Αυτό θα φανεί... Για την ιστορία οι 5 που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Δραμινών είναι ο Χρήστος Αηδόνης, ο Γιάννης Ξανθόπουλος, η Χαρούλα Κεφαλίδου, ο Γιάννης Τελίδης και ο Δημήτρης Καστρίτης.

Ένα πρόσωπο που έπαιξε "γερά" για υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελος Κότιος.
Αν και ενταγμένος στην ΝΔ, ο κ. Κότιος δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Τελικά, αν και η συμμετοχή του θεωρούνταν δεδομένη, κόπηκε και δεν θα είναι υποψήφιος.
Πολλοί πάντως αναρωτιούνται γιατί άλλαξε ο κ. Κότιος και από φανατικός "γαλάζιος" και Καραμανλικός έγινε Παπανδρεϊκός.

Εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους υποψηφίους που θα δώσουν το δικό τους αγώνα. Να είναι έντιμη η μάχη χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα και κτυπήματα κάτω από το τραπέζι.

Φυσικά θα είναι πολύ δύσκολα για τους νέους υποψήφιους. Το διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι μικρό και θα πρέπει να τρέξουν με 1000 για να προλάβουν.
Όμως ο κόσμος αναζητά νέα πρόσωπα και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα προτιμήσει, αρκεί φυσικά να καταθέσουν προτάσεις για τον τόπο.

Θα δούμε άραγε κατάθεση προτάσεων για τον Ν. Δράμας; Θα γίνει συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα; Ή θα χαθούμε σε γενικόλογες διαπιστώσεις και αναλύσεις χωρίς ουσία και πρακτικό περιεχόμενο;
Περιμένουμε... Θα είναι τραγικό να χαθεί η δυνατότητα να γίνει διάλογος ουσίας για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Αρκεί ο διάλογος να μην απαξιώνει και να μην μηδενίζει...
Στην Δράμα δυστυχώς εύκολα υποβαθμίζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις και θεωρούνται έργα ουσίας όσα δεν αφορούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Καλό είναι να μην χάνεται το μέτρο.

Διάβασα την επιστολή του κ. Χαρακίδη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Εργασία-ΣΥΝ" και με αυτήν απαντά σε συνέντευξη του Βουλευτή Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζίμα...
Δεν θα ήθελα να κρίνω το περιεχόμενο της. Φαίνεται πάντως πως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου "έκρυβε βαθιά μέσα του" τις "πολιτικές πεποιθήσεις του".
Γιατί τέτοια επιστολή δεν θα έγραφε ποτέ κάποιος που θέλει να ενώσει τους Δραμινούς και που δηλώνει υπεράνω των κομμάτων.
Αλήθεια, η χρονική στιγμή, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, που έστειλε την επιστολή είναι τυχαία;
Και κάτι τελευταίο... Για την εικόνα του Νομού και τα ανεκπλήρωτα όνειρα δεκαετιών, το Επιμελητήριο ως φορέας έχει ευθύνες ή για όλα φταίνε οι άλλοι;

Θα ήταν χρήσιμο πάντως οι Νεοδημοκράτες που στηρίζουν τον κ. Χαρακίδη στον Δήμο ή στο Επιμελητήριο να τοποθετηθούν.
Συμφωνούν με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για τον Βουλευτή Δράμας; Θα απαντήσουν άραγε ή θα συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα;

Προεκλογική περίοδο διανύουμε και όλα τα κόμματα προχωρούν σε προεκλογικές δεσμεύσεις... Ανακαλύπτουν μάλιστα και τους τρόπους με τους οποίους οι εξαγγελίες θα γίνουν πράξη.
Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που περνούν στα "ψιλά" των εφημερίδων αλλά έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που τοποθετεί την Ελλάδα στην 71η θέση σε σύνολο 134 χωρών, στον τομέα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την έκθεση η ελληνική οικονομία είναι σε χειρότερη θέση από την Τυνησία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Μποτσουάνα, το Καζακστάν, το Μαυροβούνιο, την Κολομβία, την Αίγυπτο και την Τουρκία.
Οι κυριότεροι ανασταλτικοί παράγοντες είναι η "αναποτελεσματική κυβερνητική γραφειοκρατία, οι περιοριστικοί κανόνες στις εργασιακές σχέσεις, η διαφθορά, το φορολογικό σύστημα, η ασταθής πολιτική, οι περιορισμοί στην πρόσβαση για χρηματοδοτήσεις και οι ανεπαρκείς υποδομές".
Αλλά και σε επιμέρους δείκτες η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των ουραγών.

Αυτά λέει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ... Ωραία τα μεγάλα λόγια και οι ρομαντικές τοποθετήσεις, όμως εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.
Εκτός από τα μεγάλα ελλείμματα του δημοσίου τομέα η ελληνική οικονομία νοσεί. Και πλέον τα προβλήματα είναι τεράστια.
Δυστυχώς δεν παράγουμε τίποτε... Ούτε καν ποδήλατα. Και έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Με ωραία λόγια, βαθυστόχαστες αναλύσεις χωρίς ουσία, δεν πετυχαίνουμε τίποτε. Χρειάζονται βαθιές αλλαγές, μείωση της γραφειοκρατίας, σταθερό φορολογικό σύστημα, βελτίωση των υποδομών και μείωση της διαφθοράς. Μόνο έτσι θα γυρίσουμε σελίδα...
Είμαστε χώρα που παρακμάζει. Και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτό. Ευκαιρία είναι όλο το πολιτικό σύστημα μαζί να ανατρέψει αυτήν την πραγματικότητα. Ποτέ δεν είναι αργά.

 


Σχόλια (1)

ελευθεριάδης λευτέρης - Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 01:29
οπότε για να μην παρακμάζει η χώρα, τι ψηφίζουμε; Καμιά πρόταση, έχουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ